Football Talk

Βιγιαρεάλ – Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0: Στον ρυθμό του Έμερι, κερδίζει μόνο αυτός…

Βιγιαρεάλ – Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0: Στον ρυθμό του Έμερι, κερδίζει μόνο αυτός…

Σε ένα ματς που μόνο «ντέρμπι» δεν θύμισε, παρά το γεγονός πως η Ράγιο Βαγιεκάνο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική φέτος, η Βιγιαρεάλ πραγματοποίησε την πιο μεστή φετινή εμφάνισή της στην έδρα της και επικράτησε με 2-0 έναντι της ομάδας από το Βαγιέκας. Λίγες οι αξιόλογες στιγμές στην αναμέτρηση, πήγε το παιχνίδι ακριβώς εκεί που ήθελε ο Έμερι!

Μπορεί η Βιγιαρεάλ να μην είχε επικρατήσει στην La Liga από τις 7 Νοεμβρίου, πραγματοποιώντας μάλιστα κακές εμφανίσεις, όμως το «κίτρινο υποβρύχιο» όταν αγωνίζεται με τον τρόπο που θέλει ο Ουνάι Έμερι, συνήθως κερδίζει μόνο εκείνο... Όπως ακριβώς στην 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος, απέναντι στην Ράγιο Βαγιεκάνο με 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς, είχαν την κυκλοφορία της μπάλας αλλά δυσκολεύονταν κάθε φορά που έπρεπε να φτάσουν σε τελική προσπάθεια. Κάπως έτσι άλλωστε, δικαιολογούνταν τα τρία σουτ εκτός στόχου στο πρώτο μέρος, την ώρα που άλλα τόσο έφτασαν στην εστία του Ρούλι, δίχως όμως να τον απειλήσουν σοβαρά.

Αντιθέτως, η Βιγιαρεάλ αξιοποίησε στο έπακρο τις δικές της στιγμές. Σκόραρε στο 32ο λεπτό με τον Αλγερινό Μαντί από στατική φάση και προτού προλάβει η Ράγιο να αντιληφθεί τι συνέβη, το 1-0 «διπλασιάστηκε».

Ο Κατένα υπέπεσε σε μαρκάρισμα εντός περιοχής και ο συνήθης ύποπτος, Γκεράρντ Μορένο, ανέλαβε την εκτέλεση, για να σκοράρει σε επίπεδο πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά από 55 ημέρες!

Και τα… κατάφερε. Νίκησε τον Ντιμιτριέφσκι στο 36’ και το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους βρήκε την Βιγιαρεάλ με ισχυρό προβάδισμα, βαδίζοντας προς την 7η συνεχόμενη νίκη της απέναντι στην Ράγιο Βαγιεκάνο, από το 2002 και έπειτα.

Αυτή άλλωστε ήταν και η τελευταία φορά που η ομάδα από το Βαγιέκας απέσπασε θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας από το «κίτρινο υποβρύχιο», με το πιο πρόσφατο «διπλό» να χρονολογείται στην αλλαγή της χιλιετίας.

Ωστόσο, η ιστορία δεν επαναλήφθηκε, το σκορ διατηρήθηκε στα επίπεδα του πρώτου μέρους, παρά το δοκάρι του Πάου Τόρες στο 57’, και το τελικό 2-0 ανέβασε την Βιγιαρεάλ στην 13η θέση, αλλά στο -7 από την 6η Ράγιο Βαγιεκάνο, που εξακολουθεί να πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της.

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Γκασπάρ, Αλφόνσο, Μαντί, Τόρες, Ιμπόρα, Παρέχο (62’ Φόιθ), Τριγκέρος (78’ Τριγκέρος), Πίνο (62’ Τσουκουέζε), Μορένο, Ντία (63΄ Α. Μορένο)

Ράγιο Βαγιεκάνο: Ντιμιτριέφσκι, Μπάλιου, Γκαρθία, Κομεσάνα (65’ Λόπεθ), Βαλεντίν, Παλάθον (65’ Μπεμπέ), Τρέχο (58’ Ντέκα), Γκουαρδιόλα

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0