Football Talk

Αταλάντα – Ρόμα 1-4: Τεράστιο «διπλό» με… τεσσάρα για τους Ρωμαίους και πρωταγωνιστή τον Έιμπραχαμ! (video)

Αταλάντα – Ρόμα 1-4: Τεράστιο «διπλό» με… τεσσάρα για τους Ρωμαίους και πρωταγωνιστή τον Έιμπραχαμ! (video)

Ένα τεράστιο «διπλό» πανηγύρισε η Ρόμα στο Μπέργκαμο επί της Αταλάντα, με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να επικρατεί με 4-1 και να φεύγει με το τρίποντο, από μία «δύσκολη» έδρα που σε δύο μήνες θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό.

Σε μία εντυπωσιακή αναμέτρηση, η οποία ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η Ρόμα κατάφερε να πανηγυρίσει ένα τεράστιο «διπλό» επί της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Αταλάντα, αγωνιζόμενη με το στυλ παιχνιδιού που αρέσκεται να υιοθετεί ο Ζοσέ Μουρίνιο. Απολογισμός; Τέσσερα γκολ, τρεις διαφορετικοί σκόρερ και επικράτηση με το δεύτερο μεγαλύτερο εκτός έδρας σκορ για την Ρόμα, στο 26ο ματς του προπονητή της στον πάγκο της!


Αναλυτικότερα, η φιλοξενούμενη προηγήθηκε στα 55 δευτερόλεπτα με τον Έιμπραχαμ, ένιωσε την πίεση της Αταλάντα που ξεκίνησε να επιτίθεται μαζικά, αλλά κόντρα στην ροή του ματς μπόρεσε να «διπλασιάσει» το προβάδισμά της.


Ο Ζανιόλο ήταν ο τελικός αποδέκτης μίας εξαιρετικής αντεπίθεσης και ο Ιταλός κατόρθωσε στο 27ο λεπτό να «γράψει» το 2-0, με το πρώτο του φετινό γκολ στην Serie A. Το προβάδισμα έμοιαζε ιδανικό και η Ρόμα όδευε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους, απόλυτα ικανοποιημένη.


Το σύνολο του Γκασπερίνι όμως είχε σφυγμό. Σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Μουριέλ και αντέστρεψε την ψυχολογία των ομάδων, με τον Ζοσέ Μουρίνιο πάντως να κατορθώνει να ηρεμήσει τους ποδοσφαιριστές του.


Ο Ζαπάτα ισοφάρισε στο 70ο λεπτό, αλλά ο VAR έσωσε τους φιλοξενούμενους από το… 2-2 που πιθανότατα δεν θα παρέμενε έτσι και τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε η ώρα ενός αφανή ήρωα να κάνει την εμφάνισή του.


Ο Κρις Σμόλινγκ εκμεταλλεύτηκε την στατική φάση που του έδωσε την δυνατότητα να προωθηθεί, σκόραρε με προβολή και πανηγύρισε το 6ο του γκολ με την φανέλα της νυν ομάδας του, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ρόμα για δεύτερη φορά στο ματς. Εν συνεχεία, ο Έιμπραχαμ τελείωσε στο 83’ με εξαιρετικό τρόπο την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.


Στα εναπομείναντα λεπτά ούτως ή άλλως, η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε, με το 4-1 να παραμένει ως έχει μέχρι τέλους. Κάπως έτσι, η Ρόμα έφτασε σε ένα δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» επί ιταλικού εδάφους και υποχρέωσε την Αταλάντα στην πρώτη της, εντός έδρας ήττα, σε επίπεδο πρωταθλήματος, μετά από 60 και πλέον ημέρες.


Πρόκειται για το «παρθενικό» διπλό της Ρόμα στο Μπέργκαμο μετά το 2016, με την βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων να μειώνεται στους έξι βαθμούς.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τολόι, Παλομίνο, Τζιμσίτι (34' Μουριέλ), Χάτεμπουρ (78' Τζαπακόστα), Ντε Ρον, Φρόιλερ Πετσέλα (78' Μάελε), Ίλιτσιτς (46' Μαλινόβσκι), Πάσαλιτς (64' Μίραντσουκ), Σαπάτα

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνεθ, Κάρσντορπ, Βίνα, Κριστάντε, Βερετού, Μιχιταριάν, Τζανιόλο (70' Σομουρόντοφ), Έιμπραχαμ

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0