Football Talk

Είτε ομίλους UEFA Cup, είτε Europa League, ο Ολυμπιακός συνεχίζει πάντα μετά τα Χριστούγεννα (video)

Είτε ομίλους UEFA Cup, είτε Europa League, ο Ολυμπιακός συνεχίζει πάντα μετά τα Χριστούγεννα (video)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται για ακόμη μία σεζόν στην επόμενη φάση του Europa League, δημιουργώντας ένα μοναδικό και δυνατό ρεκόρ.

Η ήττα από την Αντβέρπ δεν απογοήτευσε τόσο για τον λόγο πως χάθηκε η πρώτη θέση του ομίλου αλλά επειδή ήρθε με τον τρόπο που ήρθε. Ο Ολυμπιακός είχε σφραγίσει την 2η θέση από την 5η αγωνιστική μέσω της νίκη επί της Φενέρμπαχτσε και απλώς διεκδικούσε με σοβαρές πιθανότητες την κορυφή που θα τον έστελνε στους «16» του Europa League.

Τελικά, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αρκέστηκε στην 2η θέση και πέρασε στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να συνεχίζει στην Ευρώπη και μετά τα Χριστούγεννα για τέταρτη σερί φορά επί εποχή του Πορτογάλου προπονητή. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει μία εξαιρετική παράδοση στην συγκεκριμένη διοργάνωση και το BN Sports σας εξηγεί.

Συγκεκριμένα, όσο υπάρχουν όμιλοι στην δεύτερη, σε δυναμικότητα, ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί στην επόμενη φάση. Συγκεκριμένα, έχει βρεθεί συνολικά τέσσερις φορές σε ομίλους είτε UEFA Cup, είτε Europa League και σε όλες, έχει περάσει στην επόμενη φάση.

UEFA Cup 2008/09: Έγραψε ιστορία στον Πειραιά!

Ο αποκλεισμός στα προκριματικά του Champions League, έφερε την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στο UEFA Cup, όπου αρχικά αντιμετώπισε την Νόρτζελαντ και στη συνέχεια, στους ομίλους, κληρώθηκε με Γαλατασαράι, Χέρτα, Μέταλιστ και Μπενφίκα. Ένας δυνατός όμιλος, όπου ο Ολυμπιακός απέδειξε πως μπορεί να επιβληθεί. Στα εκτός έδρας με Γαλατασαράι και Μέταλιστ, παρουσιάστηκε κατώτερος τον περιστάσεων και ηττήθηκε με 1-0 σε κάθε ματς.

Στον Πειραιά, όμως, ήταν άλλη ομάδα. Από άλλον πλανήτη. Ο ελληνικός σύλλογος έγραψε ιστορία καθώς διέσυρε την Μπενφίκα των Νταβίντ Λουίζ και Νούνο Γκόμες με 5-1 (!) ενώ διέλυσε με 4-0 και την Χέρτα των Πάντελιτς και Λούσιο. Μπορεί να τερμάτισε 3ος αλλά με καλύτερη διαφορά από τους υπόλοιπους, πέρασε στους «32» της διοργάνωσης, όπου συνάντησε την Σεντ-Ετιέν. Φυσικά, δεν μπόρεσε να περάσει τους Γάλλους, σταματώντας εκεί.

Europa League 2016/17: Επιβεβαίωσε τον τίτλο του… φαβορί

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League τη σεζόν 2016/17, όμως η άσημη Χαποέλ Μπέερ Σέβα έκανε την έκπληξη και έστειλε εκτός διοργάνωσης τον Ολυμπιακό. Αυτός ο αποκλεισμός έφερε και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον Μπέντο να παίρνει τη θέση του Βίκτορ Σάντσεθ. Στο Europa League, η Αρούκα δεν ήταν εμπόδιο και οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν σε όμιλο με ΑΠΟΕΛ, Γιούνγκ Μπόις και Αστάνα.

Ο ελληνικός σύλλογος ήταν το φαβορί για πρόκριση και το επιβεβαίωσε. Βέβαια, όχι στον απόλυτο βαθμό. Νίκη και ισοπαλία απέναντι σε Αστάνα και Γιούνγκ Μπόις και δύο ήττες από τον ΑΠΟΕΛ ήταν ο απολογισμός που έστειλε τον Ολυμπιακό ως δεύτερο στους «32». Η Οσμανλισπόρ δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει τους Πειραιώτες αλλά η Μπεσίκτας ήταν εκείνη που τους εμπόδισε να συνεχίσουν την πορεία τους.

Europa League 2018/19: Όταν λύγισε τη Μίλαν!

Στην παρθενική σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League αφού είχαν τερματίσει στην 3η θέση στο προηγούμενο πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος τεχνικός και οι παίκτες του συνάντησαν τις Λουκέρνη και Μπέρνλι, μετρώντας ισάριθμες προκρίσεις για τους ομίλους του Europa League. Εκεί, η κληρωτίδα τον έφερε αντιμέτωπο με τις Μίλαν, Μπέτις και Ντουντελάνζ. Ένας καθόλου εύκολος όμιλος που φάνηκε από την πρεμιέρα κόντρα στους Ισπανούς και το 0-0 στον Πειραιά.

Ακολούθησε η ήττα στο Μιλάνο με 3-1 αλλά και οι δύο νίκες με την ομάδα του Λουξεμβούργου. Η ήττα στην Ανδαλουσία επί της Μπέτις με 1-0, έκανε το ματς με τη Μίλαν στον Πειραιά έναν… «τελικό». Σε αυτό, ο Πορτογάλος τεχνικός ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Το τελικό 3-1 έστειλε τον ελληνικό σύλλογο στους «32» και κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου από την οποία και αποκλείστηκε.

Europa League 2021/22: Έκανε την διαφορά και υπέταξε την Φενέρμπαχτσε του Οζίλ…

Τρία χρόνια μετά την τεράστια πρόκριση επί της Μίλαν, ο Ολυμπιακός βρέθηκε ξανά σε ομίλους του Europa League, καθώς αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό του Champions League από την Λουντογκόρετς. Η Σλόβαν Μπρατισλάβας δεν ήταν ικανή να προσφέρει ακόμα έναν αποκλεισμό στους «ερυθρολεύκους», με αποτέλεσμα στην είσοδό τους στους ομίλους του Europa League. Η κληρωτίδα δεν ήταν υπέρ τους, αφού τους έβγαλαν μαζί με τις Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Αντβέρπ και Φενέρμπαχτσε.

Από τη μία λύθηκαν «μάγια» του δύο στα δύο σε πρεμιέρα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, από την άλλη το γκολ του Τικίνιο στον Πειραιά επί της τουρκικής ομάδας και στη μέση, η δουλειά που έκανε η Αντβέρπ για να έρθει η 2η θέση. Ο Ολυμπιακός τερμάτισε πίσω από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με αποτέλεσμα να βρίσκεται και μετά τα Χριστούγεννα στο Europa League, μέσω των νοκ-άουτ (σαν φάση «32»).


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0