Football Talk

Παναιτωλικός – Ιωνικός 2-2: Στάθηκαν στα πόδια τους οι Νικαιώτες, προσφέροντας θέαμα στο Αγρίνιο! (video)

Παναιτωλικός – Ιωνικός 2-2: Στάθηκαν στα πόδια τους οι Νικαιώτες, προσφέροντας θέαμα στο Αγρίνιο! (video)

Πραγματοποιώντας έναν άθλο, αφού είδε τον αντίπαλο να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων και στη συνέχεια να μένει με δέκα παίκτες, ο Ιωνικός κατάφερε να πάρει τον έναν βαθμό αφού αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Με τον Βαφέα να σκοράρει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιωνικός κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Παναιτωλικό στην έδρας του, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2 για την 13η αγωνιστική της Super League. Κάπως έτσι η μάχη στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα συνεχίζεται, με τις διαφορές να είναι οριακές.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Από πολύ νωρίς οι δύο ομάδες βρήκαν έναν πολύ καλό ρυθμό, σημειώνοντας επικίνδυνες ευκαιρίες. Η πρώτη σημαντική τελική ήρθε από πλευράς Παναιτωλικού με τον Ντουάρτε να πιάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει άουτ στο 3’.


Ο Ιωνικός δεν άργησε πολύ να αντιδράσει και το έκανε στο 21’με τον Άοσμαν να εκτελεί απευθείας το φάουλ κάποια μέτρα έξω από την περιοχή και τον Μελίσσα, όμως, να αποκρούει. Το ριμπάουντ πήρε ο Ρομαό, τον οποίο νίκησε και πάλι ο Έλληνας κίπερ!


Παρά την βροχή οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν φάνηκαν να δυσκολεύονται να παράγουν φάσεις και, συνεπώς, να προσφέρουν ένα πολύ ωραίο θέαμα! Έτσι λοιπόν ένα γκολ δεν άργησε να σημειωθεί και ήρθε από πλευράς Παναιτωλικού.

Πιο συγκεκριμένα ο Ρομαό υπέπεσε σε φάουλ εις βάρος του Κορνέλιους, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μεντόσα ο οποίος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έγραψε το 1-0 στο 45+1’!


Οι μονομαχίες των παικτών των δύο ομάδων συνέχισαν με την έκβαση του παιχνιδιού και μάλιστα, έγιναν και ακόμη δυνατές. Βέβαια αυτό δεν είναι καλό όταν ξεπερνά το αγωνιστικό πλαίσιο, γεγονός που δυστυχώς κι έγινε.

Δευτερόλεπτα μετά την επίτευξη του τέρματος ο Βαλεριάνος έσπρωξε ένα ball boy προκειμένου να πάρει την μπάλα, με τον Ντουάρτε να του ζητά τον λόγο και στη συνέχεια να ξεσπά μια ένταση ανάμεσα σε παίκτες αλλά και… οπαδούς! Ο διαιτητής αναγκάστηκε να δείξει τρεις κίτρινες κάρτες στους πρωταγωνιστές της σύρραξης και τον Άοσμαν κι έπειτα όλοι πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν φανερό πως ο Ιωνικός είχε μπει πολύ πιο δυναμικά, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Πρωταγωνιστής των επικίνδυνων αυτών φάσεων ο Άοσμαν ο οποίος απείλησε τόσο στο 50’ όσο και πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο δεν μπόρεσε να μετουσιώσει τις προσπάθειές του σε τέρματα. Γενικότερα οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά φλύαροι καθώς ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να την αξιοποιήσουν.

Αντί λοιπόν οι Νικαιώτες να σκοράρουν, το γκολ ήρθε για τον Παναιτωλικό! Οι γηπεδούχοι βγήκαν σε μια γρήγορη αντεπίθεση, με τον Βέργο να γυρνά την μπάλα στον Ντουάρτε. Εκείνος με τη σειρά του και χωρίς να το σκεφτεί πολύ, πλάσαρε και σημείωσε το 2-0 στο 68ο λεπτό.


Ο Ιωνικός ωστόσο δεν τα παράτησε, με μια στατική φάση να του δίνει την ευκαιρία να μειώσει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 71’ ο Άοσμαν εκτέλεσε ακόμη ένα φάουλ εκτός περιοχής, με τον Μελίσσα να αποκρούει ξανά. Αυτήν την φορά ο Ντάλσιο ήταν αυτός που πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1.

Τα δεδομένα δυσκόλεψαν, όμως, αφού οι Νικαιώτες είδαν τον Ρομαό να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα – δεύτερη κίτρινη – έπειτα από ένα φάουλ στο οποίο υπέπεσε. Έτσι λοιπόν ο Ιωνικός έμεινε με 10 στο 75’, θέλοντας ωστόσο να φύγουν με κάτι από το ματς.

Αυτό το «κάτι» τελικά ήρθε και μεταφορέας του ήταν ο Νίκος Βαφέας! Ο 24χρονος μπακ μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 89’ και χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να σκοράρει, πιάνοντας ένα σουτ στα όρια της περιοχής το οποίο διαμόρφωσε και το τελικό 2-2!

Ο MVP

Ο Νίκος Βαφέας. Ο 24χρονος μπήκε ως αλλαγή μερικά λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού και κατάφερε να δώσει στην ομάδα του τον έναν πόντο, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του μπακ του Ιωνικού ήταν το κερασάκι στην τούρτα του παιχνιδιού, το οποίο καθόρισε και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Βργκοτς, Κορνέλιους, Χουχούμης, Αντούνες, Φλόρες, Ντουάρτε (Λούι 83'), Μόρσεϊ (Τσιγγάρας 83'), Μεντόσα (Μπαρμπόσα 60'), Καρέλης (Bέργος 60')

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σάντσες (Καμπράλ 89'), Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Βαλεριάνος, Κιάκος (Μάναλης 61'), Ντάλσιο, Κάνιας (Ματσούκας 89'), Άοσμαν (Γκοτσούλιας 90+3'), Λένις (Βαφέας 89')


Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0