Football Talk

Λιγκ Καπ: Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και απέκλεισε την Λέστερ στα πέναλτι η Λίβερπουλ– πιο «εύκολη» πρόκριση για Τσέλσι και Τότεναμ! (video)

Λιγκ Καπ: Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και απέκλεισε την Λέστερ στα πέναλτι η Λίβερπουλ– πιο «εύκολη» πρόκριση για Τσέλσι και Τότεναμ! (video)

Σε ένα εκπληκτικό ματς, με πέντε γκολ, ένα… buzzer beater του Μιναμίνο και πέναλτι, η Λίβερπουλ επικράτησε της Λέστερ με 4-3 στην «ρώσικη ρουλέτα» και πήρε την πρόκρισή της για την ημιτελική φάση του Λιγκ Καπ. Την ίδια ώρα, η Τότεναμ κέρδισε στο λονδρέζικο ντέρμπι την Γουέστ Χαμ με 2-1, σε ένα… επεισοδιακό ματς, ενώ η Τσέλσι πήρε έστω και δύσκολα την πρόκριση στο φινάλε του ματς κόντρα στην Μπρέντφορντ.

Μπορεί η Λίβερπουλ να παρατάχθηκε με αναπληρωματικούς στο ματς του προημιτελικού του Λιγκ Καπ απέναντι στην Λέστερ, όμως η ήττα που υπέστη στο Άνφιλντ με 3-2, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί προβλέψιμη.

Το αντίθετο μάλιστα… Οι «κόκκινοι» που είχαν τον Κώστα Τσιμίκα στην βασική τους ενδεκάδα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο γκολ του Τζέιμι Βάρντι μέχρι και την συμπλήρωση 13ων λεπτών αγώνα.

Ο Τζο Γκόμες πραγματοποιούσε κακή εμφάνιση, η Λέστερ κατόρθωσε να πάρει ισχυρό προβάδισμα σε δύο περιπτώσεις, αλλά στο 19ο λεπτό το Άνφιλντ «ξύπνησε». Ο Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν σκόραρε για πρώτη φορά απέναντι στις «αλεπούδες» και για… πρώτη συνολικά μετά από μισό χρόνο και το 2-1 αναδείκνυε πως η αναμέτρηση θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Ωστόσο, η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια και είδε την άμυνά της να την προδίδει και πάλι. Ο Μάντισον αυτή την φορά χρίστηκε σκόρερ με ωραίο σουτ και το 3-1 του πρώτου μέρους, έθετε ως ξεκάθαρο φαβορί τους φιλοξενούμενους για την πρόκριση.

Εν τέλει, επιβεβαιώθηκε. Η Λίβερπουλ μείωσε, ο ρυθμός ήταν εκπληκτικός, ο Ζότα έκανε το 3-2 και σε «νεκρό χρόνο», στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Μιναμίνο ισοφάρισε σε 3-3, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι και διατηρώντας το ρεκόρ που θέλει την Λίβερπουλ να μην χάνει, παρά μόνο για μία φορά σε κανονική διάρκεια, σε 36 ματς!

Στην «ρώσικη ρουλέτα» η ομάδα του Κλοπ ήταν ψυχραιμότερη και το τελικό 4-3 έστειλε την ομάδα του στους «4» του θεσμού.


Την ίδια ώρα, το ίδιο εντυπωσιακό ήταν και το ματς ανάμεσα στην Τότεναμ και την Γουέστ Χαμ, με την αναμέτρηση να ξεκινά στην… ώρα της, αλλά να διέπεται από πολλά επεισόδια πριν από το ξεκίνημα μεταξύ των φίλων των δύο ομάδων.

Ο Μπέργκβάιν έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο 23΄, αλλά η απάντηση από τον Μπόουεν ήταν άμεση. Το 1-1 δεν διατηρήθηκε για πολύ και πάλι, με τα «σφυριά» να βρίσκονται και πάλι, μετά από 120 δευτερόλεπτα, πίσω στο σκορ, χάρη στον Λούκας Μόουρα που επί της ουσίας διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.

Τέλος, στο πιο «ήσυχο» ματς της προημιτελικής φάσης, η Τσέλσι επικράτησε έστω και δύσκολα της Μπρέντφορντ και θα βρεθεί στην τετράδα του θεσμού. Πήρε το προβάδισμα στο 80΄ με αυτογκόλ, έκανε δύο τα τέρματα της με πέναλτι του Ζορζίνιο και αναμένει τον αντίπαλό της, σε μία κλήρωση που περιλαμβάνει τρεις ομάδες από το Λονδίνο, μαζί με αυτήν.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0