Football Talk

Άρσεναλ: Η ομάδα που δεν μένει… ποτέ πρώτη πίσω στο σκορ, έκανε ρεκόρ τελικών προσπαθειών στο πρώτο μέρος! (video)

Άρσεναλ: Η ομάδα που δεν μένει… ποτέ πρώτη πίσω στο σκορ, έκανε ρεκόρ τελικών προσπαθειών στο πρώτο μέρος! (video)
Την πιο μεστή, εκτός έδρας εμφάνισή της, πραγματοποίησε απέναντι στην Λιντς η Άρσεναλ, για την 18η αγωνιστική της PremierLeague, με τους «κανονιέρηδες» να είναι εξαιρετικοί, να παίρνουν και πάλι το προβάδισμα και να κάνουν ρεκόρ τελικών προσπαθειών στο πρώτο ημίχρονο!

Μία εντυπωσιακή Άρσεναλ έκανε την εμφάνισή της στο Έλαντ Ρόουντ, για την 18η αγωνιστική της PremierLeague, με τους «κανονιέρηδες» να κάνουν… πάρτι κόντρα στην Λιντς, για ένα ημίχρονο, αναδεικνύοντας τους λόγους που πριν από μερικές ημέρες, υπέστη την πιο «βαριά» της ήττα με τον Μαρσέλο Μπιέλσα στον πάγκο της, από την Μάντσεστερ Σίτι με 7-0.

Οι Λονδρέζοι ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα. Απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες στο 3ο λεπτό με τους Σάκα και Λακαζέτ, εξακολούθησαν να πιέζουν, δικαιώθηκαν στο 15’ με το γκολ του Μαρτινέλι, αλλά δεν σταμάτησαν!

Πέτυχαν ακόμη δύο τέρματα, με τον Βραζιλιάνο να κάνει δύο τα γκολ του για πρώτη φορά με την φανέλα της Άρσεναλ, ενώ και ο Μπουκάγιο Σάκα πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, πιστοποιώντας πως το 50% των φετινών γκολ της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις, έχει επιτευχθεί από… κάτω των 23ων  ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης συνοψίζεται στις τελικές προσπάθειες των «κανονιέρηδων» στο πρώτο μέρος. Συνολικά ήταν 15, με τις 11 να βρίσκουν εστία και να σηματοδοτούν… ρεκόρ! Ποτέ καμία ομάδα άλλωστε, δεν είχε πραγματοποιήσει κάτι ανάλογο από την σεζόν 2003-04. Από το αήττητο δηλαδή πρωτάθλημα της Άρσεναλ

Όσον αφορά το προβάδισμα που και πάλι κατάφερε να πάρει, είναι γεγονός πως πλέον προηγείται σε έξι συνεχόμενες αναμετρήσεις. Η τελευταία φορά δηλαδή που δεν συνέβη ήταν στην ήττα με 4-0 στο Άνφιλντ.

Γενικότερα, σε όλα τα ματς πρωταθλήματος που η Άρσεναλ έχει βρει γκολ, έχει προηγηθεί! Λατρεύει να είναι το «αφεντικό» της εκάστοτε αναμέτρησης,, είναι στην 4η θέση και μάλλον ο Μικέλ Αρτέτα, κάτι κάνει σωστά… Απορίας άξιων είναι βεβαίως πως ενώ σκόραρε δύο γκολ στο Όλντ Τράφορντ, ηττήθηκε, πράγμα που είχε να της συμβεί από τον Απρίλιο του 2019 και το 3-2 από την Κρίσταλ Πάλας!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0