Football Talk

ΠΑΟΚ – Λαμία 2-1: Κούρτιτς όπως… Κριστιάνο, λύτρωσε ξανά τον «δικέφαλο»!

ΠΑΟΚ – Λαμία 2-1: Κούρτιτς όπως… Κριστιάνο, λύτρωσε ξανά τον «δικέφαλο»!

Με τον Γιάσμιν Κούρτιτς να τον λυτρώνει για ακόμη μία φορά, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Λαμίας στην 13η αγωνιστική της Super League.

Αφού χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Λαμίας στην Τούμπα για τη 13η αγωνιστική της Super League. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Γιάσμιν Κούρτιτς, που είναι για τον «δικέφαλο» ό,τι ο Κριστιάνο Ρονάλντο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έβγαλε από τη δύσκολη θέση για ακόμη μία φορά την ομάδα του!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους για την ομάδα της Λαμίας. Στο 7ο μόλις λεπτό οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα στο κέντρο και ο Νούνιες βγήκε ωραία στην αντεπίθεση. Στη συνέχεια μοίρασε στον Αραμπούλι ο οποίος με ένα ωραίο σουτ, νίκησε τον Πασχαλάκη και έκανε το 1-0! Οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν πως στην αρχή της φάσης υπήρξε υπέρ τους φάουλ, ωστόσο τόσο ο Σιδηρόπουλος όσο και το VAR δεν είδαν καμία παράβαση.

Ο «δικέφαλος» θέλησε να βρει την άμεση απάντηση και, μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά σε αυτό με τον Ζίβκοβιτς να προσπαθεί να κάνει την κεφαλιά πάσα στον Άκπομ, όμως ο Γκαραβέλης έδιωξε την μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ και, παράλληλα, μακριά τον κίνδυνο από την εστία του (15’). Λίγα λεπτά αργότερα το γκολ όμως ήρθε! Με τον Αουγκούστο να εισβάλλει στην περιοχή και τον Λύρατζη να στέλνει στη συνέχεια την μπάλα στα δίχτυα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γράψει το 1-1 στο 18’.

5458617_1.jpg

Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του 21χρονου μπακ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ είναι η δεύτερη φορά που σκοράρει στη Super League καθώς έχει βρει επίσης δίχτυα τον Απρίλη του 2020 και όταν αγωνιζόταν δανεικός στον Βόλο. Τότε απέναντί του είχε βρει τον ΟΦΗ (2-1), στου οποίου την έδρα είχε σκοράρει στο 35’!

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Λαμιώτες κλείστηκαν αρκετά πίσω, θέλοντας να κρατήσουν το σκορ. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του προσπάθησε να φύγει για τα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, ωστόσο η μόνη φορά που έφτασε κοντά σε αυτό ήταν στο 32ο λεπτό με τον Μουργκ να στοχεύει στην συμβολή των δοκαριών!

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ξεκίνησαν να κυλάνε όπως τα τελευταία του πρώτου. Δηλαδή; Με έναν ΠΑΟΚ να ψάχνει απελπισμένα το γκολ και τον αντίπαλο να αμύνεται σκληρά.

Ο Μουργκ ήταν εκείνος που απείλησε για ακόμη μία φορά την εστία του Γκαραβέλη με σουτ στο 49ο λεπτό, αλλά ο 29χρονος κίπερ απέκρουσε ξανά. Χαρακτηριστικό του πρώτου τετάρτου το γεγονός πως η κατοχή είχε φτάσει στο 80-20% υπέρ του «δικεφάλου», ο οποίος βρισκόταν πάντα στην επίθεση.

Η πίεση αυτή απέφερε καρπούς εν τέλει στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, με λυτρωτή για ακόμη μία φορά τον Γιάσμιν Κούρτιτς! Ο Σλοβένος με διπλή προσπάθεια, πρώτα με το αριστερό με τη μπάλα να κοντράρει στον Τζανετόπουλο, και εν συνεχεία με το δεξί έκανε το 2-1 στο 64ο λεπτό.

5458905.jpg

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως αυτό ήταν μόλις το πρώτο τέρμα του 32χρονου, από τα 6 συνολικά στο πρωτάθλημα, το οποίο σημειώνει στην κανονική ροή του παιχνιδιού! Όλα τα υπόλοιπα έχουν προέλθει είτε από φάουλ, είτε από την άσπρη βούλα.

Στην τελευταία φάση του αγώνα (90+5’) η Λαμία βρήκε δίχτυα με κεφαλιά του Τσούκαλου από κοντινή απόσταση για το 2-2. Η φάση, ωστόσο, εξετάστηκε από το VAR όπου και φάνηκε πως ο 29χρονος ήταν εκτεθειμένος και συνεπώς το γκολ δεν μέτρησε.

Ο MVP

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς. Ο 32χρονος Σλοβένος χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο της νίκης με το γκολ του στο 64’, το οποίο έδωσε μια βαθμολογική ανάσα στον «δικέφαλο».

Η φάση του αγώνα

Το γκολ υπέρ της Λαμίας στο 90+5’, το οποίο ωστόσο δεν μέτρησε καθώς ο Τσούκαλος ήταν για λίγα εκατοστά εκτεθειμένος.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς (82' Σβαμπ), Μουργκ (62' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (75' Σφιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (82' Εσίτι)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (86' Τσούκαλος), Γκέντζογλου (70' Τζανδάρης), Ελευθεριάδης (80' Μανουσάκης), Νούνιες (70' Τιρόνε), Ρόμανιτς, Αραμπούλι

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0