Football Talk

Από τον Σκόουλς στον Εσιέν και από τον Λάμπαρντ στον Φαν Πέρσι: Τα γκολ του Δεκεμβρίου 2006 στην Premier League, έφταναν για όλη την… χρονιά! (video)

Από τον Σκόουλς στον Εσιέν και από τον Λάμπαρντ στον Φαν Πέρσι: Τα γκολ του Δεκεμβρίου 2006 στην Premier League, έφταναν για όλη την… χρονιά! (video)

Μπορεί οι Άγγλοι να περιμένουν πως και πως πλέον την Boxing Day, μιας και βρισκόμαστε μόλις… λίγες ώρες μακριά της, όμως ουδείς μπορεί να πει πως οι ποδοσφαιριστές της Premier League, χαρίζουν θέαμα μόνο σε αυτή, την ιδιαίτερη ημέρα του χρόνου. Μία ματιά στα πεπραγμένα των ομάδων προ 15αετίας, κατά τον τελευταίο μήνα του χρόνου, το επιβεβαιώνει στο ακέραιο!

Πρόκειται σαφώς για μία ιδιαίτερη ημέρα. Η 26η Δεκεμβρίου άλλωστε για τους Άγγλους, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ποδόσφαιρο, αποτελώντας ακόμη έναν λόγο για άπαντες στο «Νησί», προκειμένου να περιμένουν τα Χριστούγεννα.

Κάθε χρόνο, η μόνιμη συζήτηση του… Δεκεμβρίου στην Αγγλία είναι η Boxing Day, με τα δεδομένα φέτος βεβαίως να είναι ολίγον τι διαφορετικά, μιας και τρεις αναμετρήσεις δεν θα διεξαχθούν ελέω κορονοϊού.

Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να στερήσει κάτι, από την «λάμψη» της εν λόγω ημέρας στην Premier League. Τα γκολ και το θέαμα είναι… μη μετρήσιμα, αλλά η αλήθεια είναι πως οι Άγγλοι δεν αναμένουν μόνο την 26η Δεκεμβρίου, για να παράξουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Το κάνουν ούτως ή άλλως… Μία ματιά στον τελευταίο μήνα του χρόνου, το 2006, το επιβεβαιώνει στον απόλυτο βαθμό!

Ας κάνουμε μία αναδρομή στα 10 καλύτερα γκολ του Δεκεμβρίου, την σεζόν 2006-07. Μία χρονιά που ανέδειξε πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με τον Πολ Σκόουλς να πετυχαίνει και το καλύτερο τέρμα του μήνα… Ας τα δούμε αναλυτικά:

10.  Γουότφορντ – Άρσεναλ 1-2 ( 83’ Ρόμπιν Φαν Πέρσι)

Ένα εκπληκτικό γκολ του Ολλανδού στην Boxing Day, που εν τέλει αποδείχθηκε και νικηφόρο για την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» άνοιξαν το σκορ με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, είδαν τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν άμεσα (τέσσερα λεπτά μετά το προβάδισμα) με τον Σμιθ, αλλά το σουτ του Φαν Πέρσι τους «χάρισε» μία σημαντική επικράτηση!
GettyImages-662182102.jpg

9. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τσάρλτον 2-1 (88’ Κιθ Γκιλέσπι)

Επρόκειτο για την πρώτη αγωνιστική εβδομάδα του Δεκεμβρίου, με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να σκοράρει στο 88ο λεπτό της συνάντησης κόντρα στην Τσάρλτον, με τον Κιθ Γκιλέσπι! Ένα κρίσιμο γκολ μεταξύ δύο ομάδων που επί της ουσίας πάλευαν για την παραμονή τους στην κατηγορία, αλλά εν τέλει υποβιβάστηκαν μαζί!

8. Μπλάκμπερν – Νιούκαστλ 1-3 (47’ Πέντερσεν)

Μπορεί η Νιούκαστλ να κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Μπλάκμπερν, όμως το γκολ του Πέντερσεν στο 47’, αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα καλύτερα εκείνα της σεζόν.
GettyImages-832634234.jpg

7. Έβερτον – Τσέλσι 2-3 (81’ Λάμπαρντ)

Το νικητήριο γκολ για την Τσέλσι αποδείχθηκε αυτό του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 87ο λεπτό, όμως η ισοφάριση του τέως προπονητή της, Φρανκ Λάμπαρντ, εννέα λεπτά πριν το τέλος, συνοδεύτηκε με ένα εντυπωσιακό σουτ!

6. Ρέντινγκ – Μπλάκμπερν 1-2 (84’ Μπέντλεϊ)

Πρόκειται για την 2η φορά που γκολ της Μπλάκμπερν συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα γκολ του μήνα, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Αυτή την φορά, η ομάδα επικράτησε, με αντίπαλο την Ρέντινγκ και ο Μπέντλεϊ «έκλεψε» την παράσταση με ένα εξαιρετικό γκολ πριν το φινάλε, που αποδείχθηκε και νικητήριο.

5. Έβερτον – Τσέλσι 2-3 (87’ Ντρογκμπά)

Αποδείχθηκε το νικητήριο σε ένα εντυπωσιακό ματς ανάμεσα στην Έβερτον και την Τσέλσι και σηματοδότησε ακόμη ένα εξαιρετικό γκολ για τους «μπλε» σε διάστημα έξι λεπτών. Την αρχή έκανε ο Φρανκ Λάμπαρντ, ενώ στο 87’ ο Ντρογκμπά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τιμ Χάουαρντ.

4. Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 1-2 (64’ Χάντλστοουν)

Ουδείς θα λησμονήσει την μεγάλη επικράτηση της Τότεναμ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι στις 17 Δεκεμβρίου, αλλά ούτε και το νικητήριο γκολ του Χαντλστόουν στο 67ο λεπτό της συνάντησης…

3. Πόρτσμουθ – Έβερτον 2-0 (14’ Τέιλορ)

Άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό με τον Τέιλορ η Πόρτσμουθ και «διπλασίασε» τα γκολ της πριν από την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, διατηρώντας και το «μηδέν» μέχρι το φινάλε. Μία μεγάλη επικράτηση που ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χάρη στο υπέροχο γκολ του Άγγλου αμυντικού των γηπεδούχων.

2. Τσέλσι – Άρσεναλ 1-1 (84’ Εσιέν)

Μπορεί να είναι και ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του! Ο Φλαμινί έδωσε το προβάδισμα στους «κόκκινους» του Λονδίνου στο 78’, αλλά ο «κεραυνός» του Εσιέν δεν θα μπορούσε ποτέ να μην καταλήξει στα δίχτυα. Η Τσέλσι δεν κέρδισε, αλλά ο άλλοτε μέσος της, ο οποίος πέρασε και από τον Παναθηναϊκό, δεν θα λησμονηθεί ποτέ, μετά από το… 84ο λεπτό του ντέρμπι.

1.Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3 (64’ Σκόουλς)

Το καλύτερο γκολ του Δεκεμβρίου προ 15αετίας και ένα από τα καλύτερα που έχουν επιτευχθεί στην Premier League, εκείνο τον μήνα του χρόνου. Πως γίνεται να έχει σκοράρει δύο φορές ένας ποδοσφαιριστής και πόσο μάλλον ο… Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά κάποιος άλλος να του «κλέβει» την δόξα; Γίνεται… Όταν αυτός είναι ο Πολ Σκόουλς και… αυτό είναι το γκολ του 64ου λεπτού απέναντι στην Άστον Βίλα!

Το ότι ο ίδιος δεν έμοιαζε ούτε εντυπωσιασμένος μετά το γκολ του, το καθιστά ακόμη πιο εντυπωσιακό!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0