Football Talk

Επιβιώνει χωρίς τον Ομπαμεγιάνγκ η Άρσεναλ και «ποντάρει» στο… μομέντουμ ο Μικέλ Αρτέτα!

Επιβιώνει χωρίς τον Ομπαμεγιάνγκ η Άρσεναλ και «ποντάρει» στο… μομέντουμ ο Μικέλ Αρτέτα!

Εκτός αποστολής για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, βρίσκεται ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, για την αναμέτρηση της Άρσεναλ απέναντι στην Λιντς, ο οποίος μετά την «καθαίρεσή» του από την αρχηγία της ομάδας, εξακολουθεί να μην συμπεριλαμβάνεται στην 18άδα των «κανονιέρηδων».

Εκτός αποστολής για την αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής της Premier League, ανάμεσα στην Λιντς και την Άρσεναλ, βρίσκεται και πάλι ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος εξακολουθεί να μην υπολογίζεται από τον Μικέλ Αρτέτα, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, μετά την «καθαίρεσή» του και από την αρχηγία.

Ο Ισπανός προπονητής επιβεβαίωσε στην συνέντευξη Τύπου πως ο Γκαμπονέζος επιθετικός δεν επιστρέφει και πάλι στην 18άδα των «κανονιέρηδων», την ώρα που αρκετοί προβληματίζονται, μιας και η Άρσεναλ μένει μόνο με τους Λακαζέτ και Ενκετιά ως «καθαρόαιμους» σέντερ φορ, και άλλοι δικαιολογούν τον Αρτέτα για την επιλογή του.

Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως η Άρσεναλ προς το παρόν δείχνει ανεπηρέαστη από την απουσία του τέως αρχηγού της από την ενδεκάδα της. Αντιθέτως, έχει επικρατήσει με «μηδέν» παθητικό κόντρα σε Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ, έχοντας σημειώσει πέντε γκολ αθροιστικά.

Σε αμφότερες αναμετρήσεις μάλιστα ήταν εντυπωσιακή,  με το ματς απέναντι στην Σαουθάμπτον να ολοκληρώνεται με τρία γκολ, ένα ακυρωθέν και δύο δοκάρια, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τα «σφυριά», όπου οι «κανονιέρηδες» είχαν ένα δοκάρι και ένα χαμένο πέναλτι.

Όσον αφορά την τελευταία ήττα της Άρσεναλ, αυτή ήρθε από την Έβερτον με ανατροπή. Εκεί που ο Ομπαμεγιάνγκ πέρασε στο ματς ως αλλαγή, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση, από πλεονεκτική θέση. Συνολικά πάντως, η ομάδα του Λονδίνου τα καταφέρνει, όταν ο Γκαμπονέζος δεν βρίσκεται στην σύνθεσή της.

Το 58% ποσοστό επιτυχίας άλλωστε, αυτό αναδεικνύει, από την έναρξη της περσινής σεζόν και έπειτα, την ώρα που κερδίζει στο 49%, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ αγωνίζεται! Η διαφορά είναι αισθητή, η 4η θέση το αποδεικνύει και οι 1,9 βαθμοί που συγκεντρώνει κατά μέσο όρο η Άρσεναλ όταν ο επιθετικός της είναι απών, είναι αρκετοί!

Αρκετοί, ώστε να βρίσκεται για πρώτη φορά στην τετράδα μετά από 436 ημέρες, ενώ η τελευταία αγωνιστική έχει ολοκληρωθεί. Μένει να δούμε αν ο Γκαμπονέζος θα καταφέρει να κερδίσει άμεσα την θέση του ή αν ένα ενδεχόμενο «διπλό» της Άρσεναλ επί της Λιντς, αυξήσει το ποσοστό της και πείσει άπαντες πως δεν είναι απαραίτητος.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0