Football Talk

Άρης – Ιωνικός 1-0: «Επαγγελματική» νίκη με κυριαρχική εμφάνιση και Καμαρά σκόρερ!

Άρης – Ιωνικός 1-0: «Επαγγελματική» νίκη με κυριαρχική εμφάνιση και Καμαρά σκόρερ!
Ο Άρης ήταν εξαιρετικά σοβαρός κόντρα στον Ιωνικό και με το γκολ του Καμαρά με πέναλτι από το 49ο λεπτό πήρε ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο», στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League.

Πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας του στη Super League πανηγύρισε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στο «Κλ.Βικελίδης», στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «κίτρινοι» πραγματοποίησαν κυριαρχική εμφάνιση σε όλο τον αγώνα και πήραν το «τρίποντο» με το γκολ του Καμαρά στο 49’ από το σημείο του πέναλτι! Στην 7η θέση με 21 βαθμούς η ομάδα του Μάντζιου, στην 11η με 14 εκείνη του Σπανού.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ξέφρενο ρυθμό είχε το πρώτο μέρος στο «Κλ.Βικελίδης», με τον Άρη να είναι εκείνος που είχε τόσο την συντριπτική κατοχή της μπάλας (έφτασε να είναι και στο 75-25%) όσο και τις πιο κλασικές ευκαιρίες. Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κίτρινους» ήρθε μόλις στο 7’. Ο Σάσα δεν κατάφερε να νικήσει τον Χουτεσιώτη, ο Καμαρά σούταρε, με τον κίπερ του Ιωνικού να αποκρούει.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου συνέχισε να είναι κυρίαρχη και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες τόσο στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης όσο και στο 15ο. Στην πρώτη περίπτωση, οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, αλλά το σουτ του Ματίγια στο τέλος κόντραρε στα πόδια του Βαλεριάνου, ενώ στην δεύτερη μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Φαμπιάνο από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ και στη συνέχεια ο Εντιαγιέ μετά από προσποιήσεις, έφτασε σε θέση βολής και τον Χουτεσιώτη να διώχνει σε κόρνερ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της κυριαρχίας του Άρη, είναι πως μετά τα πρώτα 20 λεπτά το σύνολο του Μάντζιου είχε 5 τελικές και ο Ιωνικός μονάχα ένα σουτ το οποίο δεν δυσκόλεψε τον Κουέστα.

Ωστόσο, η πρώτη απειλή από πλευράς της ομάδας του Σπανού ήρθε στο 31’ και από μια ωραία ενέργεια. Ο Κάνιας γύρισε το σώμα του, έκανε το σουτ, ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ. Ο Καμπράλ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά έξω από την περιοχή, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Κουέστα, ο οποίος, όμως, και πάλι απέκρουσε. Η μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα και η τελευταία για το πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 41ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι έφυγαν γρήγορα στην κόντρα με τον Ιτούρμπε να περνά τον τερματοφύλακα, να πλασάρει, αλλά ο Μύγας έκοψε πάνω στην γραμμή.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το α’ μέρος.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ό,τι δεν πέτυχε το πρώτο 45λεπτο, το κατάφερε με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης! Έπειτα από λάθος στην άμυνα του Ιωνικού, ο Μαντσίνι τσίμπησε την μπάλα, ο Μύγας είχε σηκώσει το πόδι του και τον γκρέμισε μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Καμαρά ανέλαβε την εκτέλεση στο 49’, ο Χουτεσιώτης έπεσε σωστά, όμως δεν μπόρεσε να σώσει και ο Άρης μπήκε μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στη συνέχεια ο Ιωνικός -όπως ήταν φυσιολογικό- ανέβηκε και έψαχνε το γκολ κυρίως με αντεπιθέσεις. Οι Νικαιώτες δεν είχαν φτάσει σε επίπεδο τελικής προσπάθειας (με εξαίρεση το σουτ του Τσιγκρίνσκι) αλλά δημιουργούσαν προϋποθέσεις.

O Άρης, όμως, ξύπνησε και άρχισε να γίνεται και πάλι ιδιαίτερα απειλητικός. Εξαιρετική επίθεση στο 71’, με τη μπάλα να πηγαίνει στον Γκάμα που έκανε το δυνατό σουτ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη, ενώ στη συνέχεια ο Φαμπιάνο ανενόχλητος να έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Το 1-0 δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξη, με τον Άρη να παίρνει ένα σημαντικό «τρίποντο».

***Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Άρης βράβευσε τον Σπανό, τον Βαλεριάνο και τον Αναγνωστόπουλο για την προσφορά τους στους κίτρινους.

Ο MVP

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι. Μπορεί ο Καμαρά να ήταν ο σκόρερ του ματς, ωστόσο ο 25χρονος εξτρέμ ήταν… όλα τα λεφτά. Έκανε άνω κάτω την άμυνα του Ιωνικού αρκετές φορές και κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε η νίκη του Άρη.

Η φάση του αγώνα

Η στιγμή, βεβαίως, του 49ου λεπτού. Ο Μύγας κάνει το πέναλτι που έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να περάσουν μπροστά στο σκορ και να πάρουν εν τέλει τη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Λούμορ (78’ Γκανέα), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάκιτς, Ματίγια (78’ Μάνος), Σάσα, Μαντσίνι (88’ Μπερτόγλιο), Εντιαγέ, Ιτούρμπε (65’ Γκάμα), Καμαρά (88’ Λόπεθ).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Ρομαό (46’ Κιάκος), Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Μύγας (88’ Βαφέας), Καμπράλ, Κάνιας (88’ Ματσούκας), Ντάλσιο, Βαλεριάνος, Μάναλης, Λένις.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0