Football Talk

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Ανοίξτε χώρο, περνάει το... τρένο που «ξύπνησε» ο Ολυμπιακός! (video)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Ανοίξτε χώρο, περνάει το... τρένο που «ξύπνησε» ο Ολυμπιακός! (video)
Υπό το βάρος της πίεσης κάποιοι λυγίζουν. Όχι, όμως, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης! Με ώθηση από το «διπλό» στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (04/11, 2-1), «εκτοξεύθηκε» από την 15η θέση της Bundesliga, στην 5η, ούσα η μόνη ομάδα που αγγίζει τα στάνταρ της Μπάγερν Μονάχου εδώ και έναν μήνα!
Σε κάθε εντυπωσιακό σερί, το πρώτο και κύριο ζητούμενο στην ανάλυσή του, παραμένει το σημείο τομής που έδωσε την ώθηση, για να ξεκινήσει. Στην περίπτωση της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναζήτηση. 
 
Ήταν 4 Νοεμβρίου όταν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και δίχως να εντυπωσιάσει, έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό, επικρατώντας με 2-1. Στο τέλος της βραδιάς, όλοι έμειναν στο βαθμολογικό κέρδος, που της έδινε τον πρώτο λόγο για την πρωτιά του ομίλου του Europa League. Εν τέλει, τα ψυχολογικά οφέλη ήταν περισσότερα!
 

Από εκείνη την Πέμπτη, το σύνολο του Όλιβερ Γκλάσνερ έχει πάρει «φωτιά» και εντός συνόρων. Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής ανόδου είναι, πλέον, απτά. Από την 15η θέση, έχει «εκτοξευθεί» στην 5η θέση, ούσα μόλις στο -2 από την τρίτη, Φράιμπουργκ και στο -7 από την 2η, Μπορούσια Ντόρτμουντ
 
Η «επιστροφή» της είναι εντυπωσιακή, αλλά δεν ήρθε ως διά μαγείας. Επί έναν ολόκληρο μήνα, από τις 7 Νοεμβρίου που επικράτησε με 2-1 της Γκρόιτερ Φιρτ, εκτός έδρας, έχει συλλέξει 18 βαθμούς από τους 21 που βρήκε διαθέσιμους στο «διάβα» της. Μετρώντας έξι νίκες και μία ήττα από τότε, αποτελεί την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Bundesliga, μαζί με την υπερηχητική Μπάγερν Μονάχου του Γιούλιαν Νάγκελσμαν.
 
Η εκκίνηση με το... αριστερό αποτελεί παρελθόν, ενώ το μέλλον προδιαγράφεται άκρως αισιόδοξο. Αν πρέπει να βγει κάποιο συμπέρασμα από το ιδανικό φινάλε που έδωσαν οι «αετοί» σε αυτόν τον πρώτο γύρο της Bundesliga, δεν θα ξεπερνούσε τις τρεις λέξεις: «Τρέμε Μπορούσια Ντόρτμουντ!»
 
Άλλωστε, αν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κερδίσει -εντός έδρας- θα δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο «παραμύθι» της, αφού θα φτάσει μόλις στο -4 από τη δεύτερη θέση.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0