Football Talk

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-2: Μία «λαμπάδα» ακόμα στο μπόι του Κούρτιτς, που... ξέρανε τους Αρκάδες στο 89'!

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-2: Μία «λαμπάδα» ακόμα στο μπόι του Κούρτιτς, που... ξέρανε τους Αρκάδες στο 89'!
Ο Γιάσμιν Κούρτιτς ήταν -και πάλι- ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ, στη νίκη του «Δικεφάλου του βορρά» με 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης (19/12)! Με δύο γκολ από την «άσπρη βούλα» έκρινε την αναμέτρηση και... ξέρανε τους Αρκάδες με γκολ στο 89'!
Κούρτιτς «λαμπρός» τον οδήγησε σε μία ακόμα νίκη! Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, του οποίου επικράτησε με 3-2 (19/12) μεν, αλλά λίγο έλειψε να κάνει «βήματα» πίσω μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στα Ιωάννινα. Εν τέλει, βρήκε τον τρόπο μέσω της «άσπρης βούλας».

Ο Σλοβένος ήταν δύο φορές εύστοχος από τα έντεκα βήματα (48', 89'), ο Τσούμπα Άκπομ έφερε το ματς στα ίσια στο 43' και κάπως έτσι, τα γκολ των Σονί και Χριστόπουλου πέρασαν στα... ψιλά, αφού έστω και στο παρά ένα, ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σπουδαίο, κυρίως ψυχολογικά, τρίποντο!


1ο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το... αριστερό για τον ΠΑΟΚ, αφού στην πρώτη αξιόλογη προσπάθεια των φιλοξενούμενων, βρέθηκε πίσω στο σκορ! Ο Καρμόνα έκανε ένα ωραίο γύρισμα της μπάλας προς τον άξονα, βρήκε τον Σονί ξεμαρκάριστο και με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, πέτυχε το πέμπτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, αφού νίκησε τον Πασχαλάκη και έγραψε το 1-0 στο 12ο λεπτό! 
 
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά περισσότερο κινδύνευσε να δεχθεί και δεύτερο γκολ, παρά να ισοφαρίσει! Πρωταγωνιστής και πάλι ο Σονί, που από εκτελεστής πήγε να γίνει δημιουργός! Ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός πέρασε μία κάθετη μπαλιά προς τον Κρέσπι, ο οποίος σούταρε άτσαλα, ενώ ο Σίτο δεν μπόρεσε να πάρει το ριμπάουντ για να στείλει την μπάλα προς την εστία. 
 
Εν τέλει, αυτό που δεν κατάφεραν οι Αρκάδες, το πέτυχε ο ΠΑΟΚ λίγο πριν λήξει το πρώτο μέρος, μέσω μίας στιγμής μεγάλης έμπνευσης του Τσούμπα Άκπομ! Ο φορ των Θεσσαλονικέων έγινε αποδέκτης της μπάλας λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, έφτασε έως τα όρια της μεγάλης περιοχής και με εξαιρετικό, φαλτσαριστό σουτ, έγραψε το 1-1 στο 43ο λεπτό, στέλνοντας ως ισόπαλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
 

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, αφού τρία λεπτά μετά την έναρξη του, ο Αουγκούστο κέρδισε πέναλτι, για πάτημα του Άλβαρες. Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, βάζοντας τους Θεσσαλονικείς για πρώτη φορά στο ματς, σε θέση «οδηγού».

Οι Αρκάδες δεν πτοήθηκαν, ωστόσο. Προσπάθησαν να απαντήσουν και τα κατάφεραν στο 60ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του παίκτη που υπέπεσε στην «εσχάτη των ποινών», ο Χριστόπουλος πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 2-2, λυτρώνοντας τον συμπαίκτη του!

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη, διπλή ευκαιρία, όταν ο Τσιφτής απέκρουσε το σουτ του Αουγκούστο και με την... αυτοθυσία του Καρμόνα που «όρμηξε» πάνω στο ριμπάουντ του Μπίσεσβαρ, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για την ομάδα της Τρίπολης. Την μη επιθυμητή κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Σβαμπ στο 79ο λεπτό. Ο χαφ του «Δικεφάλου του βορρά» σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ των Αρκάδων.

Εν τέλει, η λύση ήρθε από την «άσπρη βούλα» και πάλι, με τον ίδιο πρωταγωνιστή! Ο Γκαρθία πήγε άτσαλα πάνω στον Κρέσπο στο 88ο λεπτό και ανάγκασε τον διαιτητή να υποδείξει την «εσχάτη των ποινών». Ο Κούρτιτς ανέλαβε και αυτήν την εκτέλεση, ευστόχησε ξανά και έγραψε το τελικό 3-2 για τον ΠΑΟΚ, σώζοντάς τον από τα... χειρότερα, ενώ διατήρησε, παράλληλα, τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία, Ολυμπιακό, στους 13 βαθμούς!
 

Ο MVP

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς! Έστω και αν τα δύο του γκολ ήρθαν από το σημείο του πέναλτι, είναι αυτός που έβγαλε τα... κάστανα από τη φωτιά για ακόμα μία φορά και χάρισε μία σημαντική νίκη ψυχολογίας στον ΠΑΟΚ!

Η φάση του αγώνα

Το ανόητο πέναλτι του Γκαρθία στο 88ο λεπτό, που χάρισε το τρίποντο στους γηπεδούχους. Θα μπορούσε να το είχε αποφύγει, με δεδομένο πως ο Κρέσπο είχε σεντράρει ήδη.
 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι (71' Ίνγκασον), Κρέσπο, Σίντκλεϊ (86' Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (71' Σβαμπ), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (71' Μουργκ), Άκπομ (85' Σφιντέρσκι)
 
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα (90+1' Μπενίτο), Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε (90' Ιγκλέσιας), Κρέσπι (81' Γκαρθία), Σίτο (46' Κόστα), Σονί, Μπαράλες (68' Ριέρα)
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0