Football Talk

Ολυμπιακός – Λαμία 1-0: Ελ Αραμπί τον... οδηγεί!

Ολυμπιακός – Λαμία 1-0: Ελ Αραμπί τον... οδηγεί!
Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Λαμίας χάρη στο γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 23ο λεπτό και συνέχισε την προέλαση με την δέκατη σερί του νίκη στη Super League.

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τη Λαμία για την 15η αγωνιστική της Super League και πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 1-0, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να βρίσκει δίχτυα στο 23' της αναμέτρησης. Ο τερματοφύλακας των φιλοεξνούμενων, Μπόγιαν Σαράνοφ, ήταν σε εξαιρετική μέρα καθώς απέκρουσε πέναλτι του Μαροκινού ενώ αποσόβησε αρκετά γκολ, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν. 


1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ


Εξαιρετικό ρυθμό είχε το πρώτο μέρος στο «Γ.Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνει και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες.

Πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 19’. Ο Αγκιμπού Καμαρά έφυγε στην κόντρα, άνοιξε στον Μασούρα ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και σούταρε με τον Σαράνοφ να αποκρούει.

Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης ο Καμαρά προσπαθώντας να πάρει το ριμπάουντ κέρδισε το πέναλτι από τον Γκέντσογλου! Ο Ελ Αραμπί ήταν εκείνος που ανέλαβε την εκτέλεση, όμως, ο κίπερ των φιλοξενούμενων κράτησε το «μηδέν», με τον Μαροκινό φορ να παίρνει στη συνέχεια του ριμπάουντ, αλλά να αστοχεί εκ νέου.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς συνέχιζαν να πιέζουν και έχασαν σπουδαία «διπλή» ευκαιρία στο 20’, με τα εξαιρετικά σουτ των Αγκιμπού και Μπουχαλάκη να αποκρούονται από τον φορμαρισμένο Σαράνοφ.

Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν τέτοια που φανέρωνε πως αργά ή γρήγορα το γκολ θα έρθει για τους Πειραιώτες. Πράγματι στο 23’, ο Ολυμπιακός έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, έπειτα από κλέψιμο του Αραμπί έξω από την περιοχή της Λαμίας. Ο Λαλά έψαξε από τα δεξιά τον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος βρέθηκε μπροστά από τον Σαράνοφ, ο οποίος απέκρουσε. Ο Αραμπί ακολουθούσε και έσπρωξε την μπάλα για το 1-0!

5466026.jpg

Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος ήρθε στο 30’. Ο Αγκιμπού Καμαρά έκλεψε την μπάλα από τον Προβυδάκη, επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, ωστόσο ήταν άστοχος. Δεν ανησύχησε τον κίπερ της Λαμίας.

Το 1-0 ήταν το σκορ για το πρώτο μέρος στο «Γ.Καραϊσκάκης».

5466032.jpg

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δυναμικό ήταν και το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο για τους Πειραιώτες, που διατηρούσαν εύκολα τον έλεγχο του αγώνα και του ρυθμού. Η Λαμία από την πλευρά της δεν μπορούσε ουσιαστικά να κάνει τίποτα σωστά. Ούτε να αμυνθεί αποτελεσματικά και να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Σαράνοφ τους «ερυθρόλευκους», ούτε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο στην επίθεση.

Στο  48' Μασούρας και Ελ Αραμπί δεν κατάφεραν να βρουν στόχο σε μια καλή στιγμή, ενώ η Λαμία είχε μια στημένη φάση για κάτι καλό στο 56' όμως το σουτ του Γκέντσογλου κόντραρε. Από το 60' περίπου και μετά, ο ρυθμός πλέον άρχισε να πέφτει αρκετά, με τη Λαμία να προσπαθεί ανεπιτυχώς να κρατήσει λίγο μπάλα και να κάνει κάτι καλό επιθετικά. Ο Ολυμπιακός αντίθετα έχασε ακόμη ένα τετ-α-τετ στο 81' όταν ο Ονιεκούρου έφυγε στην κόντρα και τροφοδότησε τον Τικίνιο, με τον Σαράνοφ να σώζει για 8η φορά! Στα τελευταία λεπτά πάντως η Λαμία πίεσε, κάποια λάθη των «ερυθρόλευκων» την έβαλαν στην περιοχή του Βατσλίκ, όμως η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Μαρτίνς ήταν αποτελεσματική. Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν ωστόσο το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει την δέκατη νίκη του σε ισάριθμα ματς απέναντι στη Λαμία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

5466131.jpg

Ο MVP

Ο τερματοφύλακας της Λαμίας, Μπόγιαν Σαράνοφ, παρότι δεν κράτησε ανέπαφη την εστία του πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και κράτησε χαμηλό το σκορ βάζοντας «στοπ» σε πολλές επικίνδυνες επιθέσεις των «ερυθρόλευκων».

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Ελ Αραμπί που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό στο 23’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σισέ Ρεαμπτσούκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (57’ Μ. Καμαρά), Λόπες (76’ Ονιεκούρου), Αγκιμπού Καμαρά (90’+1’ Μπα), Μασούρας (57’ Ροντρίγκες), Ελ Αραμπί (76’ Τικίνιο)

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Γκέντσογλου, Τζανδάρης (85’ Τσούκαλος), Ελευθεριάδης (67’ Μανουσάκης), Νούνιες (67’ Τιρόνε), Ρόμανιτς , Αραμπούλι

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0