Football Talk

Ολυμπιακός: Η… τρέλα του Μανωλά για την ομάδα, τα εκατομμύρια που χάρισε στη Νάπολι και η γνωριμία με τον Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Η… τρέλα του Μανωλά για την ομάδα, τα εκατομμύρια που χάρισε στη Νάπολι και η γνωριμία με τον Μαρτίνς
Ο Κώστας Μανωλάς επέστρεψε στο «λιμάνι» του μετά από 7,5 χρόνια με τις λεπτομέρειες του deal να φανερώνουν την τεράστια επιθυμία του να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο 30χρονος στόπερ έπιασε ήδη δουλειά και ετοιμάζεται για το δεύτερο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Πρόκειται για μια περίπτωση που δεν έχει προηγούμενο στην «ερυθρόλευκη» ιστορία των μεταγραφών. Πολλές φορές ο Ολυμπιακός έχει φέρει πίσω ποδοσφαιριστές που έλαμψαν με την φανέλα του στο παρελθόν. Ποτέ κανείς δεν ήθελε τόσο πολύ να επιστρέψει, σε τόσο καλή ηλικία και θυσιάζοντας τόσα πολλά πράγματα.

Με την προσθήκη του Κώστα Μανωλά, ο Ολυμπιακός βάζει στο ρόστερ του έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή που πρωταγωνιστεί την τελευταία 7ετία στο κορυφαίο επίπεδο και στα 30 του χρόνια, στην πιο καλή ηλικία για κεντρικό αμυντικό. Έναν ποδοσφαιριστή που μόλις πριν 2,5 χρόνια βρέθηκε στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα και τελικά έκανε μεταγραφή άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ στη Νάπολι. Σε μια θέση όπου υπάρχει άμεσα ανάγκη λόγω του Κόπα Άφρικα και τις πιθανές αποχωρήσεις των Σισέ και Μπα. Κυρίως βάζει στο ρόστερ έναν ποδοσφαιριστή που λατρεύει να αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη φανέλα. Όχι στα λόγια, στις πράξεις.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο άνθρωπος που τον πίστεψε πιο πολύ από τον καθένα από την πρώτη στιγμή, άρπαξε την ευκαιρία και πραγματοποίησε μια μεταγραφή που υπό… νορμάλ συνθήκες θα ήταν αδύνατο να συμβεί. Και αυτό γιατί η Νάπολι είχε δώσει ένα τσουβάλι χρήματα το καλοκαίρι του 2019 για να τον αποκτήσει, δίνοντας παράλληλα στο Έλληνα στόπερ ένα συμβόλαιο με απολαβές άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Το 35+4 έγινε 3+2 μέσα σε 2,5 χρόνια, χάρη στην τεράστια πίεση που άσκησε ο Μανωλάς αλλά και των χειρισμών της διοίκησης των Πειραιωτών.

Ο Μανωλάς είχε συμβόλαιο με τους «παρτενοπέι» μέχρι το 2024 και μέχρι τη λήξη του είχε να λαμβάνει ακόμα 11.000.000 ευρώ καθαρά, χωρίς τα μπόνους. Ο Ολυμπιακός κάνοντας υπέρβαση για τα δικά του δεδομένα του έδωσε συμβόλαιο 3,5 ετών με απολαβές περίπου 6.000.000 ευρώ. Όπως προκύπτει μέχρι το 2024 ο 30χρονος στόπερ θα πάρει από τους Πειραιώτες 4.000.000 ευρώ. Άφησε δηλαδή 7 εκατομμύρια εύρω για να φορέσει και πάλι την φανέλα του Ολυμπιακού. Όσοι είδατε τα πλάνα με την άφιξη του στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο καταλάβατε γιατί. Ο Μανωλάς δεν μπορούσε να βγάλει από το πρόσωπο του την ευτυχία, τραγούδησε με τον κόσμο που τον υποδέχθηκε και έφυγε φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο, όπως είπε και ο ίδιος.

Από την επόμενη το πρωί, έδωσε το παρών για πρώτη φορά μετά από 7,5 χρόνια στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Γνωρίστηκε με το προπονητικό επιτελείο και τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος φυσικά και γνώριζε από πρώτο χέρι τις εξελίξεις και εκτιμά πολύ τις ικανότητες του Μανωλά. Και πλέον θα πονοκεφαλιάζει ευχάριστα έχοντας να διαλέξει δύο από τους Παπασταθόπουλο, Σισέ, Μανωλά και Μπα για την ενδεκάδα. Ίσως και τρεις αφού δε μπορεί να παρά να μην μας ιντριγκάρει τουλάχιστον η προοπτική να επιστρέψει ο Ολυμπιακός σε άμυνα των τριών με τόση ποιότητα μαζεμένη στη συγκεκριμένη θέση.

Για να επιστρέψουμε στον Μανωλά φαίνεται πως το δεύτερο ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού δεν αργεί. Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων ήταν εξαιρετικά και από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα ώστε να μη χάσει ούτε μέρα. Στόχος είναι να βρίσκεται στην διάθεση του προπονητή από το πρώτο παιχνίδι που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, αυτό με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη, στις 5 Ιανουαρίου. Παρεμπιπτόντως, ο Μανωλάς χάρισε επιπλέον 400.000 ευρώ στη Νάπολι, τον μισθό του Δεκεμβρίου, για να είναι όσο πιο γρήγορα γίνεται έτοιμος και να παίξει με τον Ολυμπιακό.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0