Football Talk

Ολυμπιακός: Η μπάλα στον Μαντί Καμαρά

Ολυμπιακός: Η μπάλα στον Μαντί Καμαρά
Οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς που τον αφορούσαν και ο αποκλεισμός του από την αποστολή της Εθνικής ομάδας της Γουινέας για το Κόπα Άφρικα προκαλούν τον εγωισμό του Μαντί Καμαρά που απέναντι στον Λεβαδειακό έδωσε ένα πρώτο δείγμα πως αποδέχεται την πρόκληση.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος 

Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη. Πρόκειται για έναν σύγχρονο κεντρικό μέσο, σε εξαιρετική ηλικία,  που πολλές φορές έχει «αναγκάσει» σκάουτερ κορυφαίων κλαμπ να τον παρακολουθήσουν από κοντά.  Σύμφωνα με το transfermakt είναι ο πιο ακριβός (με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο) ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στα μέρη μας με χρηματιστηριακή αξία 15 εκατ. ευρώ. Ο λόγος για τον Μαντί Καμαρά που ήρθε στον Ολυμπιακό από την Αζαξιό και στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς εκτόξευσε την καριέρα του. Για αυτό και ο προπονητής του Ολυμπιακού δικαιούται να πει μια κουβέντα όταν ο άσος από την Γουινέα δεν κάνει στο γήπεδο αυτά που μπορεί. Τον είχε φωτογραφήσει μετά το ματς στην Αμβέρσα και έγινε πιο συγκεκριμένος αμέσως μετά το ματς της Κυριακής με την Λαμία, τονίζοντας: «Η δουλειά είναι η απάντηση για τον Μαντί Καμαρά. Πρέπει να δουλέψει περισσότερο και καλύτερα.»

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρει κανείς ελαφρυντικά για την μέτρια φετινή παρουσία του Μαντί Καμαρά, καθώς είναι ίσως αυτός που επιβαρύνθηκε περισσότερο από κάθε άλλον στον Ολυμπιακό με όλη την ιστορία της πανδημίας, την χρονιά που δίπλωσε και τα συνεχόμενα παιχνίδια. Το ενδιαφέρον της Νάπολι αλλά και άλλων ομάδων που δεν προχώρησε το περασμένο καλοκαίρι ίσως να έπαιξε και αυτό τον ρόλο του. Όπως και το γεγονός πως η παρουσία του Αγκιμπού Καμαρά, έχει φέρει τον Μαντί κάποια μέτρα πιο πίσω στο γήπεδο, με τον προπονητή πια να απαιτεί διαφορετικά πράγματα από αυτά που έκανε τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ο αποκλεισμός του από την αποστολή της Εθνικής ομάδας της Γουινέας από την τελική φάση του Κόπα Αφρικα ήρθε πριν από λίγες μέρες για να… δέσει το γλυκό. Ο Μαντί Καμαρά είναι εκ των αρχηγών της ομάδας, παρόλαυτα έμεινε εκτός με κάτι σαν τιμωρία αφού στις τελευταίες κλήσεις αν και τραυματίας δεν είχε δεχθεί να κάνει το μακρινό ταξίδι για την πατρίδα του ώστε να εξεταστεί από τους γιατρούς της Εθνικής του ομάδας.

Αυτό σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω φαίνεται πως έχουν πεισμώσει αρκετά τον 24χρονο άσο που καλείται να υπενθυμίσει σε όλους τι αξίζει και πρώτα από όλα στον εαυτό του. Ο Πέδρο Μαρτίνς του έχει δώσει τον τελευταίο μήνα τις «ανάσες» που είχε ανάγκη, ενώ η απουσία του Αγκιμπού Καμαρά στο Κόπα Άφρικα θα τους δώσει και πάλι αναβαθμισμένα καθήκοντα στη μεσαία γραμμή. Η μπάλα πια είναι στα δικά του πόδια και το πρώτο δείγμα από το ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό ήταν άκρως ενθαρρυντικό.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0