Football Talk

Το μοναδικό κέρδος του Ολυμπιακού από την… εκδρομή στην Αμβέρσα

Το μοναδικό κέρδος του Ολυμπιακού από την… εκδρομή στην Αμβέρσα

Ο Βατσλίκ και ο κόσμος που στάθηκαν στο ύψος της περίστασης, η απογοήτευση του Μαρτίνς και οι τριγμοί που προκάλεσαν στον Ολυμπιακό η ήττα και κυρίως η εμφάνιση απέναντι στην Αντβέρπ.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Στα 3,5 χρόνια που βρίσκεται στον ερυθρόλευκο πάγκο ο Πέδρο Μαρτίνς, ποτέ ξανά δεν έχει εμφανιστεί τόσο απογοητευμένος με αυτά που βλέπει σε ένα ενενηντάλεπτο όσο το βράδυ της Πέμπτης στην Αμβέρσα. Ήταν τόσο αποκαρδιωτική η εμφάνιση της ομάδας του που ελάχιστες φορές βρήκε το κουράγιο να τους μιλήσει κατά την διάρκεια του αγώνα. Εξάλλου τι και ποιον να πρωτοπαρατηρήσεις για την εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στην έδρα της Αντβέρπ; Μια ομάδα πολύ μακριά από τα στάνταρ των τελευταίων χρόνων. Μια ομάδα που δεν είχε ίχνος από την ταυτότητα που της έχει δώσει ο προπονητής της από το 2018 και μετά. Καθόλου τυχαία, ο τηλεοπτικός φακός έπιασε τον Πορτογάλο να σταυροκοπιέται με αυτά που έβλεπε. Οποιαδήποτε αγωνιστική ανάλυση μοιάζει περιττή, αφού στο Βέλγιο πήγαν με την κατάλληλη νοοτροπία μόνο ο Βατσλίκ και οι 800 περίπου οπαδοί που βρέθηκαν για ακόμα μια φορά στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας. Να πούμε πως και ο Εμβιλά με τον Ρέαμπτσιουκ είχαν μια αξιοπρεπή εικόνα και κάπου εκεί ξεκινάει το χάος.

Ένα χάος για το οποίο ευθύνονται όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί αμέσως μετά το παιχνίδι. Χαρακτήρισε δε την εμφάνιση την χειρότερη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με τον ίδιο στον πάγκο, ενώ δε δίστασε να γίνει συγκεκριμένος μιλώντας για ποδοσφαιριστές από τους οποίους περιμένει περισσότερα πράγματα και για τους κεντρικούς μέσους που πρέπει άμεσα να βελτιωθούν.

Υπήρξαν αρκετές φορές στα χρόνια του Μαρτίνς που ο Ολυμπιακός δεν «μάγεψε» με την απόδοση του. Πάντα όμως υπήρχαν πράγματα που έκανε βρέξει - χιονίσει η ομάδα. Ανεξαρτήτως φόρμας η προσώπων. Στην Αμβέρσα ήταν η πρώτη φορά που οι Πειραιώτες έχασαν τις σταθερές τους και γι’ αυτό πιθανότατα θορυβήθηκε οΠέδρο Μαρτίνς και είπε όσα είπε.

Για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Ολυμπιακός μπήκε με νοοτροπία που απαγορεύεται. Ο Βόλος είχε χαμένο πέναλτι στο 10΄, ο Λεβαδειακός προηγούνταν με 2-0 στο 6΄, ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο 16΄ και η Αντβέρπ στο 6΄. Τουλάχιστον στα προηγούμενα τρία ο Μαρτίνς είδε αντίδραση από την ομάδα του.

Το μοναδικό κέρδος του Ολυμπιακού από το ταξίδι του στο Βέλγιο είναι πως υπήρξε ένα γερό ταρακούνημα στα αποδυτήρια της ομάδας. Από αυτά που επιβάλλεται να υπάρχουν στα μεγάλα κλαμπ μετά από τέτοιες εμφανίσεις. Από την επόμενη μέρα όλοι αισθάνονται θυμωμένοι με τους εαυτούς τους, γιατί πρώτα απ’ όλα τους ίδιους αδικούν. Και φυσικά γνωρίζουν πολύ καλά πως αν θέλουν να πετύχουν και φέτος στην Ευρώπη κάτι σπουδαίο, οφείλουν άμεσα να αλλάξουν μυαλά. Είναι ξεκάθαρο πως η περίοδος χάριτος τελείωσε στο Βέλγιο.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0