Football Talk

Δεύτερη κατηγορία, αλλά προημιτελικά Κυπέλλου: Εργοτέλης, Πανσερραϊκός, ΑΕΚ και Αναγέννηση Καρδίτσας, πλέον, ξέρουν! (video)

Δεύτερη κατηγορία, αλλά προημιτελικά Κυπέλλου: Εργοτέλης, Πανσερραϊκός, ΑΕΚ και Αναγέννηση Καρδίτσας, πλέον, ξέρουν! (video)
Το Κύπελλο Ελλάδας ανέκαθεν αναφέρεται ως ο θεσμός των εκπλήξεων, κάτι που απέδειξε φέτος η Αναγέννηση Καρδίτσας, αφού έγινε η ένατη ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία και φτάνει στους «8» την τελευταία δεκαετία, ακολουθώντας, μεταξύ άλλων, το παράδειγμα του Εργοτέλη, του Πανσερραϊκού και της... ΑΕΚ!
Σχετικά Άρθρα
Αν ήθελε κανείς να δώσει το απόσταγμα του ποδοσφαίρου ως άθλημα, θα αρκούσε μία πρόταση: «Δεν κερδίζει πάντα ο πλουσιότερος, ο ισχυρότερος ή ακόμα και ο καλύτερος!» 

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που παραμένει τόσο όμορφο. Αν αναζητά κανείς φορές που αυτός ο άγραφος κανόνας βρήκε εφαρμογή, δεν χρειάζεται να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα ή να ανατρέξει στα ιστορικά βιβλία. Μία ματιά στο Κύπελλο Ελλάδας την τελευταία δεκαετία αρκεί. 
 
Το BN Sports ανατρέχει στις ομάδες από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που την τελευταία δεκαετία «έσπασαν» το... ταβάνι τους και έφτασαν έως τα προημιτελικά του θεσμού. Από τον πιο πρόσφατο Εργοτέλη, έως την... περιοδεύουσα στις χαμηλότερες κατηγορίες, ΑΕΚ, και τον Πανσερραϊκό

Στις 8 Ιανουαρίου το πρώτο ματς Εργοτέλης-ΟΦΗ - ΠΑΤΡΙΣ


Σεζόν 2018-19: Εργοτέλης, ο τελευταίος των... εκπλήξεων!

Πριν τρία χρόνια, οι Κρητικοί αναγκάστηκαν να... ράψουν μία σειρά από «παράσημα» στη φανέλα τους, στον δρόμο προς τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Αν το 3-0 επί του Ερμή Αμυνταίου θεωρήθηκε απαιτούμενο, η πρόκριση από τους ομίλους δεν ήταν. Και πώς να είναι, όταν θα έπρεπε να αφήσει εκτός έναν εκ των Άρη ή ΠΑΟΚ; Εν τέλει, στην τελευταία αγωνιστική των γκρουπ, ο Εργοτέλης επικράτησε με 3-2 των «κιτρίνων» και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «16». Εκεί, έμελλε να βρει τον συμπολίτη, ΟΦΗ, τον οποίο κατάφερε να αποκλείσει στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, επικρατώντας με 6-5, μετά το 1-1 τόσο εντός, όσο κι εκτός έδρας.

Στα προημιτελικά, το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης φάνηκε ανυπέρβλητο. Με συνολικό σκορ 5-1, οι Αρκάδες πέρασαν στους «4» δίνοντας τέλος στην παραμυθένια πορεία της ομάδας του Νίκι Παπαβασιλείου.

 


Σεζόν 2014-15: Τέσσερις εσείς, τέσσερις εμείς!

Με την ΑΕΚ, τον Ηρακλή, την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Σμύρνης στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαιρού, την τότε Football League, οι πιθανότητες να υπάρξει μία σημαντική πορεία ομάδας που δεν είναι στη Super League, ήταν εξαιρετικά πιθανή. Όπως κι έγινε, αλλά όχι μόνο με μία, αλλά με τέσσερις!
 
ΑΕΚ, Ηρακλής, Απόλλων Σμύρνης και Χανιά, έφτασαν έως τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν η πρόκριση της «Ένωσης» από τους ομίλους και από την Κέρκυρα στη συνέχεια, θεωρήθηκε φυσιολογική, αυτή του Ηρακλή επί του ισχυρού Αστέρα Τρίπολης και των Χανίων απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν εκπλήξεις!
 
Εν τέλει, Ηρακλής και Απόλλωνας Σμύρνης έδωσαν συνέχεια στη ξέφρενη πορεία τους, έφτασαν έως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά Σκόντα Ξάνθη και Ολυμπιακός, αντίστοιχα, τους στέρησαν το «εισιτήριο» για τον τελικό.

 
 
Από τότε έως τις αρχές της δεκαετίας, υπήρξαν άλλες τρεις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας που έφτασαν έως τα προημιτελικά. Το 2013 ήταν η σειρά του Ολυμπιακού Βόλου! «Έσπασε» τα όρια του στον 2ο γύρο, αφήνοντας με 1-0 συνολικό σκορ τον Άρη. Στον δρόμο έως τους «8» άφησε εκτός Παναχαϊκή και Αστέρα Μαγούλας, αλλά όταν βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά του, που κατέκτησε στο τέλος το τρόπαιο, δεν μπόρεσε να προβάλει καμία σοβαρή αντίσταση και αποχώρησε με συνολικό σκορ 4-1
 
Κάτι ανάλογο έπραξαν Πανσερραϊκός και Διαγόρας, το 2011 και 2010 αντίστοιχα, μόνο που ΟΦΗ και Ατρόμητος, τερμάτισαν τα... όνειρά τους στα προημιτελικά.
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0