Football Talk

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επέστρεψε εκεί που την παρέλαβε ο Σιμεόνε, δέκα χρόνια πριν: εκτός τετράδας τα Χριστούγεννα! (video)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επέστρεψε εκεί που την παρέλαβε ο Σιμεόνε, δέκα χρόνια πριν: εκτός τετράδας τα Χριστούγεννα! (video)
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έκλεισε δέκα χρόνια στον πάγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης και δεν «σβήνει» κεράκια όπως θα ήθελε, αλλά όπως την παρέλαβε: εκτός της πρώτης τετράδας στη La Liga!
Το hangover από το μεθύσι της περσινής κατάκτησης της La Liga, μάλλον δεν έκανε καλό στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στερεί από τον Ντιέγκο Σιμεόνε τα γενέθλια που θα ήθελε να κάνει, για τα δέκα χρόνια που έκλεισε στον πάγκο της. 
 
Όσον κι αν μερικές εκλάμψεις χαράς, όπως η πρόκριση στους «16» του Champions League, «χρύσωναν» το χάπι, η ήττα από τη Γρανάδα (22/12, 2-1) έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι «ροχιμπλάνκος» θα κάνουν Χριστούγεννα ως πέμπτοι στη La Liga, επιστρέφοντας στο σημείο μηδέν, που τους παρέλαβε ο Αργεντίνος προπονητής στις 23 Δεκεμβρίου του 2011. 
Βέβαια, το status τους έχει αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο από τότε. Δεν είναι δέκατοι στη βαθμολογία, έχουν ένα από τα ομορφότερα και σύγχρονα γήπεδα του κόσμου, έχουν κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, αλλά και δύο Europa League. Ωστόσο, τα περασμένα μεγαλεία, όπως και τα πιο πρόσφατα -βλέπε το πρωτάθλημα 2021- δεν την τοποθετούν στο απυρόβλητο. 
 
Η Ατλέτικο Μαδρίτης της σεζόν 2021-22 είναι βαριά άρρωστη και αυτό δεν τίθεται εν αμφιβόλω.
 
Αν οι ήττες από Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη μπορούν να δικαιολογηθούν, δεν ισχύει το ίδιο για αυτήν από τη Γρανάδα και τη Μαγιόρκα, που κατέγραψαν ένα νέο αρνητικό ρεκόρ για τον Σιμεόνε, αφού μετρά τέσσερις σερί ήττες, πλέον, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα «ηνία» της Ατλέτικο.

Πλέον, οι «ροχιμπλάνκος» βρίσκονται στο -14 από την κορυφή και τη συμπολίτισσα, Ρεάλ, μία διαφορά που είχε να κάνει την εμφάνισή της από το 2012, στο πρώτο παιχνίδι που έκατσε στον πάγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Οι ομοιότητες με την τότε σεζόν, πολλές. 
Στον επιθετικό τομέα, σε 18 αγωνιστικές φέτος έχει βρει 29 φορές δίχτυα και έχει δεχτεί 22 γκολ. Τότε, υπήρχε η απόλυτη ισορροπία, με 27 γκολ υπέρ και κατά. Ακόμα και η συγκομιδή βαθμών βρίσκεται τόσο κοντά: 29 φέτος, 23 τότε.
 
Η χειρότερη χρονιά υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Σιμεόνε, εν κατακλείδι, παίζει σε επανάληψη. Ανάμεσα στο τότε και στο σήμερα, υπάρχουν πολλές ένδοξες στιγμές, αλλά όσο μένει κανείς σε αυτές, χάνει το τώρα. Και καλώς ή κακώς, όταν είσαι κάτοχος του τίτλου, οι προσδοκίες του τώρα είναι υψηλές. 
 
Με την Μπαρτσελόνα εκτός διεκδίκησης του τίτλου και τη Ρεάλ Μαδρίτης να μην προκαλεί τον τρόμο που συνήθιζε, ο δρόμος έμοιαζε στρωμένος για μία σερί κατάκτηση για τρίτη φορά στην ιστορία της. Εν τέλει, μάλλον θα αρκεστεί στο να «σώσει οτιδήποτε αν σώζεται» εντός των συνόρων, γιατί με τέτοια εικόνα στην Ευρώπη, ακόμα και απέναντι στην εξίσου «άρρωστη» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν θα έχει τις πιθανότητες υπέρ της.

 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0