Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-4: Βρήκε σφυγμό με θρίαμβο στους Ζωσιμάδες

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-4: Βρήκε σφυγμό με θρίαμβο στους Ζωσιμάδες

Τεράστια νίκη σε όλα τα επίπεδα πήρε ο ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε με 4-0 και έδειξε πως έχει… σφυγμό.

Ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και ήταν γνωστό πως το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες είχε αρκετά δυνατά σημεία. Η νίκη με 4-0 ήταν απαραίτητη σε όλα τα επίπεδα για τους παίκτες του Λουτσέσκου, οι οποίοι ξεκίνησαν με το δεξί τον δεύτερο γύρο της Superleague 1.

1ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και προσπάθησε να βρει γρήγορα ένα γκολ. Από την άλλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα κράτησε παθητικό ρόλο και άφησε χώρους στον Δικέφαλο. Ο Τσούμπα Άκπομ έχασε την πρώτη μεγάλη φάση, με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει το σουτ του και το σκορ να μένει στο 0-0. Ωστόσο, στο ημίωρο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Συγκεκριμένα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιλιντσεάνου με αποτέλεσμα ο ρέφερι να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Γιασμίν Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0 του ΠΑΟΚ στο 31ο λεπτό. Ο Σίντκλεϊ έκανε μία εξαιρετική επέμβαση πάνω στον Σνάιντερ έπειτα από το γύρισμα του Κάργα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για να βρει την ισοφάριση, χωρίς επιτυχία όμως, με το πρώτο μέρος να μένει στο 1-0.

5461758.jpg

2ο ημίχρονο

Πέρα από την τελική του Κάργα στα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι έριξαν στροφές και πέταξαν το μπαλάκι στην πλευρά του ΠΑΟΚ. Χωρίς να γίνει κάτι αξιοσημείωτο, ο Δικέφαλος κατάφερε σε νεκρό χρόνο να βρει και δεύτερο τέρμα. Και πάλι ο Γιασμίν Κούρτιτς έκανε την απόλυτη διαφορά. Ο Ζίβκοβιτς γύρισε τη μπάλα και ο Σλοβένος χαφ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ στο 63ο λεπτό.

Μέχρι ο ΠΑΣ να καταλάβει τι συνέβη, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κλείδωσε μία τεράστια νίκη, με τον Φελίπε Αουγκούστο. Ένα ακόμη υπέροχο γκολ, με τον Βραζιλιάνο μέσο να κάνει ένα τρομερό σουτ στην απέναντι γωνία του Λοντίγκιν. Είναι λογικό πως μετά από αυτό το ματς «έσβησε» και απλώς όλοι περίμεναν τη λήξη του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να μην σταματάει εκεί.

5461766_1.jpg

Η νίκη πήρε διαστάσεις θριάμβου με τον Τσούμπα Άκπομ. Ο Βρετανός φορ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασίστ του Μπίσεσβαρ και με υπέροχη εκτέλεση έγραψε το 4-0 που ήταν το τελικό σκορ. Το μόνο που έκανε ο ΠΑΣ ήταν να χάσει μία τεράστια ευκαιρία να μειώσει με τον Σάλιακα στο 92’. Με αυτή τη νίκη, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την διαφορά με το +3 από τους Γιαννιώτες και πλέον, κοιτάζει μόνο πιο ψηλά.

5461740.jpg

MVP

Γιασμίν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος χαφ έδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι ότι πιο ποιοτικό διαθέτει ο ΠΑΟΚ. Σε ένα εξαιρετικό βράδυ, έσβησε τον ΠΑΣ στον άξονα και πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια με τα δύο του γκολ στην αρχή του αγώνα.

Φάση του αγώνα

Η επέμβαση του Σίντκλεϊ στο σουτ του Σνάιντερ. Ο Κάργας είχε βγάλει τον άσο του ΠΑΣ σε εξαιρετική θέση για γκολ και εφόσον το πετύχαινε, θα ισοφάριζε σε 1-1 στο 38ο λεπτό. Πολύ καίριο σημείο, όμως το τάκλιν του μπακ του ΠΑΟΚ ήταν το κατάλληλο για να σταματήσει κάθε υποψία για τέρμα.

ΠΑΣ ΓIANNINA (Ηρακλής Mεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε (71'Λώλης), Κάργας, Πίρσμαν, Γκαρντάβσκι (71'Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Λιάσος, Σνάιντερ, Μορέιρα (59'Μίνα), Μιλιντσεάνου (71'Μπρένερ).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης , Λύρατζης, Mιχάι, Κρέσπο (65'Ίνγκασον), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (74'Σβαμπ), Τσιγγάρας, Μουργκ (60'Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0