Football Talk

Ουνάι Έμερι: Έχει αλλάξει… το status της Βιγιαρεάλ (video)

Ουνάι Έμερι: Έχει αλλάξει… το status της Βιγιαρεάλ (video)

Ο Ουνάι Έμερι βλέπει… μπροστά. Βοηθώντας την ομάδα του να γίνει ανταγωνιστική και υπολογίσιμη στην διοργάνωση του UEFA Champions League. Λίγους μόλις μήνες μετά την κατάκτηση του αήττητου UEFA Europa League, το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας. 

Με αφορμή την μεγάλη νίκη-πρόκριση της Βιγιαρεάλ στο Μπέργκαμο. Οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα στον άνθρωπο πίσω από αυτήν την επιτυχία του «κίτρινου υποβρυχίου». Τον 50χρονο τεχνικό της, Ουνάι Έμερι, που μετά την κατάκτηση του Europa League η Βιγιαρεάλ έχει «αλλάξει» το ευρωπαϊκό επίπεδο της και αποτελεί κίνδυνο για πολλές ομάδες της διοργάνωσης.  

Δεν είναι μόνο η νίκη της Βιγιαρεάλ με 3-2 κόντρα στην Αταλάντα, είναι ο τρόπος. Η σοβαρότητα που είχαν οι παίκτες του Έμερι για 70’ λεπτά σε μία δύσκολη έδρα, κόντρα σε μία ομάδα που είχε σκοράρει 20 τέρματα σε δέκα αγώνες στην έδρα της. Η ομαδικότητα του «κίτρινου υποβρυχίου» όταν η Αταλάντα μειώνει σε 2-3 και κρατάει τη νίκη, έχοντας «κλειδώσει» την άμυνα της.  



Η αμυντική προσήλωση στο πλάνο του προπονητή και η επιθετική αποτελεσματικότητα από τους «στρατιώτες» του Έμερι. Η Βιγιαρεάλ στο Μπέργκαμο, δεν «κουράστηκε», ακολούθησε πιστά το αμυντικό της πλάνο και «σκότωσε» την αντίπαλο της στην αντεπίθεση. Όταν, ο Ισπανός προπονητής προσαρμόζει τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι, τότε πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται η Βιγιαρεάλ.  

Βέβαια, δεν είναι μόνο το χθεσινό ματς που δείχνει το «κίτρινο υποβρύχιο» για ποιο λόγο πρέπει να βρίσκεται στα «μεγάλα σαλόνια» του UEFA Champions League. Μιας και, η παρουσία της στον 6ο όμιλο είναι αρκετά αξιοπρεπής σε όλες τις αναμετρήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.  

Η πορεία της στον όμιλο

Με τον πιο εύκολο αντίπαλο του ομίλου, (θεωρητικά) η Βιγιαρεάλ ήταν σοβαρή και πέρασε σαν σίφουνας από το «Wankdorf Stadion» με 4-1! Εκεί όπου, η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με 2-1 και η Αταλάντα βγήκε 3-3.  

Ίσως, στα πιο δύσκολα παιχνίδια του ομίλου, η ομάδα του Βίγια-Ρεάλ δεν κατάφερε να πάρει… τίποτα. Δεν ήταν… να συμβεί, παρά τις δύο πολύ καλές εμφανίσεις της σε Ισπανία και Αγγλία με παρόμοια στατιστικά και παρά τη δυσκολία που έβαλε, στο τέλος η ποιότητα των «Κόκκινων Διαβόλων» και κυρίως του Κριστιάνο Ρονάλντο… μίλησαν. 





Ο Ουνάι Έμερι θα στηριχθεί στο σκεπτικό του «εάν παίζεις καλά, στο τέλος… θα δικαιωθείς» και στην φάση των «16» γνωρίζει πως η ομάδα του δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο και είναι έτοιμη να αναμετρηθεί στην προκειμένη περίπτωση με την Γιουβέντους

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0