Football Talk

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-0: Έκανε ό,τι χρειαζόταν και «καθάρισε» την πρόκριση! (video)

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-0: Έκανε ό,τι χρειαζόταν και «καθάρισε» την πρόκριση! (video)

Την πολυπόθητη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε ο Ολυμπιακός επί του Λεβαδειακού, με τους Πειραιώτες να κάνουν την ανατροπή, να επικρατούν με 2-0 και να συνεχίζουν την πορεία τους στον θεσμό.

Ένας ιδιαίτερα σοβαρός Ολυμπιακός έκανε την εμφάνιση του στο Γεώργιος Καραϊσκάκης απέναντι στον Λεβαδειακό, με τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή από το 3-2 του πρώτου ματς και να πανηγυρίζουν την πρόκριση με 2-0, χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Τικίνιο Σοάρες.

1ο ημίχρονο

Αναλυτικότερα, ο Ολυμπιακός έκανε εξαρχής ξεκάθαρες τις προθέσεις του. Απείλησε με το ξεκίνημα της αναμέτρησης και με την συμπλήρωση 180 δευτερολέπτων ανάγκασε τον Στογιάνοβιτς σε μία εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο Καμαρά σούταρε, η κατεύθυνση της μπάλας φαινόταν πως θα καταλήξει άουτ, αλλά η παρέμβαση του Ονιεκούρου της άλλαξε πορεία. Ωστόσο, ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού κράτησε αρχικά το «μηδέν», με το προβάδισμα των γηπεδούχων να έρχεται 22 λεπτά αργότερα.


Η πίεση εντεινόταν, ο Ολυμπιακός επέβαλλε τον ρυθμό του και το πολυπόθητο, γρήγορο γκολ, επετεύχθη στο 25’. Ο Βαλμπουενά σέντραρε εξαιρετικά και ο Τικίνιο Σοάρες δεν έδωσε αυτή την φορά την δυνατότητα στον Στογιάνοβιτς να έχει αντίδραση.

Το 1-0 έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον Ολυμπιακό, τη ώρα που ο Λεβαδειακός είχε ως κύριο μέλημά του να μην «μεγαλώσει» το σκορ, πριν από την λήξη του πρώτου μέρους. Ωστόσο αυτό δεν ήταν εφικτό.


Μία εντυπωσιακή ανάπτυξη των Ερυθρολεύκων στο 42’, δημιούργησε ρήγμα στην δεξιά πτέρυγα του Λεβαδειακού και η μπάλα κατέληξε στον σκόρερ του πρώτου γκολ. Αυτός έκανε ορθώς την «δουλειά» του και πάλι, με το 2-0 να βάζει ισχυρές βάσεις για την πολυπόθητη πρόκριση.

2ο ημίχρονο

Ο Λεβαδειακός επιχείρησε να απειλήσει με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους μέσω στημένων φάσεων, με την πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή να σημειώνεται στο 54’, έπειτα από σουτ του Πολέτο.

Ο ρυθμός έπεσε με τις καλές στιγμές να είναι περιορισμένες, ο Ολυμπιακός έχασε σημαντική στιγμή με τον Καμαρά στο 75’, ενώ υπήρξαν και διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων στο 77’, για μαρκάρισμα πάνω στον Ανδρούτσο εντός περιοχής.

Το σκορ δεν διαφοροποιήθηκε μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, το γκολ του Λεβαδειακού στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση με 2-0, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Μπα (83' Παπαδόπουλος), Σισέ, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (88' Σουρλής), Μπουχαλάκης (83' Εμβιλά), Βρουσάι, Ονιεκούρου (62' Ροντρίγκες), Βαλμπουενά (62' Αγκιμπού Καμαρά), Τικίνιο

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας (71' Μουτίνιο), Τσάπρας, Νίλι (82' Αλμπάνης), Πολέτο (82' Μυτίδης), Μεχία, Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος (63' Τζημόπουλος), Χάμοντ (63' Λινάρδος)


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0