Football Talk

O Αγουέρο με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του! (video)

O Αγουέρο με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του! (video)
Ο Σέρχιο Αγουέρο ξέσπασε σε κλάματα καθώς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ηλικία 33 ετών λόγω καρδιακής πάθησης.
Ο θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι έδωσε σήμερα μια συγκινητική συνέντευξη Τύπου με την τωρινή του ομάδα, την Μπαρτσελόνα, με εκατοντάδες παίκτες, θρύλους και αξιωματούχους του συλλόγου να είναι παρόντες.

Ο Αργεντινός επιθετικός, ο οποίος δυσκολεύτηκε να μιλήσει μέσα στα δάκρυα του, επιβεβαίωσε ότι πήρε την απόφαση για την υγεία του και ευχαρίστησε τους γιατρούς του συλλόγου που τον φρόντισαν.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Αυτή η συνέντευξη Τύπου είναι για να σας ανακοινώσω ότι σταματάω το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ δύσκολη απόφαση και στιγμή. Πήρα την καλύτερη απόφαση για την ζωή μου, λόγω του προβλήματος στην καρδιά.

Οι γιατροί μου συνέστησαν ότι η καλύτερη επιλογή ήταν να σταματήσω να παίζω. Πριν από δέκα μέρες πήρα αυτή την απόφαση και μια εβδομάδα πριν είχα αποφασίσει να το επικοινωνήσω. Έκανα ό,τι μπορούσα για να μην συμβεί αυτό, αλλά δεν ήταν αρκετό...

Είμαι περήφανος και χαρούμενος για την καριέρα μου, πάντα απολάμβανα να παίζω ποδόσφαιρο από την πρώτη στιγμή που ακούμπησα μπάλα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έφτανα εδώ και θα έπαιζα στην Ευρώπη. Θα ήθελα να δηλώσω την ευγνωμοσύνη μου στην Ατλέτικο που με πίστεψε, στην Σίτι για την οποία όλοι ξέρουν τι νιώθω. Και φυσικά προς όλους εδώ στη Μπαρτσελόνα. Όλοι ήταν υπέροχοι μαζί μου. Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Αυτά συμβαίνουν όμως. Είμαι ευγνώμων γιατί όλοι μου φέρθηκαν σωστά. Οι οπαδοί είναι υπέροχοι.

Επίσης είμαι ευγνώμον προς την εθνική Αργεντινής και προς όλους εσάς που ήρθατε να με δείτε. Και φυσικά είμαι ευγνώμων προς την οικογένειά μου.

Είμαι χαρούμενος που είχα αυτούς τους συμπαίκτες. Θα ήθελα πολύ να τους βοηθήσω να πάρουν νίκες εδώ στη Μπαρτσελόνα... Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν να βελτιωθώ όλα αυτά τα χρόνια. Αποχωρώ περήφανος, με το κεφάλι ψηλά. Ξέρω πως όλοι θέλουν το καλό μου και με αγαπούν.

Πάντα θα κρατήσω τα καλά από όλες τις ομάδες στις οποίες βρέθηκα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο τη Μπαρτσελόνα»

Σε ερώτηση για τις ημέρες που άρχισε να σκέφτεται πλέον ότι έπρεπε να σταματήσει, σχολίασε:

«Αισθάνομαι καλά τώρα με την απόφασή μου. Προφανώς οι πρώτες εβδομάδες ήταν δύσκολες μετά το συμβάν και την ενημέρωση. Όταν έκανα τα πρώτα τεστ στην κλινική, ενημερώθηκα ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να παίζω. Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό.

Ένας τοπ γιατρός μου το ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω. Ήταν ξεκάθαρος. Ένας ποδοσφαιριστής πάντοτε θέλει να κερδίζει περισσότερα, όμως είμαι χαρούμενος με όσα κατάφερα. Θα ήθελα να έχω πετύχει περισσότερα, όμως έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και είμαι καλά με αυτό. Στο τέλος της ημέρας μετράει η ομάδα κι όχι τι πετυχαίνει ο καθένας ξεχωριστά».

Κλείνοντας ο Αγουέρο είπε:

«Για κάποιο λόγο γίνονται όλα, οπότε είμαι χαρούμενος που αυτό έγινε τώρα κι όχι νωρίτερα στην καριέρα μου. Πλέον θα ασχοληθώ με πράγματα που στερούμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές από την φυσιολογική ζωή. Θα το χαρώ πολύ περισσότερο γιατί ο κόσμος λέει ότι η ζωή μας είναι εύκολη, αλλά δεν είναι έτσι. Θα παραμείνω κοντά στο ποδόσφαιρο. Όσο για το πως θέλω να με θυμάται ο κόσμος, ας μην είναι με κακό τρόπο».


Ο Αγουέρο ένιωσε έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τον Οκτώβριο για το ισπανικό πρωτάθλημα. Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ενοχλήσεις στο στήθος του και παραπονέθηκε για αναπνευστικά προβλήματα και ζαλάδες.

Αποκλείστηκε από τη δράση για τουλάχιστον τρεις μήνες για να περάσει μια περίοδο υπό παρακολούθηση πριν διαγνωστεί με καρδιακή αρρυθμία.

Ο Αγουέρο μετακόμισε στο Καμπ Νόου το καλοκαίρι μετά από δέκα χρόνια στη Μάντσεστερ Σίτι, όπου έγινε και ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου.

Βρήκε δίχτυα 260 φορές για τη Σίτι, σημειώνοντας 84 γκολ στην Premier League για το νυν αφεντικό των «πολιτών» και θρύλο της Μπάρτσα, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ήταν καθοριστικός και βοήθησε τη Σίτι να κερδίσει πέντε τίτλους πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής δεκαετίας. Μάλιστα ο αγγλικός σύλλογος σχεδιάζει να χτίσει ένα άγαλμα για να τον τιμήσει


www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0