Football Talk

Άρης: Πέντε στα έξι για τους Θεσσαλονικείς από το σημείο του πέναλτι και… συνεχίζουν!

Άρης: Πέντε στα έξι για τους Θεσσαλονικείς από το σημείο του πέναλτι και… συνεχίζουν!

Μία ακόμη σημαντική νίκη πανηγύρισε ο Άρης επί του Ιωνικού στην Θεσσαλονίκη, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι για 5η φορά στην τρέχουσα Super League, έχοντας κερδίσει συνολικά ένα πέναλτι περισσότερο.

Στον πρώτο γύρο, όταν ο Ιωνικός με τον Άρη τέθηκαν αντιμέτωποι, άπαντες θεωρούσαν πως οι Νικαιώτες αποτελούν το απόλυτο αουτσάιντερ για ένα θετικό αποτέλεσμα. Επέστρεψαν στην πρώτη κατηγορία μετά από 17 χρόνια, δεν είχαν πανηγυρίσει νίκη μέχρι τότε και επιζητούσαν ένα καλό ξεκίνημα στην Super League.

Εν τέλει ο στόχος επετεύχθη. Ο Ιωνικός επικράτησε με γκολ του Άοσμαν έναντι της ομάδας του Άκη Μάντζιου, προξενώντας εντύπωση σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λίγους μήνες μετά, στην αντίστοιχη αναμέτρηση, αλλά σε διαφορετικό γήπεδο, ο Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πήρε το… αίμα του πίσω. Κέρδισε με το ίδιο σκορ (1-0), αλλά με τον… δικό του τρόπο.

Με πέναλτι! Για την ακρίβεια, με εύστοχο πέναλτι του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα και κατάφερε να κερδίσει τον Χουτεσιώτη. Επρόκειτο για την 6η ευκαιρία του Άρη να πετύχει γκολ από την «λευκή βούλα» στην τρέχουσα σεζόν.

Καμία ομάδα δεν έχει κερδίσει περισσότερα πέναλτι και καμία ομάδα δεν έχει σκοράρει πέντε φορές με αυτόν τον τρόπο, μιας και ο Άρης έχει αστοχήσει μόλις σε ένα, με τον Ιτούρμπε, στην ευρεία επικράτησή του απέναντι στον Παναιτωλικό με 5-1.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως το εν λόγω ματς δεν θα λησμονηθεί εύκολα, μιας και περιλάμβανε τέσσερις υποδείξεις πέναλτι, αριθμός-ρεκόρ για την Super League. Έχει επαναληφθεί ακόμη δύο φορές και ποτέ δεν έχει… ξεπεραστεί (2007-08, 2014-15)!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0