Football Talk

Η Σέλτικ του Ποστέκογλου έκανε σεφτέ στους τίτλους και συνεχίζει την ανάκτηση της αυτοκρατορίας της (video)

Η Σέλτικ του Ποστέκογλου έκανε σεφτέ στους τίτλους και συνεχίζει την ανάκτηση της αυτοκρατορίας της (video)

Κλήθηκε να αναλάβει την Σέλτικ σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της δεκαετίας. Όμως, ο Αργύρης Ποστέκογλου έδειξε πως δεν επιλέχθηκε τυχαία και ο πρώτος τίτλος του με τους «κέλτες», το αποδεικνύει.

«Ήμουν σίγουρος για τις δυνατότητες αυτής της ομάδας από την πρώτη μέρα που ανέλαβα». Το περασμένο καλοκαίρι, η Σέλτικ, έχοντας χάσει το πρωτάθλημα Σκωτίας έπειτα από δέκα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας, βάζει στο τιμόνι της τον Αργύρη Ποστέκογλου.

Ο Ελληνοαυστραλός προπονητής κλήθηκε να βγάλει τους «κέλτες» από μία τεράστια κρίση που βρίσκονται και όλα δείχνουν, πως έχει πάρει τον σωστό δρόμο. Η νίκη επί της Χιμπέρνιαν, πρόσφερε στον 56χρονο κόουτς τον πρώτο του επίσημο τίτλο με τον σκωτσέζικο σύλλογο και το ντεμπούτο σε μία δουλειά που στη Σέλτικ, ξέρουν καλά να κάνουν. Η πίεση του χρόνου, οι μεταγραφές που λειτούργησαν και το «πικάρισμα» στον Στίβεν Τζέραρντ.

Τα προβλήματα που υποδέχθηκε και οι καίριες, μεταγραφικές κινήσεις…

Η δουλειά του Ποστέκογλου ξεκίνησε από νωρίς, αφού η 2η θέση, σήμαινε αυτόματα την ενίσχυση του ρόστερ αλλά πάντα, με περιορισμένο μπάτζετ. Οι πωλήσεις των Εντουάρντ και Αγιέρ έδωσε τεράστια ανάσα για οικονομικές υπερβάσεις, καθώς αμφότεροι πρόσθεσαν στα ταμεία του συλλόγου σχεδόν 32 εκατ. ευρώ.

 Έτσι, στην αγορά, οι «κέλτες» μπήκαν δυναμικά και έκαναν αίσθηση με τις αποκτήσεις του. Ο ακριβότερος ήταν ο Κιόγκο Φουρουχάσι. Ο 26χρονος επιθετικός άφησε για πρώτη φορά την Ιαπωνία και πρόσθεσε στα ταμεία της Βίσελ Κόμπε το ποσό των 5,4 εκατ. ευρώ. Από κοντά και ο συνομήλικος του, Καρλ Στάρφελτ, ο οποίος αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του Αγιέρ στο κέντρο της άμυνας.

Κίνηση-ματ και η απόκτηση του Ζότα από τη Μπενφίκα με την μορφή δανεισμού, ο οποίος μετράει πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ μέχρι τώρα. Αξιοσημείωτο φυσικά, το γεγονός πως η ομάδα προχώρησε στην απόκτηση και του Γιώργου Γιακουμάκη έναντι 2,5 εκατ. ευρώ από τη Φένλο.

Η πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο ήταν η αρχή…

Ο Αργύρης Ποστέκογλου ξεκίνησε να περνάει την φιλοσοφία του με το σύστημα 4-2-3-1. Η πρόκριση στους ομίλους του Europa League ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία. Η Αλκμάαρ του Βαγγέλη Παυλίδη ήταν σαφώς μεγαλύτερος αντίπαλος από τη Γιαμπλόνετς, ωστόσο απέκλεισε και τις δύο. Η είσοδος στην ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν πολύ σημαντική αλλά η κλήρωση δεν ήταν υπέρ της Σέλτικ. Λεβερκούζεν, Μπέτις και Φερεντσβάρος ήταν οι αντίπαλες της.

Ο δείκτης δυσκολίας ήταν μεγάλος, ειδικά μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, όταν η Σέλτικ συνέχισε το κακό ευρωπαϊκό σερί με τα γκολ που δέχεται. Ωστόσο, η νίκη με 2-0 κόντρα στη Φερεντσβάρος έδωσε δύναμη αλλά τελικά τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έτσι, βρίσκεται στα νοκ-άουτ του Conference League με την Μπόντο Γκλιμτ.

Το στοίχημα του πρωταθλήματος και ο πρώτος τίτλος με… ιαπωνική υπογραφή!

Η φυγή του Στίβεν Τζέραρντ δεν επηρέασε και τόσο την Ρέιντζερς. Ωστόσο, η Σέλτικ δείχνει διατεθειμένη να κυνηγήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Είναι στο -7 από την κορυφή αλλά υπάρχει δρόμος ακόμη και η Σέλτικ δεν πρόκειται να παραδοθεί τόσο εύκολα. Ο τίτλος ήταν ο κατάλληλος για την επανεκκίνηση. Και μάλιστα, με την ακριβότερη μεταγραφή να δείχνει ξανά πως είναι ο κορυφαίος άσος του συλλόγου.

Η Χιμπέρνιαν ήταν η αντίπαλος του συνόλου του Ποστέκογλου για τον τελικό του Λιγκ Καπ. Το «μέταλλο» είναι αυτό που κρατάει ο έμπειρος προπονητής, αφού ο σκωτσέζικος σύλλογος έμεινε πίσω στο σκορ στο 51ο λεπτό αλλά κατάφερε όχι απλά να ισοφαρίσει αλλά και να γυρίσει τούμπα το ματς. Ο Φουρουχάσι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Σέλτικ και δύο δικά του γκολ, χάρισε τον τίτλο στην ομάδα της Γλασκόβης.

Το «πικάρισμα» στον Τζέραρντ…

Ο πρώτος τίτλος του Ποστέκογλου είναι αυτό που αρκεί για την επόμενη μέρα. Ωστόσο, το «πικάρισμα» στους οπαδούς της Ρέιντζερς δεν έλειψε. Η κόντρα των δύο ομάδων είναι τεράστια και με την πρώτη ευκαιρία, οι οπαδοί της μίας, κάνουν τα πάντα να την «πουν» στην άλλη. Η κατάκτηση του Λιγκ Καπ ήταν μία τέλεια αφορμή.

Ο παλαίμαχος άσος της Λίβερπουλ, άφησε τους Σκωτσέζους για τα μάτια της Άστον Βίλα, έχοντας ωστόσο κατακτήσει το πρωτάθλημα της περσινής περιόδου και μάλιστα, ως αήττητος. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Σέλτικ να… τρολάρει τον Άγγλο προπονητή και καθώς το twitter γέμισε με σχόλια πως εκείνος κατέκτησε έναν τίτλο σε 3,5 χρόνια ενώ ο Ποστέκογλου σε… έξι μήνες. Σοβαρό και αστείο ταυτόχρονα η συγκεκριμένη φράση, όμως ο Ελληνοαυστραλός έχει μέλλον ακόμα.

 

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0