Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι: Στην κορυφή τα Χριστούγεννα για τρίτη φορά, με την καλύτερη άμυνα και εντυπωσιακά... ρεκόρ!

Μάντσεστερ Σίτι: Στην κορυφή τα Χριστούγεννα για τρίτη φορά, με την καλύτερη άμυνα και εντυπωσιακά... ρεκόρ!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να μοιάζει την δεδομένη χρονική στιγμή ως το πρώτο φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Premier League για 4η φορά στα τελευταία πέντε χρόνια, όμως τα επιτεύγματά της είναι αυτά που την καθιστούν στην… κορυφή. Οι αριθμοί της, η ανασταλτική της λειτουργία και ο παράγοντας των ρεκόρ που μόνο τυχαία δεν μοιάζουν να είναι!

Εξαιρετική είναι η εικόνα της Μάντσεστερ Σίτι τις τελευταίες 60 ημέρες σε όλες τις διοργανώσεις, με τους «πολίτες» να μετρούν οκτώ συνεχόμενες νίκες πρωταθλήματος, θυμίζοντας σε όλους το περσινό 15-0 που τους έκανε να ξεφύγουν και να φτάνουν στην 3η κατάκτηση της Premier League την τελευταία τετραετία.

Με κάποιον περίεργο τρόπο, η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αισίως πέρασε από την έδρα της Νιούκαστλ με το ευρύ 4-0, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της στην εποχή της Premier League στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, ενώ η ανασταλτική της λειτουργία παίρνει δεδομένα… άριστα.

Ο Έντερσον είναι ο πρώτος γκολκίπερ στην τρέχουσα σεζόν που φτάνει σε διψήφιο αριθμό clean sheet (10), μην έχοντας χάσει λεπτό, ενώ οι «πολίτες» αποτελούν τη μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος με μονοψήφιο αριθμό γκολ στην εστία τους, μετά το πέρας 18 αγωνιστικών.

Έχουν δεχθεί μόλις εννέα, με τα τέσσερα εξ’ αυτών να προέρχονται από την Λίβερπουλ και την Κρίσταλ Πάλας, μεταφράζοντας το ποσοστό τους σε 0,5 γκολ ανά παιχνίδι! Μοιάζει εντυπωσιακό, αλλά είναι ρεαλιστικό, με τους «γαλάζιους» να φιγουράρουν παράλληλα και στην δεύτερη θέση των ομάδων, με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

Συγκριτικά με την ιστορία τους πάντως, οι αριθμοί της Μάντσεστερ Σίτι είναι… εξωπραγματικοί! Ποτέ άλλωστε, οι «γαλάζιοι» δεν είχαν σκοράρει περισσότερα από 104 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος (από το 1929). Φέτος, κατέρριψαν και αυτό τον αριθμό, με τα γκολ των Μαχρέζ και Στέρλινγκ  (το 3ο και το 4ο δηλαδή επί της Νιούκαστλ) να εκτοξεύουν την… διαφορά στα δύο τέρματα (105), με 180 αγωνιστικά λεπτά να υπολείπονται.

Τέλος, οι «πολίτες» έχουν πραγματοποιήσει και ρεκόρ επικρατήσεων σε 365 ημέρες, φτάνοντας στις 34 σε 42 αναμετρήσεις, ξεπερνώντας και την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά και κάθε ομάδα που έχει παραβρεθεί στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Συνολικά, δεν έχει βρει δίχτυα σε τρεις αναμετρήσεις, εκ των οποίων μόλις η μία ολοκληρώθηκε ισόπαλη και έχει πετύχει τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε 12 από τα 40 παιχνίδια που έδωσε σε όλες τις διοργανώσεις σε μία χρονιά. Μία εξαιρετική Μάντσεστερ Σίτι που άπαντες «ζηλεύουν» και δικαιολογημένα αναρωτιούνται πως… αυτή η ομάδα, σε αυτή την χρονιά που ολοκληρώνεται, δεν κατέκτησε τον τίτλο του Champions League!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0