Football Talk

Λιντς – Άρσεναλ 1-4: «Περίπατος» των Λονδρέζων στο Έλαντ Ρόουντ, με πρωταγωνιστή τον Μαρτινέλι! (video)

Λιντς – Άρσεναλ 1-4: «Περίπατος» των Λονδρέζων στο Έλαντ Ρόουντ, με πρωταγωνιστή τον Μαρτινέλι! (video)

Υγιεινός περίπατος αποδείχθηκε η μετάβαση της Άρσεναλ στο Έλαντ Ρόουντ για να συναντήσει την Λιντς, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 4-1, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι!

Μία εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Άρσεναλ κόντρα στην Λιντς στο Έλαντ Ρόουντ, με τους «κανονιέρηδες» να σημειώνουν την τρίτη συνεχόμενη επικράτησή τους στην Premier League, συνδυάζοντας το 4-1 υπέρ τους, με θεαματικό ποδόσφαιρο και τρεις διαφορετικούς σκόρερ.


Αναλυτικότερα, οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το ματς, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Λακαζέτ και Σάκα, αλλά πήραν αυτό που δικαιούνταν με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα. Ο Μαρτινέλι βρήκε δίχτυα, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και 13 λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος «διπλασίασε» τα προσωπικά του γκολ.


Ο Γκρανίτ Τσάκα σταμάτησε αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 28’ και πάσαρε κάθετα στον Βραζιλιάνο, ο οποίος πέρασε στην ταχύτητα όσους των καταδίωκαν και σημείωσε για πρώτη φορά δύο γκολ με την ομάδα του, στην 39η συμμετοχή του.


Ακολούθησε απίστευτη πίεση από τους «κανονιέρηδες», με τον Λακαζέτ να χάνει και πάλι μεγάλη ευκαιρία στο 33’ και την Άρσεναλ να φτάνει τις 15 τελικές προσπάθειες σε ένα ημίχρονο, δημιουργώντας επί της ουσίας μία ευκαιρία ανά… τρία λεπτά.

Εν τέλει, το 3-0 πραγματοποιήθηκε στο 38’, με τον Μπουκάγιο Σάκα να βάζει τον εαυτό του στην λίστα των σκόρερ, επιβεβαιώνοντας πως το 50% των φετινών γκολ της Άρσεναλ, έχει έρθει από ποδοσφαιριστές που δεν ξεπερνούν τον 23ο χρόνο της ηλικίας τους.


Στα εναπομείναντα λεπτά του δεύτερου μέρους, δεν έλαβε χώρα κάτι αξιόλογο, με δύο πολύ σκληρά φάουλ από τους Τσάκα και Γκέλχαρτ να μην τιμωρούνται, τον Τομιγιάσου να τραυματίζεται και να αντικαθίσταται από τον Σέντρικ και την Λιντς να πραγματοποιεί την πρώτη, εντός εστίας τελική της στο 70’.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπεν Γουάιτ υπέπεσε σε πέναλτι, ο Ραφίνια μείωσε στο 75’ αλλά ο χρόνος δεν ήταν αρκετός και η Άρσεναλ καλά οργανωμένη. Αντιθέτως μάλιστα, αν και δεν βρήκε ρυθμό στο δεύτερο μέρος, αύξησε ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ στο 85'. Ο Έντεγκααρντ, που ήταν εξαιρετικός, πάσαρε στον Σμιθ Ρόου και ο Άγγλος βρήκε δίχτυα, επτά λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.


Το 4-1 αποτέλεσε το τελικό σκορ και οι «κανονιέρηδες» πέτυχαν τρία γκολ μακριά από το Έμιρεϊτς για πρώτη φορά στην σεζόν, κάνοντας τις τρεις τις διαδοχικές τους επικρατήσεις σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0