Football Talk

ΠΑΟΚ - Λίνκολν 2-0: Στα νόκ-άουτ με... μάγια Ζίβκοβιτς και «δώρο» από την Κοπεγχάγη! (video)

ΠΑΟΚ - Λίνκολν 2-0: Στα νόκ-άουτ με... μάγια Ζίβκοβιτς και «δώρο» από την Κοπεγχάγη! (video)
Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του και επικράτησε με 2-0 της Λίνκολν (09/12) στην Τούμπα, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που χρίστηκε εκτελεστής και δημιουργός! Την ίδια ώρα η Κοπεγχάγη έκανε ένα μεγάλο «δώρο» στους Θεσσαλονικείς, αφού επικράτησε με 2-0 της Σλόβαν Μπρατισλάβας, «τσεκάροντας» το εισιτήριο του «Δικεφάλου του Βορρά» για τα νοκ-αουτ του νεοσύστατου Europa Conference League!
Με λιτό και κυνικό τρόπο ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της Λίνκολν (09/12) και σε συνδυασμό με τη νίκη της Κοπεγχάγης με το ίδιο σκορ, επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας, εξασφάλισε τη θέση του στα νοκ-άουτ του Europa Conference League

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που άνοιξε το σκορ στο 17' και μοίρασε την ασίστ για το δεύτερο στον Σβαμπ (55')! Ανησυχία στους Θεσσαλονικείς για την κατάσταση του σκόρερ του δεύτερου γκολ και του Τέιλορ, που αποχώρησαν από την αναμέτρηση με ενοχλήσεις!


1ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νωχελικά την αναμέτρηση, αλλά στην πρώτη του καλή ευκαιρία, ευτύχησε να προηγηθεί. Στο 17ο λεπτό, ο Σίντκλεϊ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ζίβκοβιτς έκανε κίνηση σέντερ φορ, πάτησε περιοχή και με υπέροχο άλμα και κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, γράφοντας το 1-0.


Η Λίνκολν επιχείρησε να απαντήσει άμεσα, αφού δύο λεπτά αργότερα κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής. Ο Γουόκερ το εκτέλεσε, αλλά ο Πασχαλάκης εκτινάχθηκε και με εντυπωσιακό τρόπο, απομάκρυνε σε κόρνερ. 


Οι Θεσσαλονικείς έψαχναν το δεύτερο γκολ αγωνιωδώς και έφτασαν κοντά σε αυτό σε δύο περιπτώσεις. Στο 28ο λεπτό ο Τόμας Μουργκ πάτησε περιοχή, βρήκε τον χώρο, σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ της Λίνκολν απομάκρυνε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, σε μία παρόμοια φάση, ο Ντάγκλας Αουγκούστο επιχείρησε να γράψει το 2-0, αλλά ούτε αυτός τα κατάφερε.

Τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους κύλησαν δίχως να συμβεί κάτι αξιόλογο, με το 1-0 να παραμένει, την ώρα που το προβάδισμα της Κοπεγχάγης «γέννησε» κάποια... χαμόγελα.

2ο ημίχρονο

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λεπτου. Ο ΠΑΟΚ αναζητούσε τους χώρους για να δημιουργήσει και να «σφραγίσει» τη νίκη του, αλλά δυσκολευόταν. Για καλή του τύχη αποδείχθηκε κυνικός και πάλι, αφού στην πρώτη του καλή ευκαιρία διπλασίασε τα τέρματά του. 

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς από εκτελεστής έγινε δημιουργός, αφού έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα στον Σβάμπ στο 55ο λεπτό και αυτός με εξαιρετική κεφαλιά έγραψε το 2-0, δευτερόλεπτα μετά το δεύτερο τέρμα της Κοπεγχάγης, «κλειδώνοντας» τη δεύτερη θέση!


Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε δραματικά, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ανησυχεί περισσότερο για τους Τέιλορ και Σβαμπ που αποχώρησαν με μικροενοχλήσεις, παρά για την εξέλιξη της αναμέτρησης.  

Οι μοναδικές αξιόλογες ευκαιρίες στο υπόλοιπο του ματς σημειώθηκαν από τον ΠΑΟΚ, όταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε την ατομική ενέργεια στο 70', έφτασε έως τα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ του πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Κόλεϊνγκ, ενώ ούτε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο 87' κατάφερε να βρει δίχτυα από πολύ πλεονεκτική θέση.

Το 2-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ της αναμέτρησης και σε συνδυασμό με τη νίκη της Κοπεγχάγης επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας (09/12, 2-0), ο ΠΑΟΚ «τσέκαρε» το πολυπόθητο εισιτήριο για τα νοκ-αουτ της νεοσύστατης διοργάνωσης του Europa Conference League, πετυχαίνοντας στο τέλος της βραδιάς, τον σκοπό που έθεσε στην αρχή αυτής!


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Κρέσπο, Μιχάι, Τέιλορ (61' Λύρατζης), Σβαμπ (74' Τσιγγάρας), Κούρτιτς, Ντάγκλας Αουγκούστο (67΄ Μπίσεσβαρ), Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (67' Άκπομ)

Λίνκολν (Μικ Μάκελβι): Κόλεϊνγκ, Τοσκάνο, Τσιπολίνα, Λόπες, Σέρτζεντ, Ανόν, Γιαχάγια, Ρονάν (72' Καραλέρο), Γουόκερ (65' Οκράν), Γκόμεζ, Μπρίτο (78' Αράιζα)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0