Football Talk

Αναγέννηση Καρδίτσας - Άγιος Νικόλαος 5-0: Ιστορική πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου με… θρίαμβο για τους Καρδιτσιώτες! (video)

Αναγέννηση Καρδίτσας - Άγιος Νικόλαος 5-0: Ιστορική πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου με… θρίαμβο για τους Καρδιτσιώτες! (video)
Μεγάλη και ιστορική πρόκριση πανηγύρισε η Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία «σκόρπισε» με 5-0 τον Άγιο Νικόλαο εντός έδρας (είχε κερδίσει με 1-0 στο πρώτο ματς) και βρίσκεται πλέον στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στις 2 Δεκεμβρίου, η Αναγέννηση Καρδίτσας πήρε μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά, φεύγοντας από την έδρα του Αγίου Νικολάου με 1-0 χάρη στο τέρμα Μάνιου στο 90+2'. 

Στο δεύτερο ματς, το σκορ έμελλε να είναι πιο... συναρπαστικό, αφού οι γηπεδούχοι επικράτησαν με το εμφατικό 5-0 και πλέον βρίσκονται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία τους. 

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ  

Η Αναγέννηση Καρδίτσας μπήκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 10’ ο Μανιός σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία, καθώς ενώ βρισκόταν από πλεονεκτική θέση επέλεξε να πασάρει και όχι να σουτάρει, μάλιστα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι ωστόσο ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι.  

Λίγο αργότερα (17’) η Καρδίτσα θα ανοίξει το σκορ. Ο διαιτητής θα καταλογίσει πέναλτι για μαρκάρισμα του Κατσαρού πάνω στον Βιδάλ, με τον Πολίτη να ευστοχεί από την άσπρη βούλα. 

Στο 26΄ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με το φαλτσαριστό σουτ του Πλέγα να σταματάει στο δοκάρι. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Άγιος Νικόλαος με τον Μηνά, έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, με τον Κοτσώνη να κόβει τελευταία στιγμή. 

Η Καρδίτσα πήγε στα αποδυτήρια έχοντας υπέρ της τόσο το σκορ του πρώτου μέρους (1-0, πέναλτι του Πολίτη) όσο και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. 

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Με το πόδι στο γκάζι εμφανίστηκε η Αναγέννηση στο δεύτερος μέρος μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους να αντιδράσουν.  

Στο 54’ ο Κλάους Αθανασιάδης πλάσαρε ωραία από τη μικρή περιοχή έπειτα από γύρισμα του Πολίτη από τα δεξιά κάνοντας το 2-0. Έπειτα στο 62’ σε μια πανομοιότυπη φάση με το τέρμα του Αθανασιάδη νωρίτερα, ο Πολίτης γύρισε και πάλι από τα δεξιά, με τον Πλέγα αυτή τη φορά να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και όντας ανενόχλητος μέσα από τη μεγάλη περιοχή να πετυχαίνει το τρίτο γκολ των γηπεδούχων. 

Μέσα σε μόλις δύο λεπτά το 3-0 έγινε... 5-0! Ο Κοτσώνης στο 68’ πρόλαβε την έξοδο του Μπένκο και με καρφωτή κεφαλιά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Αναγέννησης. Στο 70’ ο Πλέγας με υποψία φάουλ, κέρδισε την μπάλα έξω από την περιοχή του Αγίου Νικολάου, βγήκε «φάτσα» με τον Μπένκο για το πέμπτο γκολ των γηπεδούχων.  

Το 5-0 έμελλε να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αμανατίδης):
 Γκέκας, Κουτρουμάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Σταμόπουλος, Πλέγας, Λαγός, Μανιός, Βιδάλ, Πολίτης, Αθανασιάδης.

Άγιος Νικόλαος (Σουργιάς): Μπένκο, Δολαψάκης, Πιθαρούλης, Τσανάι, Κατσαρός, Κίτος, Φουκαράκης, Μηνάς, Παπαδόπουλος, Πλουσής, Νοκάι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0