Football Talk

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ: Η καλύτερη επίθεση αντιμετώπισε την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος και το αποτέλεσμα ήταν… ρεκόρ!

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ: Η καλύτερη επίθεση αντιμετώπισε την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος και το αποτέλεσμα ήταν… ρεκόρ!

Τον λόγο που αποτελεί την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος φρόντισε να αποδείξει και στην αναμέτρηση απέναντι στη Νιούκαστλ η Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 3-1 και να αναδεικνύουν τις αμυντικές αδυναμίες της 19ης ομάδας στην κατάταξη της Premier League!

Μπορεί το ξεκίνημα της αναμέτρησης της 17ης αγωνιστικής στο Άνφιλντ να μην ήταν το ιδανικό για τους γηπεδούχους, μιας και ο Σέλβι έβαλε μπροστά την Νιούκαστλ στο 7ο λεπτό, όμως η Λίβερπουλ είχε την ψυχραιμία να αντιδράσει… εξαιρετικά.

Ισοφάρισε με τον Ντιόγο Ζότα στο 21’, έμεινε όρθια με την επέμβαση του Άλισον στον Σεντ Μαξιμίν, δευτερόλεπτα μετά την… σέντρα και εν τέλει πήρε προβάδισμα στο 25΄, χάρη στον Μοχάμεντ Σαλάχ, που σκοράρει και ταυτόχρονα «αγγίζει» αναρίθμητα ρεκόρ.

Ο Αιγύπτιος έπιασε τον Βάρντι σε συμμετοχή σε τέρματα, μετρώντας πλέον 15 συνεχόμενα ματς στην Premier League με γκολ ή ασίστ και το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Αλεξάντερ Άρνολντ στα «χασομέρια», με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής, διαμορώνοντας το τελικό σκορ.

Το 3-1 ανέδειξε το στατιστικό που υπήρχε ως δεδομένο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Την ικανότητα της Λίβερπουλ στο σκοράρισμα, καθώς δεν υπάρχει ματς της που να μην έχει βρει γκολ από τον Απρίλιο, σε όλες τις διοργανώσεις, και την αμυντική ανεπάρκεια της Νιούκαστλ, που αποτελεί και την χειρότερη, σε αριθμούς, ομάδα της κατηγορίας.

Έχει δεχθεί 37 γκολ σε 17 αναμετρήσεις, έχει διατηρήσει το «μηδέν» μόνο στο ματς που κατόρθωσε να επικρατήσει έναντι της Μπέρνλι και μοιάζει πως ούτε ο Έντι Χάου μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.

Κάπως έτσι, οι «κόκκινοι» δεν επέτρεψαν στη Νιούκαστλ να πανηγυρίσει το πρώτο «διπλό» της στο Άνφιλντ, στον 21ο αιώνα. Αντιθέτως, αποτέλεσαν την 7η διαφορετική ομάδα που πετυχαίνει τουλάχιστον τρία γκολ απέναντί της σε 17 ματς, με τις «καρακάξες» να διαθέτουν την χειρότερη αμυντική λειτουργία της Premier League, ξεπερνώντας και κατά τρία γκολ παθητικό την «ουραγό» Νόριτς.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0