Football Talk

Θρίλερ ανατροπών δίχως τέλος στην Κύπρο! – Ο Αλέξανδρος Κούρος της ΠΑΕΕΚ στο BN Sports: «Πολύ αμφίρροπο το πρωτάθλημα»

Θρίλερ ανατροπών δίχως τέλος στην Κύπρο! – Ο Αλέξανδρος Κούρος της ΠΑΕΕΚ στο BN Sports: «Πολύ αμφίρροπο το πρωτάθλημα»

Όταν η περσινή πρωταθλήτρια βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, τότε μάλλον η υπόθεση μυρίζει μπαρούτι. Αυτό σίγουρα ισχύει για το πρωτάθλημα της Κύπρου στο οποίο μέχρι στιγμής έχουμε μόνο ανατροπές, με τον Αλέξανδρο Κούρο να σχολιάζει τα γεγονότα στο BN Sports.

Σχετικά Άρθρα

Τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα της Κύπρου; Αν κοιτάξει κανείς την βαθμολογία η οποία έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, τότε θα εκπλαγεί για το πόσο μικρές είναι οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες είναι μηδαμινές, ενώ οι ανατροπές δηλώνουν φωναχτά το «παρών»!

Πρωτοπόρος στην κορυφή του πίνακα βρίσκεται ο Απόλλων Λεμεσού με 29 βαθμούς, κατέχοντας όμως τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 22 γκολ. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως η ομάδα έχει τρεις παίκτες οι οποίοι «ισοβαθμούν» στην θέση του πρώτου σκόρερ, έχοντας από 5 γκολ! Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον μεσοεπιθετικό Μπάσελ Ζράντι, τον φορ Μπαγκαλί Νταμπού και τον εξτρέμ Ιωάννη Πίττα.

Φυσικά η ομάδα δεν ξεκίνησε με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ειδικότερα λόγω της βαριάς ήττα με 4-1 από την ΑΕΚ Λάρνακας για την 4η αγωνιστική (1/10), ωστόσο στη συνέχεια μπόρεσε να μαζέψει τα κομμάτια της και να κάνει ένα αήττητο σερί 6 αγώνων! Βέβαια ο Απόλλων υπήρξε και αρκετά ευνοημένος από τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων, τα οποία συνδυαστικά τον έχουν ανεβάσει πρώτο.

263115803_4025163610917758_4634349547558058411_n.jpg

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΑΕΚ Λάρναρκας η οποία με την έναρξη της φετινής σεζόν, άλωνε ό,τι γήπεδο υπήρχε! Το αήττητο των 8 πρώτων αγωνιστικών της έδωσαν μια σημαντική ώθηση στην εκκίνηση, ωστόσο οι 4 συνολικά ισοπαλίες αλλά και η πιο πρόσφατη ήττα της από την Πάφο (3-1) δεν της έχουν δώσει το δικαίωμα να εδραιωθεί στην κορυφή και βρίσκεται ακριβώς από πίσω έχοντας μια συγκομιδή 28 βαθμών.

Η μεγάλη έκπληξη όμως είναι ο Άρης Λεμεσού! Μια ομάδα που είχε να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία από τη σεζόν 2017-2018, που πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και είναι μια πιθανή υποψήφιος για την πρωτιά!

Με οδηγό τον κοσμογυρισμένο σταρ του ρόστερ, Μάριους Στεπίνσκι, ο οποίος έχει 5 γκολ και 3 ασίστ σε 14 αναμετρήσεις ο Άρης συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 27 βαθμούς και μόλις 2 ήττες!

267761647_413520717222159_8865991557029475924_n.jpg

Που βρίσκεται όμως η περσινή πρωταθλήτρια και η αιώνια αντίπαλός της; Ο λόγος φυσικά για την Ομόνοια των 21 κατακτήσεων, η οποία φέτος έχει «πνιγεί» στην 6η θέση της κατάταξης με 17 βαθμούς λόγω των 5 ηττών που μετράει μέχρι στιγμής. Αιτία αυτού μπορεί να πει κανείς πως αποτελεί η σημαντικές αποχωρήσεις στην άμυνα, όπως αυτή του Χάρη Μαυρία.

Σε παρόμοια μοίρα βρίσκεται και ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος ισοβαθμεί με την Ομόνοια. Βασικό πλήγμα για την ομάδα της Λευκωσίας η «φυγή» του μέσου Τζακ Μπερν ο οποίος την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, έχοντας συνολικά 10 γκολ και 18 ασίστ σε 25 αναμετρήσεις!

Το BN Sports θέλησε να βρει τους ίδιους τους πρωταγωνιστές αυτού του «θρίλερ» που εξελίσσεται στην Κύπρο και μίλησε με τον μπακ της ΠΑΕΕΚ, Αλέξανδρο Κούρο. Γνωστός στην Ελλάδα και για τις θητείες του σε Πανιώνιο, Ατρόμητο, Ηρακλή, Κέρκυρα και Απόλλωνα Σμύρνης ο 28χρονος μοιράστηκε μαζί μας τις πρώτες του εντυπώσεις από την νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα, χαρακτήρισε «αμφίρροπο» το πρωτάθλημα, ενώ μίλησε και για την Super League.

Θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μου τις σκέψεις σου και το πώς αισθάνεσαι που αγωνίζεσαι σε μια ομάδα, η οποία βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α Εθνική Κύπρου.

«Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία μέχρι στιγμής, υπάρχει οργάνωση και ο σωστός τρόπος λειτουργίας ενός συλλόγου! Από κει και πέρα είμαι σε μια νεοφώτιστη ομάδα και σχετικά αδύναμη σε σχέση με τις άλλες, όμως παρ’ όλα αυτά έχουμε δείξει μέχρι στιγμής την αξία μας.

Βρισκόμαστε εδώ είμαστε και αν ήμασταν πιο τυχεροί, θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε και παραπάνω!».

Ποιους στόχους έχει θέσει η ομάδα ως σύνολο, αλλά κι εσύ σε ατομικό επίπεδο;

«Στόχος της ομάδας είναι σίγουρα η παραμονή. Οι δικοί μου είναι να παίζω και να αποδίδω όσο καλύτερα γίνεται πρώτον για συμβάλλω στην προσπάθεια της ΠΑΕΕΚ και ύστερα για να βρω κάτι καλύτερο για εμένα».

Πώς κρίνεις το γεγονός πως η Ομόνοια, περσινή πρωταθλήτρια, βρίσκεται στην 6η θέση ενώ ο Άρης Λεμεσού, μια ομάδα που ανέβηκε φέτος, είναι ήδη τρίτος;

«Το πρωτάθλημα είναι πολύ αμφίρροπο, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και έχει γίνει απρόβλεπτο. Πλέον σε κάθε αγώνα δεν ξέρεις τι να περιμένεις!».

214612774_3911868912273164_5474979173945041704_n.jpg

Επειδή έχεις αγωνιστεί στο παρελθόν και στη Super League, ποιες είναι οι διαφορές που έχεις εντοπίσεις ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα;

«Πιστεύω πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό και πιο ποιοτικό. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι το κυπριακό δεν είναι! Έχει σίγουρα πολύ καλούς παίκτες και αρκετές δυνατές και ισάξιες ομάδες».

Ποιο από τα δύο πιστεύεις ταιριάζει καλύτερα σε εσένα;

«Και τα δύο μου ταιριάζουν, πιστεύω δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο».

Θεωρείς πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές μπορούν να σταθούν στην κυπριακή λιγκ;

«Φυσικά και μπορούν! Αυτό άλλωστε έχει φανεί και τα προηγούμενα χρόνια με Έλληνες παίκτες που έχουν έρθει στην Κύπρο και έχουν κάνει πολύ καλές σεζόν, με τρόπαια και προκρίσεις».

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0