Football Talk

ΑΕΚ: Ήταν λογικό που έχασε δύο βαθμούς στη… λίμνη της Τρίπολης, άλλα πράγματα είναι παράλογα

ΑΕΚ: Ήταν λογικό που έχασε δύο βαθμούς στη… λίμνη της Τρίπολης, άλλα πράγματα είναι παράλογα

Στον αγώνα… πόλο της Τρίπολης η ΑΕΚ πέταξε βαθμούς, όμως ειδικά αυτό το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική – Άλλα πράγματα αντέχουν…

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Εντάξει, ΑΕΚ είσαι, όλα πρέπει να αντιμετωπίσεις. Ακόμα και τις καιρικές συνθήκες και τα τραγικά γήπεδα. Φέτος έχει γίνει μία φανταστική προσπάθεια και πρόοδο να βελτιωθούν οι αγωνιστικοί χώροι σε όλα τα γήπεδα της Super League και αυτό έχει γίνει. Μέχρι και η Λαμία που έχει ένα άθλιο αγωνιστικό χώρο, αυτή την περίοδο, έχει παίξει δυο ματς πρωταθλήματος στο Πανθεσσαλικό. Στην ΑΕΚ πάλι έπεσε ο… κλήρος να πάει σε μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή του Αστέρα στην Τρίπολη και να αγωνιστεί κάτω από καταρρακτώδη βροχή και ένα γήπεδο λίμνη!

Αν κοιτάξουμε το παρελθόν και τι αγώνες γενικά έχουμε δει στο δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα, το ματς, από τη στιγμή που η μπάλα έσκαγε στο χορτάρι, ορθώς έγινε. Με βάσει όμως τα φετινά στάνταρ του πρωταθλήματος που επιτέλους μπήκαν σχετικά με τις συνθήκες που γίνονται τα παιχνίδια, κακώς είδαμε ένα τέτοιο παιχνίδι να αρχίζει και να τελειώνει κανονικά. Οι παίκτες δεν μπορούσαν να αλλάξουν μία πάσα. Έπαιξαν… ξύλο, σε αθλητικά πλαίσια και ό,τι μπορούσαν έκαναν, μπας και μπει η μπάλα μέσα από μία… στραβοκλωτσιά ή κάποιο στημένο.

To ματς δεν αντέχει σε κριτική. Ούτε μπάλα είδαμε, πόσο μάλλον ποδόσφαιρο… Η ΑΕΚ έχει πιο… ντελικάτους παίκτες που σε αυτή τη… λίμνη, όπως ήταν φυσικό τέθηκαν off.  Ο Αστέρας από τη στιγμή που έβγαλε νοκ άουτ, λόγω συνθηκών και χωρίς να προσπαθήσει ο ίδιος, το στρωτό παιχνίδι που επιδιώκει να παίξει η ΑΕΚ και κάποιους παίκτες κομβικούς στην ανάπτυξή της (Μάνταλο, Τσούμπερ, Αραούχο), κατάφερε και «χτύπησε» περισσότερες φορές. Είχε το δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο και ανάγκασε τον εξαιρετικό Τσιντώτα σε δυο μεγάλες επεμβάσεις στην επανάληψη.

Ο Τσιντώτας, ο Τσιφτσής και το κέντρο

Και η ΑΕΚ όμως είχε τις στιγμές της. Ο Τσιφτσής έδειξε με την εικόνα του κάτω από τα δοκάρια πως είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας, που δικαίως η ΑΕΚ τον έχει ψηλά στη λίστα της. Ήρθε και ένα γκολ με τον Τζαβέλλα στο 87’ που ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Με αυτά κι αυτά ήρθε το λογικό 0-0 στην Τρίπολη. Ποιο ήταν το αρνητικό στο, όποιο παιχνίδι, προσπαθούσε να παίξει η ΑΕΚ; Το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ανεβάσει τις γραμμές της περισσότερη ώρα στον αγώνα. Ποια ήταν τα θετικά; Ο Τσιντώτας στο τέρμα. Η σωστή αντίδραση του Γιαννίκη να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2 βάζοντας τον… σιδερένιο Άμραμπατ κοντά στην αντίπαλη περιοχή και το πάθος που έβγαλαν όλοι οι παίκτες. Δεν ήταν βέβαια σε καλή βραδιά ούτε ο Σιμάνσκι, ούτε ο Μοχαμάντι, αλλά όλοι τους προσπάθησαν όσο μπορούσαν. Οι αδυναμίες στο κέντρο πάντως, ειδικά, φάνηκαν και χθες.

Η χαμένη ΑΕΚ και ο μέτριος Ολυμπιακός

Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ βγήκε χαμένη από τον χθεσινό αγώνα… πόλο που είδαμε στην Τρίπολη αφήνοντας πίσω της δυο πολύτιμους βαθμούς. Δεν θα τρελαθεί όμως επειδή ήρθε ένα λίγο έως πολύ αναμενόμενο αποτέλεσμα, με βάσει τις συνθήκες που έγινε αυτός ο αγώνας. Ήταν λογικό να χάσει χθες βαθμούς η ΑΕΚ. Παράλογο, ας πούμε, είναι να έχει ο Ολυμπιακός μία μέτρια απόδοση ως τώρα στο πρωτάθλημα και όπως δείχνουν τα πράγματα να τελειώσει, το βράδυ, τον πρώτο γύρο στο συν 8! Η κριτική και η στεναχώρια για την ΑΕΚ ήταν μεγάλη για τους δυο χαμένους βαθμούς που πέταξε στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα και στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, ελέω διαιτητών και… αφέλειας.

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο, όμως όσο η ΑΕΚ χάνει βαθμούς και ο Ολυμπιακός όχι τα πράγματα σκουραίνουν για την Ένωση. Ο στόχος όμως ήταν ένας και βασικός: Η κατασκευή μίας ΑΕΚ που να τη χαιρόμαστε στο μάτι. Κι όταν ο ΑΕΚτζής χαίρεται την ομάδα του στο μάτι, αυτή παίρνει πρωταθλήματα, γιατί δε μπορεί να τη σταματήσει τίποτα… Η ομάδα πάντως απέχει αρκετά στο να φτάσει σε αυτό το επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο. Θέλει χρόνο, νίκες, πολλή δουλειά και φυσικά παίκτες κυρίως στο κέντρο, σε πρώτη φάση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0