Football Talk

Europa League: Οι ομάδες που συνεχίζουν στους «16» και αυτές που προκρίνονται στα νοκ-άουτ μαζί με τον... Ολυμπιακό!

Europa League: Οι ομάδες που συνεχίζουν στους «16» και αυτές που προκρίνονται στα νοκ-άουτ μαζί με τον... Ολυμπιακό!

Τέλος έλαβε και επίσημα η πρώτη φάση του Europa League, με το σφύριγμα της λήξης σε όλες τις αναμετρήσεις της αγωνιστικής, να αναδεικνύει τις οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στους «16» και αυτές που τερμάτισαν στην 2η θέση, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη νοκ-άουτ φάση του θεσμού! Εκτός συνέχειας η Λέστερ από το ματς-θρίλερ με τη Νάπολι, αναμένει τον αντίπαλό του ο Ολυμπιακός στην κλήρωση της 13ης Δεκεμβρίου!

Ολοκληρώθηκαν αισίως όλες οι αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής του Europa League, από τις οποίες ξεκαθάρισαν και τα πράγματα, αναφορικά με την 1η θέση του εκάστοτε ομίλου που οδηγεί στην απευθείας πρόκριση στους «16», αλλά και την 2η, την οποία κατέκτησε και ο Ολυμπιακός, με τις ομάδες να αναμένουν τον αντίπαλό τους στη νοκ-άουτ φάση του θεσμού!

Η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς σαφώς και αφορά την Λέστερ, η οποία ταξίδεψε στην Ιταλία ούσα πρώτη, αλλά ηττήθηκε από τη Νάπολι και κατέληξε τρίτη, την ώρα που η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Άιντραχτ Φρανκφούρτης πήρε τον πολυπόθητο βαθμό στην Τουρκία με την Φενέρμπαχτσέ και κατέλαβε την 4η θέση του 4ου ομίλου!

Σπουδαία πρόκριση έλαβε χώρα παράλληλα για την Ρεάλ Σοσιεδάδ με 3-0 κόντρα στην Αϊντχόφεν, ενώ η Ρέιντζερς με τον βαθμό που κατέκτησε απέναντι στην Λυών στην Γαλλία, συνεχίζει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις!

Δείτε αναλυτικά ποιες ομάδες κατέληξαν στην κορυφή των ομίλων και ποιες τις πλαισίωσαν από την 2η θέση, για να συνεχίσουν στα νοκ-άουτ:

Πρώτη θέση στον όμιλο και απευθείας πρόκριση στους «16»: Λυών, Μονακό, Σπαρτάκ Μόσχας, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γαλατασαράι, Ερυθρός Αστέρας, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Γουέστ Χαμ

Πρόκριση μέσω της… δεύτερης θέσης στα νοκ-άουτ του Europa League: Ρέιντζερς, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Νάπολι, Ολυμπιακός, Λάτσιο, Μπράγκα, Μπέτις, Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η κλήρωση για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (13/12) στις 14:00, στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας.

Από εκεί και πέρα, η επόμενη κλήρωση που θα περιλαμβάνει και τις «16» ομάδες που συνεχίζουν, είναι προγραμματισμένη για τις 25 Φεβρουαρίου και οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 10 και 17 Μαρτίου.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0