Football Talk

ΑΕΚ: Με αλλαγές στη Νίκαια και δυο βασικά ζητούμενα

ΑΕΚ: Με αλλαγές στη Νίκαια και δυο βασικά ζητούμενα

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό το βράδυ (19:30 – Cosmote TV 1) στη Νεάπολη έχοντας απουσίες και τον Γιαννίκη να ετοιμάζει κάποιες αλλαγές στην 11άδα.

Σχετικά Άρθρα

Η ισοπαλία της ΑΕΚ στη… λίμνη της Τρίπολης και οι δυο νίκες του Ολυμπιακού (με Άρη και χθες με Ατρόμητο) απομάκρυναν την Ένωση από την κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό το -11 δείχνει… βουνό, όμως για την ΑΕΚ επιβάλλεται το απόψε το βράδυ να πέσει στο -8. Για να συμβεί αυτό πρέπει οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη να περάσουν αλώβητοι από τη Νίκαια κερδίζοντας τον Ιωνικό, στην έναρξη του δευτέρου γύρου.

Πρόκειται για μία έδρα στην οποία έχουν ήδη ηττηθεί ο Άρης και ο ΠΑΟΚ! Ο Ιωνικός προέρχεται μάλιστα από δύο σερί θετικά αποτελέσματα (κέρδισε ΠΑΟΚ στο σπίτι του και έφερε ισοπαλία 2-2 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο) και επιθυμεί να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα. Δεν θα είναι λοιπόν, εύκολο το ματς για την ΑΕΚ αν εκείνη δεν παρουσιαστεί σοβαρή και πειθαρχημένη στον αγώνα.

Ο Γιαννίκης δεν υπολογίζει για απόψε τους τραυματίες Μοχαμάντι, Γαλανόπουλο, Στάνκοβιτς, όπως και τον τιμωρημένο Σιμόες. Αντίθετα υπολογίζει ξανά τον Ανσαριφάρντ ο οποίος ξεπέρασε τον κοροναϊό, αλλά και τον Λιβάι Γκαρσία που άφησε πίσω του τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες.

Αλλαγές στην 11άδα της ΑΕΚ θα υπάρξουν. Στο τέρμα θα είναι ο Τσιντώτας, δεξί μπακ ο Μισελέν, αριστερό ο Χατζισαφί και στόπερ οι Βράνιες – Τζαβέλλας. Στο κέντρο τη θέση του Σιμόες διεκδικούν οι Σάκχοφ – Λε Ταλέκ, ενώ θα υπάρχει και ο Σιμάνσκι. Δεξί εξτρέμ θα ξεκινήσει ο Άμραμπατ, αριστερό ο Τσούμπερ και κορυφή ο Αραούχο. Ως 10άρι, πίσω απ’ τον Αργεντινό, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει ο Γέβτιτς αντί του Μάνταλου.

Τα ζητούμενα απόψε για την ΑΕΚ είναι δυο: Το πρώτο φυσικά η νίκη, ώστε να παραμείνει όσο γίνεται πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Το δεύτερο η αγωνιστική βελτίωση της ομάδας. Γενικά ο στόχος της ομάδας του Γιαννίκη, πέρα από τα θετικά αποτελέσματα, είναι να παρουσιάζει σε κάθε ματς αγωνιστική πρόοδο. Στο παιχνίδι της Τρίπολης, λόγω αγωνιστικού χώρου, δεν υπήρχε η δυνατότητα να βγάλει η ομάδα τακτικά πράγματα στο «γήπεδο». Τώρα στη Νίκαια και ο αγωνιστικός χώρος θα είναι καλύτερος και οι καιρικές συνθήκες επίσης, σε σχέση με όσα συνάντησαν και αντιμετώπισαν οι παίκτες στο ματς της Κυριακής. Άρα επιβάλλεται να βγάλουν ποιότητα στο τακτικό και ποδοσφαιρικό κομμάτι οι παίκτες του Γιαννίκη, που θα φέρουν το «τρίποντο».

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0