Football Talk

Ολυμπιακός: Τα οφέλη του +11, η δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά της 10ετίας και η συνήθεια της κορυφής τον χειμώνα… (video)

Ολυμπιακός: Τα οφέλη του +11, η δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά της 10ετίας και η συνήθεια της κορυφής τον χειμώνα… (video)

Ο Ολυμπιακός είπε «Καλά Χριστούγεννα» με την διαφορά από την 2ο να είναι στο +11 και πλέον να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το BN Sports βρήκε και σας θυμίζει τις διαφορές του πρωταθλητή χειμώνα από το 2010 και μετά.

Ο ΟΦΗ έριξε «μπαλοθιά» μέσα στο ΟΑΚΑ και επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1, ρίχνοντας με τον πιο απίστευτο τρόπο την αυλαία σε ιδιαίτερη χρονιά για τον ίδιο. Αυτή η νίκη, άφησε την Ένωση στο -11 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πλέον, οι πιθανότητες για ανατροπή της κατάστασης είναι αρκετά δύσκολη και ο Ολυμπιακός οδεύει προς ακόμα ένα πρωτάθλημα.

Ωστόσο, από το 2010, αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη διαφορά για κάποια ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή. Το BN Sports έψαξε και βρήκε πως ο Ολυμπιακός έχει φτάσει και σε μεγαλύτερη διαφορά στο τέλος του χρόνου από τον 2ο. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» είναι η πιο συχνά από κάθε άλλη ομάδα σε αυτό το διάστημα, που βρίσκεται στην κορυφή με το τέλος ενός ημερολογιακού έτους.

Η τρομακτική διαφορά του στα τέλη του 2015…

Μπορεί η φετινή διαφορά των 11 βαθμών να τρομάζει και να «κλειδώνει» την υπόθεση του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, στους «ερυθρολεύκους» τα δεδομένα αυτά είναι κάτι που έχουν ξανασυναντήσει και σε μεγαλύτερο βαθμό. Συγκεκριμένα, στο τέλος του 2015, η ομάδα του Πειραιά ολοκλήρωση τη χρονιά με την διαφορά να είναι στο τρομερό +20 (!!).

Δεν είναι ψέμα, ούτε επιστημονική φαντασία. Με ένα τρομερό σερί στο 15/15 αλλά και την τραγική κατάσταση των αντιπάλων του, ο Ολυμπιακός έχτισε τη μεγαλύτερη διαφορά της δεκαετίας και φυσικά είχε τελειώσει το πρωτάθλημα από τον… Δεκέμβρη δίχως αμφιβολία. Ουσιαστικά, ο στόχος ήταν να ολοκληρώσει τη σεζόν ως αήττητος, όμως η ΑΕΚ σταμάτησε το σερί του, τον Φλεβάρη του 2016.

Δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά για μόλις ένα βαθμό…

Το +11 δεν είναι η μεγαλύτερη διαφορά αλλά σίγουρα δεν είναι και μικρή. Συγκεκριμένα, αποτελεί την δεύτερη κορυφαία σε αυτό το διάστημα και με μόλις ένα βαθμό διαφορά από την δεύτερη. Συγκεκριμένα, στα τέλη των 2013 και 2016 ήταν στο +10 από τους διώκτες του.

Μάλιστα, στο 2016, στη δεύτερη θέση ήταν σε ισοβαθμία ο Πανιώνιος και η Ξάνθη, δείγμα του σε τι κατάσταση βρίσκονταν οι ομάδες του Big-4. Από εκεί και έπειτα, ο Ολυμπιακός δεν συνήθιζε να έχει τεράστια διαφορά στα Χριστούγεννα, παρότι εν τέλει, αυτή «άνοιγε» στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Η 5η μεγαλύτερη διαφορά στην Ευρώπη και τι προσφέρει ενόψει συνέχειας…

Η διαφορά που έχει χτίσει ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο υψηλή για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και τα ευρωπαϊκά. Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση των περισσότερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μία συγκεκριμένη θέση. Αναλυτικά, βρίσκεται 5ος στις ομάδες που έχουν τις μεγαλύτερες διαφορές στην κορυφή των πρωταθλημάτων τους, με πρώτη την Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας που είναι στο +14.

Παράλληλα, αυτή η διαφορά προσφέρει μία διαφορετική προσέγγιση στο δεύτερο μισό της σεζόν. Η ασφάλεια της κορυφής, δίνει στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μία σχετική… ηρεμία, καθώς υπάρχουν τα σημαντικά ματς με την Αταλάντα αλλά και η πιθανή συνέχεια της Ευρώπης. Φυσικά, εφόσον προσπεράσει τον Λεβαδειακό, θα πέσει το σχετικό βάρος και στο κύπελλο Ελλάδας, αλλά και η σωστή μεταβίβαση στα play off.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0