Football Talk

Ολυμπιακός: Να κοιτάξει τον εαυτό του και όχι την Αταλάντα

Ολυμπιακός: Να κοιτάξει τον εαυτό του και όχι την Αταλάντα

H ομάδα από το Μπέργκαμο είναι ίσως από η πιο δύσκολη που μπορούσε να βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στο Europa League, ωστόσο οι Πειραιώτες οφείλουν πρώτα από όλα να κοιτάξουν να παρουσιάσουν την καλύτερη εκδοχή τους στα παιχνίδια του Φεβρουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Το γνωρίζαμε από πριν πως δεν υπήρχαν πολλές πιθανότητες για να βρεθεί κάποιος βατός αντίπαλος στον δρόμο του Ολυμπιακού για τους «16» Europa League. Το αποτέλεσμα της κλήρωσης  απλά επιβεβαίωσε πως με το νέο φορμάτ η διοργάνωση έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το Champions League. Όπως τόνισε και ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς η συνάντηση με την Αταλάντα είναι τρομερά δύσκολη καθώς πρόκειται για μια από τις καλύτερες ομάδες της Ιταλίας τα τελευταία χρόνια, διεκδικήτρια του τίτλου και με ποδόσφαιρο που προκαλεί τον θαυμασμό και της φέρνει συνεχώς νέους υποστηρικτές.

Ψάχνοντας για θετικά για τον Ολυμπιακό από τα τερτίπια της κλήρωσης μπορεί να σταθεί κανείς στο γεγονός πως η ομάδα του Γκαλιαρντίνι ίσως χρειαστεί να μπει εκείνο το διάστημα που θα γίνουν τα παιχνίδια σε μια διαδικασία να ιεραρχήσει στόχους και προτεραιότητες. Αυτή την στιγμή οι «μπεργκαμάσκι» βρίσκονται στο -3 από την πρωτοπόρο Ίντερ στην Serie A και δείχνουν ικανοί να παλέψουν για το πρωτάθλημα. Πιθανότατα, τα παιχνίδια με τους πρωταθλητές Ελλάδα θα γίνουν ενδιάμεσα από τις υποχρεώσεις τους με Γιουβέντους και Φιορεντίνα. Δυο ματς με αυξημένο δείκτη δυσκολίας που ενδεχομένως τότε να κρίνουν πολλά. Το γεγονός πως δεν είναι συνηθισμένοι σε εγχώριες επιτυχίες (δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το πρωτάθλημα), ίσως γύρει την πλάστιγγα προς εκείνη την μεριά.

Καθαρά ποδοσφαιρικά και σε αυτό δεν παίζει ρόλο σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται οι δύο ομάδες σε δύο μήνες, το στυλ της Αταλάντα μοιάζει πολύ κοντινό με αυτό της PSV που απέκλεισε πέρσι ο Ολυμπιακός στην φάση των «32» της διοργάνωσης. Έχει εξαιρετική επιθετική λειτουργία που μπορεί να διαλύσει οποιονδήποτε, αλλά την ίδια ώρα αντιμετωπίζει και αρκετά θέματα στην άμυνα της. Επίσης,  τόσο η ομάδα από τον Μπέργκαμο όσο και αυτή από τον Πειραιά φαίνεται πως βολεύονται σε αυτό το επίπεδο να αφήνουν την αντίπαλο και να «σκοτώνουν» τον αντίπαλο με το γρήγορο τρανζίσιον. Υπό αυτό το πρίσμα φαντάζει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η μάχη των πάγκων και το ποιος θα αναγκάσει τον άλλο να υποστηρίξει έναν… κόντρα ρόλο.

Πιο σημαντικό όμως από όλα τα παραπάνω για τον Ολυμπιακό είναι να μπορέσει ο ίδιος να παρουσιάσει το καλύτερο που μπορεί σε αυτά τα δύο παιχνίδια, στις 17 και 24 Φεβρουαρίου. Κάθε χρόνο με τον Μαρτίνς, οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν κάτι σημαντικό στην Ευρώπη. Την πρώτη χρονιά πέταξαν εκτός την Μίλαν, την δεύτερη την Άρσεναλ, πέρσι απέκλεισαν την Μαρσέιγ και την PSV. Φέτος για την ώρα η εικόνα της ομάδας απέχει κατά κανόνα από το ταβάνι της, ωστόσο υπάρχει αρκετός χρόνος για βελτίωση. Εξάλλου δεν είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Να επιστρέψει ο Μαντί Καμαρά κοντά στα δικά του στάνταρ απόδοσης, να συνεχίσει την ανοδική του πορεία ο Ρόνι Λόπες και ίσως μια μικρή ενίσχυση τον Γενάρη. Και σίγουρα θα χρειαστεί ο Πέδρο Μαρτίνς να αγγίξει το τέλειο στην διαχείριση των αγώνων, καθώς εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός θα δώσει 5 δύσκολα ματς σε διάστημα 14 ημερών. Κυριακή ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Φάληρο, Πέμπτη με την Αταλάντα εκτός, Κυριακή με τον Βόλο εκτός, Πέμπτη ρεβάνς με την Αταλάντα και ξανά Κυριακή στο «Καραϊσκάκης» κόντρα στον ΟΦΗ. Ως εκ τούτου, θα ήταν ιδανικό μέχρι τότε να έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός μια διαφορά από τους διώκτες του τέτοια που να του επιτρέπει ρίξει το μεγαλύτερο βάρος στα ματς με τους Ιταλούς.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0