Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Σόλσκιερ ήταν το… πρόβλημα, ο Κάρικ έδωσε την βοήθειά του και ο Ράνγκνικ φαίνεται να το λύνει!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Σόλσκιερ ήταν το… πρόβλημα, ο Κάρικ έδωσε την βοήθειά του και ο Ράνγκνικ φαίνεται να το λύνει!
Η εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίνει σε όλους την εντύπωση πως εν τέλει το πρόβλημα στο Όλντ Τράφορντ ήταν ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Αυτός αποχώρησε, ο Μάικλ Κάρικ βοήθησε με την παρουσία του και ακολούθησε ο Ραλφ Ράνγκνικ. Ο «άχαστος» μέχρι στιγμής Γερμανός, που ήρθε για να… φύγει, αλλά ήδη δημιουργεί ερωτηματικά!

Ήταν 20 Νοεμβρίου του 2021 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξίδευε στο Βίκαρεϊτζ Ρόουντ για να συναντήσει την Γουότφορντ του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ένα δύσκολο ματς, μία ιδιαίτερη εξόρμηση που όμως… είχε φαβορί. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ «πόνταρε» πως ένα «διπλό» απέναντι στην 16η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, θα βελτίωνε την ψυχολογία στις τάξεις των «κόκκινων διαβόλων». Δεν είχε άδικο, αλλά ο στόχος του δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Η ήττα με 4-1, ήταν «βαριά» για όλους στο Όλντ Τράφορντ. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο γκολ, μείωσαν με τον Φαν Ντε Μπέικ, αλλά ο Χάρι Μαγκουάιρ τους «πρόδωσε» ξανά. Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποβλήθηκε, το 2-1 έγινε… τέσσερα και το τελικό σκορ σηματοδότησε και το τελευταίο ματς του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

Η αίσθηση που έδινε η εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πως ο κύκλος του Νορβηγού στην ομάδα είχε «κλείσει» προ πολλού. Ουδείς όμως μπορούσε να λύσει την συνεργασία μαζί του το καλοκαίρι. Έκανε ρεκόρ ανατροπών, οδήγησε την ομάδα του στην 2η θέση της PremierLeagueκαι στον τελικό του EuropaLeague, ανανέωσε αλλά… δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή.

Πλέον, η πρόκληση για όσους ποδοσφαιριστές των «κόκκινων διαβόλων» συμφωνούσαν με αυτή την απόφαση, ήταν μεγαλύτερη. Έπρεπε να αποδώσουν καλύτερα, προκειμένου να θεωρηθεί πως ο Νορβηγός, τέως προπονητής τους, ήταν το βασικότερο πρόβλημα.


Εκεί εμφανίστηκε ο Μάικλ Κάρικ, για να δώσει μία προσωρινή λύση, σε μία τριάδα αγώνων που δεδομένα «τρόμαζε». Ταξίδι στην Ισπανία με αντίπαλο την Βιγιαρεάλ, επιστροφή επί αγγλικού εδάφους και μετάβαση στο Στάμφορντ Μπριτζ και κλείσιμο του προγράμματος με την υποδοχή της Άρσεναλ στο Όλντ Τράφορντ.

Το «διπλό» επί της Βιγιαρεάλ ήταν σημαντικό, εξασφάλισε την πρόκριση, αλλά δεν έμοιαζε πειστικό. Απλώς και πάλι, έκανε την εμφάνισή του ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Το «crushtest» ήταν στο Λονδίνο απέναντι στον Τόμας Τούχελ.

Στο ματς δηλαδή που ο Μάικλ Κάρικ «κέρδισε» πως όταν φύγει, αρκετοί θα τον… λησμονήσουν. Οι φιλοξενούμενοι ήταν τυχεροί και… ικανοί, απέσπασαν τον βαθμό της ισοπαλίας και θα μπορούσαν να κερδίσουν στο 85ο λεπτό, αν ο Φρεντ δεν θυμόταν ξαφνικά την… καταγωγή του!

Τέλος, η υποδοχή της Άρσεναλ, δεν αποτελούσε εύκολη υπόθεση. Τέσσερα χρόνια είχαν οι «κόκκινοι διάβολοι» να κερδίσουν τους «κανονιέρηδες» στο σπίτι τους, με τον Μικέλ Αρτέτα να είναι αήττητος απέναντί τους. Τελικό αποτέλεσμα; Οι γηπεδούχοι κερδίζουν με ανατροπή, το 3-2 μοιάζει δίκαιο και ο Μάικλ Κάρικ αποχαιρετά άπαντες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παραχωρεί την θέση του στον Ραλφ Ράνγκνικ. Ίσως το μοναδικό προπονητή στην μετά-Σερ Άλεξ εποχή που ο Φέργκιουσον δεν ενέκρινε απόλυτα, αλλά συμφώνησε και ανέλαβε τις τύχες της ομάδας.


Δεν έχουμε δει πολλά, αλλά τα πρώτα δείγματα μοιάζουν θετικά. Αρκεί να αντικρίσει κανείς τον Φρεντ… Τον άνθρωπο δηλαδή που σκόραρε και το πρώτο γκολ της νέας εποχής, στο 1-0 της Γιουνάιτεντ επί της Κρίσταλ Πάλας, πριν από μία εβδομάδα.

Είδηση αποτέλεσε βεβαίως το «μηδέν» παθητικό στο Όλντ Τράφορντ σε επίπεδο πρωταθλήματος. Μία καλή είδηση και ένας ιδανικός λόγος για να βελτιωθεί η ψυχολογία όλων στις τάξεις της κόκκινης πλευράς του Μάντσεστερ.

Ακολούθησε η ισοπαλία στο ChampionsLeague, με… κέρδη! Αγωνίστηκαν δύο teenagers, για πρώτη φορά στο ίδιο ενενηντάλεπτο, μετά από 12 χρόνια, με το τελικό 1-1 απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις να είναι ικανοποιητικό.

Και φτάνουμε στο τέλος… Εξόρμηση στο Κάροου Ρόουντ, αντίπαλος η Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη και δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας. Σπουδαίες στιγμές εκατέροθεν, επανεμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο στις κρίσιμες στιγμές, γκολ με πέναλτι και… τρίποντο με «μηδέν» παθητικό.

Ο Ράνγκνικ το ξαναέκανε και η «σφιχτή» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με βασικό στόχο την καλή οργάνωση στα μετόπισθεν, κάνει το 2/2 και διατηρείται στην 5η θέση. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αποτελούσε, όπως όλα δείχνουν, το πρόβλημα…

Αποχώρησε και η πρώην ομάδα του δεν έχει ηττηθεί. Την καθοδηγούσε και δεν μπορούσε να επικρατήσει σε συνεχόμενες αναμετρήσεις. Ο Κάρικ βοήθησε και ο Ραλφ Ράνγκνικ ξεκινά να βάζει σε μία τάξη τα δεδομένα. Κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φτάνει και πιο κοντά στην λύση της εξίσωσης… Αυτήν της τετράδας!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0