Football Talk

Γουέστ Χαμ: Αν αποκλειστεί από την Τότεναμ στο Λιγκ Καπ και το θεωρήσει… ζημιά, αποδεικνύει αυτομάτως πως οι απαιτήσεις έχουν ανέβει!

Γουέστ Χαμ: Αν αποκλειστεί από την Τότεναμ στο Λιγκ Καπ και το θεωρήσει… ζημιά, αποδεικνύει αυτομάτως πως οι απαιτήσεις έχουν ανέβει!
Το τρίτο της παιχνίδι στο πλαίσιο του Λιγκ Καπ δίνει η Γουέστ Χαμ απέναντι στην Τότεναμ, με τον Ντέιβιντ Μόγιες να έχει να διαχειριστεί τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις. Μπορούν τα «σφυριά» να δώσουν την ίδια σημασία σε όλες ή ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός δεν θα τους κοστίσει ιδιαίτερα;

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως η Γουέστ Χαμ αποτελεί μία από τις καλύτερες και πιο σταθερές ομάδες της φετινής Premier League. Πραγματοποίησε εξαιρετικό ξεκίνημα, προσαρμόστηκε στις συνθήκες της σεζόν, σταμάτησε να «στραβοπατά» μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι και φιγουράρει στην πρώτη επτάδα του πρωταθλήματος, ούσα αμετακίνητη.

Όλα αυτά βεβαίως, δίχως να διαθέτει στις τάξεις της τον Τζέσι Λίνγκαρντ. Τον άνθρωπο που ήθελε και φέτος στην Γουέστ Χαμ ο Ντέιβιντ Μόγιες αλλά δεν κατάφερε να του τον κάνει… δώρο η διοίκηση των «σφυριών», μιας και προτεραιότητα του Άγγλου ήταν η παραμονή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η σεζόν της ομάδας του Λονδίνου είναι εντυπωσιακή. Επικράτησε της Λίβερπουλ, σταματώντας το αήττητο σερί των «κόκκινων», αποτελώντας τη μοναδική ομάδα που την κέρδισε στα πιο πρόσφατα 35 ματς της. Το έκανε μάλιστα εμφατικά, παρά το γεγονός πως δέχθηκε… δύο τέρματα, με το τελικό 3-2 να μοιάζει εντυπωσιακό.

Εν συνεχεία κέρδισε με το ίδιο σκορ την Τσέλσι, κάνοντας ανατροπή, με τον Αρτούρ Μαζουάκου να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος. Κέρδισε την Τότεναμ με 1-0, ηττήθηκε από τις ομάδες του Μάντσεστερ με 2-1, αλλά το μοναδικό «κακό» παιχνίδι της είναι επί της ουσίας αυτό στο Έμιρεϊτς με αντίπαλο την Άρσεναλ, όπου έχασε και την θέση της στην τετράδα.

Ωστόσο, τα κατορθώματά της τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη, όπου προκρίθηκε ως πρώτη, είναι το δίχως άλλο, εξαιρετικά. Μένει να δούμε αν μπορεί να διαχειριστεί με το υπάρχον ρόστερ και τα ματς των Κυπέλλων, αρχής γενομένης από αυτό του FA Cup απέναντι στην Τότεναμ.

Σε ένα θεσμό που απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να φτάσει έως και τα προημιτελικά, είναι δυνατό να θέσει εκτός συνέχειας και 3η ομάδα του Big 6; Η λογική λέει πως όχι, αλλά και στον προηγούμενο γύρο, η ομάδα του Μόγιες αγωνίστηκε με το… συναίσθημα.

Αν πάντως, ο Αντόνιο Κόντε συνεχίσει στον θεσμό με τα «σπιρούνια», θα είναι πρόβλημα για την Γουέστ Χαμ; Δύσκολο να θεωρηθεί «ζημιά», ένας αποκλεισμός σε ένα λονδρέζικο ντέρμπι, τηρουμένων των αναλογιών.

Αν όμως αυτό συμβεί και οι φίλοι της γκρινιάξουν, αυτομάτως υπάρχει μία μόνο ανάγνωση… Πως άπαντες γνωρίζουν ότι οι απαιτήσεις για τα «σφυριά» έχουν ανέβει απότομα. Το… ασανσέρ έχει σταθεροποιηθεί, η Γουέστ Χαμ αναβαθμίζει τους στόχους της και παύει να «επιλέγει» παιχνίδια.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0