Football Talk

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 3-1: Αγχώθηκε αλλά τον «ξελάσπωσε» ο Άκπομ και προκρίθηκε ο Δικέφαλος (video)

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 3-1: Αγχώθηκε αλλά τον «ξελάσπωσε» ο Άκπομ και προκρίθηκε ο Δικέφαλος (video)

Ο ΠΑΟΚ ίδρωσε αλλά κατάφερε με την βοήθεια του Βρετανού φορ, να πάρει τη νίκη και την πρόκριση επί της ΑΕΛ με 3-1 στην Τούμπα και να προκριθεί στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος αλλά οι χαμένες ευκαιρίες, έκαναν την ΑΕΛ να έχει την δυνατότητα να τον αγχώσει και σε μεγάλο βαθμό, να διεκδικήσει την πρόκριση. Τελικά, ο Τσούμπα Άκπομ, με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, χάρισε τη νίκη με 3-1 και ο Δικέφαλος βρίσκεται στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας.

1ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και από την αρχή στρίμωξε την ΑΕΛ στα καρέ της. Ο Σφιντέρσκι είχε μία φοβερή ευκαιρία στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως η ομάδα της Θεσσαλίας διατήρησε το 0-0 μέχρι το 23ο λεπτό. Εκεί, ανέλαβε ο… Γκοτζαμανίδης για ανοίξει το σκορ και να βάλει μπροστά τον Δικέφαλο.

Συγκεκριμένα, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε την σέντρα στην περιοχή και ο Έλληνας άσος έστειλε άθελά του τη μπάλα στην εστία της ομάδας του για το 1-0 του ΠΑΟΚ. Μετά από αυτό το γκολ, ο Δικέφαλος πίεσε για να βρει και δεύτερο τέρμα αλλά η ΑΕΛ διατήρησε την ψυχραιμία και δεν επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Από την άλλη, ο Δικέφαλος είχε τον απόλυτο έλεγχο και έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου να κλειδώσει οριστικά το θέμα της πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Τελικά, κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ αλλά ο Ζίβκοβιτς είδε τον διαιτητή να το ακυρώνει για επιθετικό φάουλ του Σφιντέρσκι.

Τελικά, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 1-0, με τον ΠΑΟΚ να είναι ο απόλυτος άρχοντας του αγώνα αλλά την ΑΕΛ, να ψάξει να βρει αντίδραση.

2ο ημίχρονο

Η αρχή του δεύτερου μέρους είχε την ίδια στάση με το πρώτο. Ο ΠΑΟΚ στρίμωξε ξανά την ΑΕΛ στα σχοινιά, με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να κρατάει το σκορ σε χαμηλά ύψη. Ο Μουργκ και ο Βιεϊρίνια έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0, όμως η ομάδα το πλήρωσε που δεν το κατάφερε.

Συγκεκριμένα, ο Ογκμπόε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Δικεφάλου, αρχικά δόθηκε επιθετικό φάουλ αλλά το VAR εντόπισε το λάθος και μέτρησε κανονικά το γκολ, βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι. Η ομάδα της Θεσσαλίας ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και ήθελε ένα γκολ για την πρόκριση.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής έφτασε κοντά και στο 2-1, όμως η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι του Ζίβκοβιτς και το 1-1 παρέμεινε. Αποτέλεσμα, που έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να κάνει την κίνησή του και να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ο Κούρτιτς έκανε την σέντρα, ο Ζίβκοβιτς πήρε τη κεφαλιά και ο νεοεισελθών Τσούμπα Άκπομ με κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 2-1 στο 82ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στο σκορ και πλέον έκανε ξανά δικό του το παιχνίδι του. Η ΑΕΛ πίεσε αλλά ο Τσούμπα Άκπομ έφτασε και σε τρίτο γκολ.

Και πάλι ο Τσούμπα Άκπομ, πέτυχε ένα φανταστικό γκολ από μακριά, κλειδώνοντας την πρόκριση στους «8», στο 91ο λεπτό. Μάλιστα, ο Βρετανός επιθετικός, έβγαλε τη φανέλα και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε τρία λεπτά και αποβλήθηκε από το ματς. Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση επί της ΑΕΛ με 3-1.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (84' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (78' Άκπομ), Σβαμπ (67' Κούρτιτς), Ντόουγκλας, Μουργκ (67' Μπίσεσβαρ), Αν. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι. 

ΑΕΛ: Σουλούκος, Ομάρ, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης (86' Ταχάρ), Παπαγεωργίου, Γαρουφαλιάς (46' Ακούνια), Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γλυνός (86' Μαυριάς), Όγκμποε, Μπαντιμπαγκά (90' Κούστα).

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0