Football Talk

Κηφισιά - ΑΕΚ 1-1: Έβγαλε την... υποχρέωση και πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά! (video)

Κηφισιά - ΑΕΚ 1-1: Έβγαλε την... υποχρέωση και πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά! (video)
Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με την Κηφισιά στο Μιχάλης Κρητικόπουλος, μένοντας στο 1-1 (23/12), αποτέλεσμα που της φάνηκε αρκετό για να «τσεκάρει» το εισιτήριό της για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με συνολικό σκορ 5-1!
Χωρίς ιδιαίτερα κέρδη αποχώρησε η ΑΕΚ από την Καισαριανή, όπου αντιμετώπισε την Κηφισιά και έμειναν στο 1-1, στη ρεβάνς του 4-0 υπέρ των «κιτρινόμαυρων» στο ΟΑΚΑ (01/12), μιας και τα νέα πρόσωπα δεν έδειξαν τα απαραίτητα στοιχεία, για να υπολογίζονται περαιτέρω από τον Αργύρη Γιαννίκη.

Ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε το σκορ για την «Ένωση», ενώ ο Τετέι έφερε το ματς στα ίσια στο 73' και ίσως χάριζε μία ιστορική νίκη στην ομάδα του στο 90', αν δεν έβλεπε τον Τσιντώτα να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ!

1ο ημίχρονο

Η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης άνηκε στην Κηφισιά, η οποία λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 9ο λεπτό, όταν ο Κρητικός βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να δώσει αρκετή δύναμη στην μπάλα με την προβολή του και αυτή κατέληξε στα χέρια του Τσιντώτα
 
Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, στο 23ο λεπτό, όταν ο Πρίτσας βρέθηκε σε καλή θέση εκτός περιοχής, αλλά ο γκολκίπερ της «Ένωσης» μπλόκαρε με ευκολία το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε επτά λεπτά αργότερα. 
 
Ο Γέβτιτς συνδυάστηκε άψογα με τον Λιβάι Γκαρσία, ο πρώτος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά ο Ανσαριφάρντ που έπιασε το τακουνάκι, δεν νίκησε τον Αντωνόπουλο. Στο 43ο λεπτό, ούτε ο Τάνκοβιτς κατάφερε να σκοράρει, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ. 
 

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για την ΑΕΚ, αφού στην πρώτη της ευκαιρία ευτύχησε να προηγηθεί. Στο 55ο λεπτό, ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση εκτός περιοχής, σούταρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, μετά από κακή εκτίμηση του Αντωνόπουλου, γράφοντας το 1-0!


Η Κηφισιά προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αφού στο 61ο λεπτό, ο Καλλέργης έκανε την κούρσα από την αριστερή πλευρά, «πάτησε» περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και έφυγε αρκετά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.
 
Έξι λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμά της, όταν μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, ο Μοχαμάντι μπήκε στη μεγάλη περιοχή, σούταρε από δύσκολη γωνία, αλλά ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε.

Το 1-0 της «Ένωσης» δεν τρόμαξε τους γηπεδούχους. Αντιθέτως, έψαξαν το γκολ στις αντεπιθέσεις και εν τέλει, το βρήκαν! Ο Τετέι έφυγε στην πλάτη του Λάτσι στο 73', πέρασε τον Τσιντώτα που βρήκε αρκετά μέτρα εκτός εστίας και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-1


Στα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε μία ιστορική νίκη, όταν με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, ο Τετέι και πάλι απείλησε, αλλά βρήκε τον Τσιντώτα σε ετοιμότητα. Ο Έλληνας γκολκίπερ απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ και διατήρησε το τελικό σκορ της αναμέτρησης στο 1-1, αποσοβώντας τα... χειρότερα για την ΑΕΚ, που «τσέκαρε» το εισιτήριό της για τα προημιτελικά.


Κηφισιά (Νίκος Κούστας): Αντωνόπουλος, Σμπώκος, Τόλιος, Γκότοβος, Μκρτσιάν, Ντοριβάλ, Αγγελόπουλος (82' Παυλάκης), Πρίτσας (66' Οικονομίδης), Γιαννιτσάνης (58' Καλλέργης), Καραγκούνης (58' Σόουζα), Κρητικός (66' Τετέι)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμάντι, Μήτογλου (58' Λάτσι), Σβάρνας, Ρότα, Λε Ταλέκ, Μουστακόπουλος, Γέβτιτς (82' Χατζισαφί), Τάνκοβιτς (66' Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία, Ανσφαριφάρντ
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0