Football Talk

Premier League: Παρέλαση της Σίτι στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» – «Κόλλησε» στο μηδέν η Τσέλσι και απομακρύνεται… από τον τίτλο (video)

Premier League: Παρέλαση της Σίτι στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» – «Κόλλησε» στο μηδέν η Τσέλσι και απομακρύνεται… από τον τίτλο (video)

«Πάρτι» της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Νιούκαστλ (0-4). Οκτώ συνεχόμενες νίκες για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που παραμένει πρώτη. Μπλόκο της Γουλβς στη Τσέλσι (0-0). Στο -6 από την πρώτη Σίτι

Οι «Πολίτες» δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στο πέρασμα τους από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από το Νιούκαστλ. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Μάντσεστερ Σίτι, με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να κάνει μία τρομερή σέντρα για τον Ζοάο Κανσέλο και αυτός με τη σειρά του να πασάρει στον «μόνο» Ρουμπέν Ντίας στο πέναλτι της περιοχής, κάνοντας το 0-1 με κεφαλιά από το 5ο λεπτό. Οι δύο Πορτογάλοι συνεργάστηκαν άψογα και έβαλαν τα θεμέλια για ένα εύκολο μεσημέρι για την ομάδα τους.

Μάλιστα, στο 27’ η Σίτι βρήκε και δεύτερο τέρμα χάρη σε ένα τρομερό σουτ του Κανσέλο στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Μάρτιν Ντούμπραβκα. Η Νιούκαστλ προσπάθησε να πιέσει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως δεν βρήκε ποτέ κάποια μεγάλη ευκαιρία για να ξαναμπεί στο ματς πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος η Σίτι δεν «άφησε» το πόδι από το γκάζι και δημιούργησε ανεπανάληπτες ευκαιρίες με τον Γκαμπριέλ Ζεζούς στο 52’ και τον Ραχίμ Στέρλινγκ στο 57’, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας με τρομερά ριφλέξ κράτησε αυτό το 0-2. Τελικά, ο Ντούμπραβκα δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ αυτό το 0-2 και ο Ριγιάντ Μαχρέζ σημείωσε το 3-0 μετά από πολύ ωραία σέντρα του Ολεξάντρ Ζιντσένκο. Ο Αλγερινός με πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση πέτυχε το 4ο του γκολ στη φετινή Premier League. Η μεγαλύτερη ευκαρία των γηπεδούχων ήρθε στο 81’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Κάλουμ Γούιλσον να τους νικάει όλους στον αέρα, όχι όμως τον Έντερσον, οποίος με τρομερά αντανακλαστικά έστειλε τη μπάλα σε νέο κόρνερ και διατήρησε άλλο ένα clean sheet για την ομάδα του.

Παρά την καθυστερημένη αντίδραση της Νιούκαστλ, η Σίτι ήταν αυτή που βρήκε πάλι δίχτυα κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Ζεζούς με μία ωραία ατομική προσπάθεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πάσαρε στον Στέρλινγκ, με τον τελευταίο να κάνει το τελικό 4-0 σε άδεια εστία. 

Η Τσέλσι φιλοξενήθηκε από τη Γουλβς στο «Μολινό» με τους τρεις πόντους να είναι η μόνη λύση για την ομάδα του Τόμας Τούχελ. Οι «μπλε» πέρα από τις τελευταίες κακές αγωνιστικές εμφανίσεις αντιμετωπίζουν και πολλά προβλήματα με τον κορονοϊό. Αφού, η αποστολή της ομάδας απαρτιζόταν από 16 ποδοσφαιριστές, με τους τρεις από αυτούς να είναι τερματοφύλακες!

Οι «Λύκοι» φαινόταν να ήταν η μόνη ομάδα που μπορούσε να απειλήσει στην αναμέτρηση, μιας και η επιθετική τριάδα της Τσέλσι δεν μπορούσε να συνεργαστεί. Με αποτέλεσμα να έχει κάνει μόλις μία τελική στο τέρμα κατά τη διάρκεια του αγώνα! Τέλος, η Τσέλσι δεν κατάφερε να βρει το «χρυσό» γκολ που (δεν) έψαχνε και αποχώρησε με έναν βαθμό από το Μολινό και έξι πόντους πίσω από την πρώτη Σίτι.


Φοίβος Πεφάνης 


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0