Football Talk

Λίβερπουλ: Έκανε «21» στα πέναλτι, με το τελευταίο χαμένο να έχει… ξεχαστεί!

Λίβερπουλ: Έκανε «21» στα πέναλτι, με το τελευταίο χαμένο να έχει… ξεχαστεί!
Μία ακόμη πολύ σημαντική νίκη, στον αγώνα που κάνει για να μείνει κοντά στην κορυφή και τη Μάντσεστερ Σίτι, πραγματοποίησε η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ, κάνοντας 37 τους βαθμούς της και 21 τα συνεχόμενα, εύστοχα πέναλτι στην PremierLeague!

Ήταν Οκτώβριος του 2017 όταν η Λίβερπουλ επικρατούσε με 3-0 της Χάντερσφιλντ, με τρεις διαφορετικούς σκόρερ, έχοντας όμως δυσκολευτεί για ένα ημίχρονο, με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους να την έχει βρει ισόπαλη, στο απόλυτο «μηδέν», εξαιτίας του… Μοχάμεντ Σαλάχ.

Οι «κόκκινοι» κέρδισαν πέναλτι στο 42ο λεπτό, ο Αιγύπτιος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά δεν μπόρεσε να βγει νικητής από την «μονομαχία» του με τον Λοσλ και το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το 50’, όπου ο Ντάνιελ Στάριτζ «ξεκλείδωσε» την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Έκτοτε έχει μεσολαβήσει μία τετραετία, με την Λίβερπουλ να έχει εκτελέσει ακόμη 21 πέναλτι. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Κανένα από αυτά, σε επίπεδο πρωταθλήματος, δεν είχε την τύχη εκείνου του απογεύματος στο Άνφιλντ, απέναντι στην Χάντερφσιλντ.

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ τα εκμεταλλεύτηκε όλα και αισίως έκανε… 21, με το γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ κόντρα στην Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ. Το τελικό 1-0 άλλωστε, σηματοδότησε τον 37ο βαθμό της σε 15 αναμετρήσεις αλλά και το 21ο διαδοχικό, εύστοχο πέναλτι της, από το 2017 και έπειτα!

Τα 15 μάλιστα εξ’ αυτών έχουν επιτευχθεί από τον Σαλάχ. Τον πρώτο σκόρερ της τρέχουσας PremierLeague, ο οποίος κέρδισε και τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, που για να μην ξεχνιόμαστε, είχε βοηθήσει την Άρσεναλ να κατακτήσει το CommunityShieldαπέναντι στους «κόκκινους», με 6-5 στην «ρώσικη ρουλέτα» τον Αύγουστο του 2020.

Περασμένα-ξεχασμένα φαντάζουν όμως τα εν λόγω γεγονότα για την Λίβερπουλ. Το 2017-18, στο πρωτάθλημα των 100 βαθμών της Μάντσεστερ Σίτι, το σύνολο του Κλοπ μπήκε στην τετράδα και στον τελικό του CommunityShield, η Λίβερπουλ παραβρέθηκε ως η πρωταθλήτρια Αγγλίας. Τι θα συμβεί φέτος;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0