Football Talk

Ολυμπιακός – Άρης 1-0: Σισέ, εσύ σούπερ σταρ και… αρχισκόρερ! – Στο +8 οι «ερυθρόλευκοι»!

Ολυμπιακός – Άρης 1-0: Σισέ, εσύ σούπερ σταρ και… αρχισκόρερ! – Στο +8  οι «ερυθρόλευκοι»!

Ο Σισέ βρήκε δίχτυα για δεύτερη σερί αγωνιστική στη Super League και χάρισε μία σπουδαία νίκη στον Ολυμπιακό επί του Άρη με 1-0 (12/12), ανεβάζοντας τη διαφορά των Πειραιωτών από τη δεύτερη στη βαθμολογία, ΑΕΚ, στους οκτώ βαθμούς!

Χωρίς να κινδυνεύσει, αλλά και να εντυπωσιάσει, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Άρη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή για δεύτερο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα, τον Σισέ!

Ο 26χρονος Σενεγαλέζος πέτυχε το μοναδικό γκολ με τον αγαπημένο του τρόπο -μέσω… αέρος- στο 53ο λεπτό και έκρινε την αναμέτρηση, ανεβάζοντας την απόσταση της ομάδας του από την ΑΕΚ που την «καταδιώκει» στη βαθμολογία, στο +8!


1ο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε αθόρυβα από την αρχή μέχρι το τέλος του. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Άρης διατηρούσε κλειστούς τους διαδρόμους, προστατεύοντας καλά τα «καρέ» του.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς σημειώθηκε στο 14ο λεπτό, όταν ο Ρόνι Λόπες έβγαλε με υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Μασούρα, αυτός εκτέλεσε άψογα, αλλά ήταν εκτεθειμένος, αναγκάζοντας τον VAR να παρέμβει και να το ακυρώσει.

Το παιχνίδι χρειάστηκε να φτάσει στο ημίωρο -παρά ένα λεπτό- για να συμβεί ξανά κάτι αξιοσημείωτο. Η νέα καλή στιγμή άνηκε και πάλι στον Ολυμπιακό. Ο Αγκιμπού Καμαρά κέρδισε το φάουλ από τον Σάσα στα όρια της μεγάλης περιοχής, ο Ρόνι Λόπες ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα κατέληξε στο πλαϊνό δίχτυ του Ντένις.

Στα εναπομείναντα λεπτά το «σκηνικό» της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά, μην αφήνοντας τα περιθώρια στους Πειραιώτες να δημιουργήσουν. Ως λογικό κι επόμενο το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, με τον Ολυμπιακό να μην καταγράφει τελική στην εστία, κάτι που είχε να συμβεί από το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό (03/10, 0-0), όταν πήγε στα αποδυτήρια έχοντας επτά προσπάθειες εκτός στόχου!

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε με ορμή. Μόλις στο 47’ ο Παπασταθόπουλος βρήκε με ωραία συρτή πάσα τον Ρόνι Λόπες, που βρέθηκε σε θέση βολής, πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντένις.

Η κορυφαία στιγμή σημειώθηκε στο 53ο λεπτό, όταν ο Τζέγκο έκανε το λάθος, ο Αγκιμπού Καμαρά έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, αλλά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ντένις, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ στην εξέλιξη της φάσης. Από την εκτέλεσή του, προήλθε και το 1-0 του Ολυμπιακού!

Ο Ρόνι Λόπες έφερε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Σισέ, με υπέροχο άλμα και εξίσου καλή κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές προσώπων, μήπως καταφέρει να περισώσει κάτι από το ματς, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε στο παιχνίδι. Στο 67’ ο Σισέ λίγο έλειψε να βρει και δεύτερο τέρμα με κεφαλιά, αλλά η προσπάθειά του ήταν αδύναμη και ο Ντένις μπλόκαρε εύκολα. Κάτι ανάλογο έπραξε και έξι λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του Άρη, όταν ο Μασούρας σούταρε, μετά από κομπίνα φάουλ και τον ανάγκασε να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε δραματικά. Ο Άρης προσπάθησε να πάρει μερικά μέτρα και να απειλήσει, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε πολύ σωστή διαχείριση του υπέρ του προβαδίσματος. Στο τελευταίο σφύριγμα του Μανούχου, ο φωτεινός πίνακας έδειξε το 1-0 ως σκορ του παιχνιδιού, γεγονός που «κλείδωσε» μία σπουδαία νίκη για τους «ερυθρόλεκους» και τους έφερε στο +8 από τη δεύτερη στη βαθμολογία της Super League, ΑΕΚ!

Ο MVP

Ο σκόρερ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, Σισέ, που έδωσε μία πολύ σημαντική βαθμολογικά νίκη στην ομάδα του.

Η φάση του αγώνα

Το λάθος του Τζέγκο, που έφερε το δοκάρι του Αγκιμπού Καμαρά και αυτό με τη σειρά του το κόρνερ, από το οποίο προήλθε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση!

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά (90+1' Ροντρίγκες), Μασούρας (82’ Ονιεκούρου), Λόπες (82’ Μαντί Καμαρά), Ελ Αραμπί (84’ Τικίνιο)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Φαμπιάνο, Τζέγκο (82' Ματίγια), Γκάνεα, Σάκιτς, Μπράμπετς, Μαντσίνι (74’ Ιτούρμπε), Εντιαγέ (58’ Μπρούνο Γκάμα), Σάσα, Μπερτόγλιο (58’ Μάνος), Ματέο Γκαρσία (74’ Κρίστιαν Λόπεθ)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0