Football Talk

Τρίτωσε το σερί της Έβερτον απέναντι στις «μεγάλες» του Λονδίνου στον πρώτο γύρο!

Τρίτωσε το σερί της Έβερτον απέναντι στις «μεγάλες» του Λονδίνου στον πρώτο γύρο!

Μπορεί η Έβερτον να μην βρίσκεται γενικότερα στην καλύτερη αγωνιστική της κατάσταση, όμως ο τρόπος με τον οποίο συνηθίζει να αντιμετωπίζει τις «μεγάλες» του Λονδίνου, στον πρώτο γύρο, παραμένει αναλλοίωτος. Κάπως έτσι, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα μισά της σεζόν κόντρα σε Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ, αήττητη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Σχετικά Άρθρα

Είναι δεδομένο πως η Έβερτον δεν βρίσκεται γενικότερα σε καλή αγωνιστική κατάσταση, μετρώντας μόλις μία νίκη στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις της, με αποτέλεσμα ο Ράφα Μπενίτεθ να αισθάνεται… κάποια πίεση.

Ωστόσο, ορισμένες συνήθειες φαίνεται πως δεν αλλάζουν. Ακόμη και αν μιλάμε για τα «ζαχαρωτά», ακόμη και αν αναφερόμαστε σε μία περίοδο, που αναλογικά με την βαθμολογική της συγκομιδή, η Έβερτον είναι στην τελευταία θέση με πέντε βαθμούς σε 10 ματς και 21 γκολ παθητικό!

Ποιες είναι αυτές; Το γεγονός πως οι «μπλε» του Λίβερπουλ δεν ηττήθηκαν σε κανένα από τα τρία ματς που έδωσαν κόντρα στις «μεγάλες» του Λονδίνου, σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο. Αντιμετώπισαν πρώτα την Τότεναμ στο Γκούντισον Παρκ και αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0, στο ντεμπούτο του Αντόνιο Κόντε, επικράτησαν με ανατροπή της Άρσεναλ στο ίδιο γήπεδο, με το εκπληκτικό γκολ του Γκρέι στο 90’ και αισίως απέσπασαν τον βαθμό από το Στάμφορντ Μπριτζ, παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 70’.

Κάπως έτσι, τα «ζαχαρωτά» τρίτωσαν μία παράδοση που έχουν δημιουργήσει από το 2019 και έπειτα. Να μην ηττώνται δηλαδή στις πρώτες τους αναμετρήσεις κόντρα στις λονδρέζικες ομάδες, μέχρι και το τέλος του πρώτου γύρου!

Όσον αφορά την καλύτερη βαθμολογική τους συγκομιδή από αυτές τις αναμετρήσεις την τελευταία τριετία, αυτή επετεύχθη πέρυσι, όπου σημειώθηκε το απόλυτο! Τρία στα τρία και «μηδέν» γκολ παθητικό σε κανονική ροή αγώνα, με το πέναλτι του Νικολά Πεπέ για την Άρσεναλ να… εξαιρείται!

Ποια ήταν η χειρότερη; Την σεζόν 2017-18, όπου μέτρησε τρεις διαδοχικές ήττες με 10 γκολ παθητικό!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Έβερτον από την σεζόν 2019-20 και έπειτα κόντρα σε Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ στον πρώτο γύρο:

2019-20:

  • Έβερτον – Τότεναμ 1-1
  • Έβερτον – Τσέλσι 3-1
  • Έβερτον – Άρσεναλ 1-1

2020-21:

  • Τότεναμ – Έβερτον 0-1
  • Έβερτον – Άρσεναλ 2-1
  • Έβερτον – Τσέλσι 1-0

2021-22:

  • Έβερτον – Τότεναμ 0-0
  • Έβερτον – Άρσεναλ 2-1
  • Τσέλσι – Έβερτον 1-1

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0