Football Talk

Μίλαν – Νάπολι 0-1: Μεγάλο διπλό για τους «παρτενοπέι» που ανέβηκαν στην δεύτερη θέση! (video)

Μίλαν – Νάπολι 0-1: Μεγάλο διπλό για τους «παρτενοπέι» που ανέβηκαν στην δεύτερη θέση! (video)

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό «διπλό», με τεράστια βαθμολογική σημασία, πανηγύρισε η Νάπολι απέναντι στη Μίλαν στο Τζουζέπε Μεάτσα, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 1-0, χάρη στο γκολ του Ελμάς, με το ξεκίνημα της αναμέτρησης!

Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκλήρωσε την 18η αγωνιστική της Serie A η Νάπολι, η οποία μετέβη στο Τζουσέπε Μεάτσα και έφυγε με ένα πολύτιμο «διπλό» από την έδρα της Μίλαν (0-1), χάρη στο γκολ του Ελμάς, στο 5ο λεπτό της συνάντησης.

Μπορεί το γκολ να επετεύχθη νωρίς, σηματοδοτώντας και το πιο γρήγορο τέρμα της ομάδας του Σπαλέτι στο Μιλάνο, από το 2012, όμως τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν ιδιαίτερα, παρά τις προσπάθειες του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς και των συμπαικτών του.


Η Μίλαν πίεσε, δημιούργησε σημαντικές στιγμές μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, με τον Σουηδό επιθετικό και τον Φλορέντσι, στο 18’, το 34’ και το 50’, όμως ο Νταβίντ Οσπίνα αποδείχθηκε ιδιαίτερα σταθερός, κρατώντας την ομάδα του στα διαστήματα που επιχείρησε να προστατεύσει το προβάδισμά της.

Εν συνεχεία, οι «παρτενοπέι» ξεκίνησαν να προσαρμόζονται περισσότερο στις απαιτήσεις της αναμέτρησης, απείλησαν με τον Πετάνια, αλλά ήταν φανερό πως είχαν στο νου της την προάσπιση του πολύτιμου γκολ που σημείωσαν στο 5’, συνεχίζοντας και την παράδοση που τους θέλει να προηγούνται από το 2010 και έπειτα, όταν βρουν γκολ κόντρα στη Μίλαν, σε ολόκληρη την αναμέτρηση.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, αλλά οι φιλοξενούμενοι... καρδιοχτύπησαν, μιας και ο Κεσί ισοφάρισε στο 90', αλλά ο VAR καταλόγισε εκτεθειμένο τον Ολιβιέ Ζιρού προτού στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Εν τέλει πάντως, η Νάπολι κατέκτησε το τρίποντο,  πήρε την… ισοβαθμία από τη Μίλαν και ανέβηκε με 39 βαθμούς στην 2η θέση, ενώ η μεγάλη κερδισμένη της βραδιάς είναι αναμφίβολα η Ίντερ, που εξακολουθεί να προπορεύεται με τέσσερις βαθμούς από τους υπολοίπους.

Έτσι, η Νάπολι πανηγύρισε ένα δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» στο Μεάτσα, πράγμα που δεν είχε συμβεί από το 2017, ενώ ο προπονητής της, Λουτσιάνο Σπαλέτι παραμένει αήττητος σε 11 αναμετρήσεις κόντρα στον Στέφανο Πιόλι!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0