Football Talk

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 1-0: Buzzer beater με... ριμπάουντ από τον Κρέσπι και οι Αρκάδες «βλέπουν» ξανά εξάδα!

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 1-0: Buzzer beater με... ριμπάουντ από τον Κρέσπι και οι Αρκάδες «βλέπουν» ξανά εξάδα!
Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό, αφού επικράτησε με 1-0 (14/12), έχοντας ως «χρυσό» σκόρερ τον Κρέσπι, που στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων «λύτρωσε» τους Αρκάδες! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Παπαδόπουλος που κράτησε το μηδέν, με τις μεγάλες επεμβάσεις του, στις προσπάθειες του Νίκου Καρέλη, κατά κύριο λόγο!

Με ένα buzzer beater του Κρέσπι, ο Αστέρας Τρίπολης έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» του Παναιτωλικού και επικράτησε των Αγρινιωτών με 1-0 (14/12) στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. 

Καθοριστικός ο Νίκος Παπαδόπουλος στη νίκη των Αρκάδων, αφού διατήρησε ανέπαφη την εστία του, μέχρι να έρθει η «λύτρωση» από τον Κρέσπι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, που έφερε την ομάδα του σε «τροχιά» play-off, ούσα στο -1 από τον ΟΦΗ και την έκτη θέση!

1ο ημίχρονο

Ο Αστέρας Τρίπολης λίγο έλειψε να ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο την αναμέτρηση, όταν μόλις στο 6ο λεπτό είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ο Καρμόνα βρέθηκε σε θέση βολής, εντός της μεγάλης περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν και απείλησαν ξανά εννέα λεπτά αργότερα, όταν ο Ιγκλέσιας πραγματοποίησε ένα συρτό σουτ, αλλά ο Μελίσσας ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο 22ο λεπτό, όταν ο Παναιτωλικός πραγματοποίησε την πρώτη, σοβαρή του απειλή στο πρώτο μέρος. Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε το φάουλ από καλή απόσταση, αλλά ο Παπαδόπουλος μάζεψε την μπάλα στην αγκαλιά του με ευκολία.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Αγρινιώτες, που ήταν και η τελευταία στο πρώτο ημίχρονο. Ο Βέργος έκανε ένα εξαιρετικό σουτ και ανάγκασε τον Παπαδόπουλο να προχωρήσει σε μία τρομερή επέμβαση.

Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους τίποτα αξιόλογο δεν συνέβη, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ στο παιχνίδι.

 

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο. Οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν πολύ να δημιουργήσουν και χρειάστηκαν περίπου 16 λεπτά για να σημειωθεί κάτι αξιόλογο.

Ο φωτεινός πίνακας έδειχνε πως το παιχνίδι βρίσκεται στο 61ο λεπτό, όταν ο Καρέλης σούταρε, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε ασταθώς, έχασε την μπάλα, αλλά ο Κρητικός επιθετικός του Παναιτωλικού δεν κατάφερε να μετουσιώσει το ριμπάουντ που πήρε σε κάτι μεγαλύτερο.

Οκτώ λεπτά αργότερα, οι Αγρινιώτες είχαν και νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καρέλης -και πάλι- έπαιξε το ένα-δύο με τον Αντούνες, αυτός έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα της μπάλας, αλλά ο Άλβαρες απομάκρυνε την τελευταία στιγμή.

Ο Αστέρας Τρίπολης «ξύπνησε» στο 79’, όταν ο Κρέσπι γύρισε την μπάλα στον Μουνάφο, αυτός με τη σειρά του την έστρωσε στον Τιλίκα, αλλά το πλασέ του, μέσα από την περιοχή, ήταν κακό και έφυγε ψηλά άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ της νίκης και εν τέλει τα κατάφεραν, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Κρέσπι έγινε αποδέκτης της μπάλας σε πλεονεκτική θέση, πήρε το ριμπάουντ μετά τη σέντρα του Άλβαρες και έγραψε το τελικό 1-0 για την ομάδα του, χαρίζοντάς της ένα υπερπολύτιμο τρίποντο!

Ο MVP

Αναμφισβήτητα ο Κρέσπι, που με το γκολ του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του, στην προσπάθειά της να τερματίσει στις πρώτες έξι θέσεις της βαθμολογίας.

Η φάση του αγώνα

Το «ριμπάουντ» του Καρέλη στο 69ο λεπτό, που από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ και να δώσει άλλη τροπή στην αναμέτρηση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Πίτσου, Τασουλής (65' Άλβαρες), Ιγκλεσίας (46' Μουνάφο), Κανελλόπουλος (86' Μπενίτο), Ριέρα (65' Κόστα), Σίτο (46' Κρέσπι), Σονί, Μπαράλες

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Βργκοτς, Μαλής, Κορνέλιους (59' Αποστολάκης), Αντούνες, Φλόρες, Μπαρμπόσα, Μεντόσα (87' Τσινγκάρας), Μόρσεϊ (42' Καρέλης), Βέργος

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0