Football Talk

ΑΕΚ: Το σταυροδρόμι της Τρίπολης και η πίστη σε παίκτες και Γιαννίκη

ΑΕΚ: Το σταυροδρόμι της Τρίπολης και η πίστη σε παίκτες και Γιαννίκη

Η ΑΕΚ παίζει ένα σημαντικό ματς το βράδυ του Σαββάτου (11/12 – 19:30) κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη, το οποίο αν κερδίσει θα της δώσει τεράστια ώθηση

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Όταν ολοκληρώθηκε το ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, η Ένωση έμεινε έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή. Όπως συνηθίζεται μετά από τέτοια αρνητικά αποτελέσματα βγήκε το… συμπέρασμα πως δύσκολα η ομάδα του Γιαννίκη μπορεί να κρατηθεί κοντά στην πρώτη θέση, πόσο μάλλον να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Πολλοί μάλιστα, εξέφραζαν τη σιγουριά πως στα αμέσως επόμενα παιχνίδια η ΑΕΚ θα χάσει κι άλλους βαθμούς και το πρωτάθλημα θα τελειώσει τον… Νοέμβρη. Η Ένωση ωστόσο κέρδισε και στα Γιάννενα τον ΠΑΣ και τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια στο ΟΑΚΑ! Έκανε το 2 στα 2 στα ματς μετά τον Ολυμπιακό και συνεχίζει… Το βράδυ του Σαββάτου (11/12) έχει ένα τρίτο πολύ σημαντικό και επικίνδυνο αγώνα, καθώς πηγαίνει στην Τρίπολη να αντιμετωπίσει τον Αστέρα. Η ΑΕΚ πάντα δυσκολεύεται σε αυτό το γήπεδο, αν και τα τελευταία τρία χρόνια φεύγει νικήτρια (0-1 τη σεζόν 2018/19, 2-3 τη σεζόν 2019/20 και 1-2 πέρυσι).

Το φετινό ματς στην Τρίπολη βρίσκει την ΑΕΚ σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης και πόσο σημαντική είναι βαθμολογικά η νίκη, καθώς εφόσον ο Δικέφαλος φύγει νικητής και απ’ αυτή την έδρα τότε ναι μπορεί να ελπίζει σε πολλά πράγματα για τη συνέχεια… Πίεση δεν υπάρχει γενικά, πέρα από το φυσιολογικό. Οι παίκτες και ο προπονητής αφουγκράζονται τη σημασία του αγώνα, όμως δεν νιώθουν ότι είναι ένας «τελικός», γι’ αυτό και θα παίξουν χωρίς άγχος, με σκοπό να βγάλουν αγωνιστική πρόοδο στο χορτάρι.

Τα προβλήματα και οι καιρικές συνθήκες

Απουσίες υπάρχουν για την ΑΕΚ: Εκτός αποστολής έμεινε ο Στάνκοβιτς (έκανε επέμβαση στο γόνατο την Τρίτη και θα λείψει περίπου ένα μήνα), ο Ανσαριφάρντ που είχε κορονοϊό από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γαλανόπουλος, όπως και ο Λιβάι Γκαρσία, που ένιωσε ένα σφίξιμο στην τελευταία προπόνηση.

Αλλαγές στην 11άδα θα έχουμε λοιπόν από τον Γιαννίκη. Στο τέρμα θα καθίσει για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα πρωταθλήματος ο Τσιντώτας. Στην τετράδα της άμυνας σίγουροι είναι οι Μισελέν, Μοχαμάντι στα άκρα και ο Βράνιες στα στόπερ, ενώ παίζεται μία θέση δίπλα στον Βόσνιο μεταξύ Τζαβέλλα και Μήτογλου. Στο κέντρο ο Γιαννίκης έχει δοκιμάσει στις προπονήσεις το δίδυμο ΣιμόεςΣιμάνσκι, όμως έχει δοκιμάσει επίσης και τον Σάκχοφ. Φαβορί δείχνουν οι Σιμόες – Σιμάνσκι, χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη. Με την απουσία του Γκαρσία τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα μπροστά: Ο Τσούμπερ επιστρέφει στο αρχικό σχήμα και θα είναι αριστερά, ο Άμραμπατ δεξιά και 10άρι ο Μάνταλος πίσω από τον Αραούχο που θα είναι ο σέντερ φορ. Υπάρχει και μία σκέψη στον προπονητή να παίξει ο Γέβτιτς αντί του Μάνταλου.

Να τονιστεί, επίσης, ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Τρίπολη. Η ΕΜΥ δείχνει πως από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά αναμένεται έντονη βροχόπτωση και στην πόλη που θα διεξαχθεί το Αστέρας - ΑΕΚ. Ελπίδα φυσικά όλων είναι η όποια βροχή πέσει να μην επηρεάσει τον αγωνιστικό χώρο και κατ’ επέκταση το παιχνίδι.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0