Football Talk

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Έφτασε τα 300 γκολ στα top 5 πρωταθλήματα - Μόνο οι Ρονάλντο και Μέσι μπροστά του!

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Έφτασε τα 300 γκολ στα top 5 πρωταθλήματα - Μόνο οι Ρονάλντο και Μέσι μπροστά του!

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έσωσε τη Μίλαν στις καθυστερήσεις κόντρα στην Ουντινέζε, την κράτησε στην κορυφή, αλλά τα προσωπικά του επιτεύγματα είναι αυτά που ξεχωρίζουν. Έφτασε τα 300 γκολ σε αγώνες πρωταθλημάτων και βρίσκεται στη 3η θέση της σχετικής απίθανης λίστας, πίσω μόνο από τους - επίσης θρυλικούς - Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι

 

Η ισοφάριση του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς το Σάββατο το βράδυ (11/12) κόντρα στην Ουντινέζε στο 90+2’ για την 17η αγωνιστική της Serie A, δεν σήμαινε μόνο έναν βαθμό για την Μίλαν, αλλά και ένα νέο ατομικό ρεκόρ για τον σπουδαίο Σουηδό επιθετικό

Ο 40χρονος φορ έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που φτάνει τα 300 γκολ στα πέντε «πρώτα» πρωταθλήματα της Ευρώπης (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1) στον 21ο αιώνα. 

 

Αναλυτικότερα, ο Ζλάταν μετρά 153 γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα113 με την φανέλα των «παριζιάνων» στη Ligue 117 στην Premier League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 16 στο ισπανικό πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ίμπρα έχει σκοράρει 53 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα με την ομάδα του Άγιαξ, όμως αυτά δεν υπολογίζονται στο νέο του ρεκόρ. 

Βέβαια, ο Σουηδός απέχει… αρκετά από τους δύο πρώτους της λίστας. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντονα βρίσκεται στη πρώτη θέση με 483, ενώ στην δεύτερη είναι ο Αργεντίνος σταρ της Παρί Σεν ΖερμένΛίο Μέσι με 475 γκολ, τα περισσότερα εκ των οποίων φυσικά με την Μπαρτσελόνα στην Primera.

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0