Football Talk

Ολυμπιακός: Ποιους θέλει, ποιους δεν θέλει και αυτοί που είναι στη… μέση για τα νοκ-άουτ του Europa League (video)

Ολυμπιακός: Ποιους θέλει, ποιους δεν θέλει και αυτοί που είναι στη… μέση για τα νοκ-άουτ του Europa League (video)

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει την πρωτιά στον όμιλο και τερμάτισε δεύτερος, παίρνοντας την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Europa League. Το BN Sports αναλύει τα δεδομένα για το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς

Στην φάση των νοκ-άουτ του Europa League θα βρίσκεται με κάθε επισημότητα ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς ηττήθηκαν στο Βέλγιο από την Αντβέρπ και, παράλληλα, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πήρε την ισοπαλία στην Τουρκία.

Ο Ολυμπιακός, με τη λήξη του αγώνα της Αταλάντα με την Βιγιαρεάλ, έμαθε και τους οκτώ υποψήφιους αντιπάλους για τα νοκ-άουτ του Europa League. Το BN Sports σας αναλύει ποιους θα ήθελε να βρει στον δρόμο της η ομάδα του Πειραιά, ποιους όχι και αυτές που είναι στη… μέση.

Οι… καλοί

Όπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη λίστα είναι αρκετά μικρή. Με λίγα λόγια, εφόσον καταφέρει ο Ολυμπιακός να κληρωθεί με κάποιους από αυτούς, τότε θα είναι αρκετά τυχερός. Έχουμε και λέμε. Πρώτη και καλύτερη είναι η Σέριφ Τίρασπολ. Η ομάδα- «θαύμα» των Κολοβό και Αθανασιάδη, τερμάτισε 3η στον όμιλό της με Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Σαχτάρ Ντόνετσκ και βρίσκεται στα νοκ-άουτ του Europa League.

Όσο και να έκανε την διαφορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, είναι η πιο άπειρη ομάδα από τις υποψήφιες για αντίπαλος του Ολυμπιακού. Φυσικά, η διαφορά του ρόστερ είναι τεράστια, οπότε οι «ερυθρόλευκοι» θα χαμογελούσαν αν την είχαν ζευγάρι. Βέβαια, δεν παύει να μην είναι επικίνδυνη.

Από εκεί και πέρα, η Ζενίτ είναι μία ομάδα δεν θα έλεγε όχι ο Ολυμπιακός. Ο ρωσικός σύλλογος δεν θα έχει πρωτάθλημα εκείνη την περίοδο, κάτι που σημαίνει έλλειψη ρυθμού ενώ αναμένεται να χάσει αρκετές θέσεις βασικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Αζμούν ή ο Κλαουντίνιο. Σε όμιλο με Τσέλσι, Γιουβέντους και Μάλμε, ήταν απόλυτο φυσιολογικό να βρεθεί στην 3η θέση και στην τελευταία αγωνιστική, έκανε ένα πολύ καλό ματς στο 3-3 επί της Τσέλσι.

Οι… κακοί

Εδώ η λίστα είναι… γεμάτη. Οι περισσότερες είναι επιπέδου Champions League και όχι μόνο στα… χαρτιά. Αρχικά, ο Ολυμπιακός δεν θα ήθελε με τίποτα να βρεθεί στον δρόμο της Σεβίλλης. Μία ομάδα που έχει κάνει «δικό» της το Europa League αφού μετράει τέσσερις κατακτήσεις σε επτά χρόνια και συνολικά έξι στην ιστορία της. Όποτε βρεθεί στην συγκεκριμένη διοργάνωση, φτάνει με απόλυτη επιτυχία στο τέλος της, οπότε οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα ήθελαν να την βρουν μπροστά τους.

Σε αυτό, θα προσθέσουμε και την κάκιστη παράδοση με ισπανικές ομάδες. Για αυτό θα προσθέσουμε και την Μπαρτσελόνα σε αυτό. Συμφωνούμε πως δεν βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση. Για την ακρίβεια είναι σε τραγική φάση και στην χειρότερη στον 21ο αιώνα. Και πάλι, αυτό δεν την κάνει λιγότερο επικίνδυνη. Πρόκειται για ένα τεράστιο κλαμπ που ψάχνει την χαμένη του αίγλη και το Europa League είναι η διοργάνωση που θα κυνηγήσει πάση θυσία.

Για τον λόγο της παράδοσης, ο Ολυμπιακός δεν θα ήθελε ούτε τις γερμανικές ομάδες. Συγκεκριμένα, η Λειψία και η Ντόρτμουντ είναι οι μόνες ομάδες στη Γερμανία που κοντράρουν την Μπάγερν Μονάχου, με μονάδες που είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν θα ήθελε να έχει ως εμπόδιο ο Ολυμπιακός.

Αρχικά, οι «ταύροι» μπορεί να μην βρίσκονται στο καλύτερο «φεγγάρι», καθώς άλλαξαν προπονητή και δεν θυμίζουν την ομάδα που έχουμε συνηθίσει, ωστόσο έχουν όλο τον χρόνο να κάνουν την διαφορά μέχρι τότε. Από την άλλη, για τους Βεστφαλούς τι να πούμε… Ο Έρλινγκ Χάαλαντ από μόνος του, είναι αρκετός για να κάνει την Ντόρτμουντ ακατάλληλη για τον ελληνικό σύλλογο.

Ούτε ζέστη, ούτε κρύο…

Για να μην παρεξηγηθεί ο όρος. Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να κληρωθεί με καμία από αυτές. Ωστόσο, αν εν τέλει πέσει πάνω τους, δεν θα έχει και θέμα όπως με τις παραπάνω. Εδώ, δικαιωματικά έχουν μία θέση οι Πόρτο και Αταλάντα. Ομάδες που ήταν σε δύσκολους ομίλους και χρειάστηκε μέχρι την τελευταία αγωνιστική να παλέψουν για κάτι καλύτερο.

Ο πορτογαλικός σύλλογος έχασε μία θέση στους «16» από την Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς ηττήθηκε στην έδρα της με 3-1. Ωστόσο, η παρουσία της δεν σύλλεξε και τις καλύτερες κριτικές, όμως στο πρωτάθλημα είναι πρωτοπόρος και έχει δώσει το βάρος εκεί. Πέρσι, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ στους ομίλους του Champions League αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ήθελε την ρεβάνς.

Από την άλλη, η Αταλάντα είναι επίσης μία ομάδα που δεν θα είχε κάποιο πρόβλημα να αντιμετωπίσει. Σίγουρα, θέλει να αποφύγει αυτή την «μηχανή» των γκολ από την Ιταλία, όμως δεν είναι και το μεγαθήριο που φοβίζει. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός δεν έχει τόσο κακή παράδοση στην Ιταλία, ειδικά στην έδρα του. Από εκεί και πέρα, είναι ένας σύλλογος που καλύτερα να μην βρεθεί στον δρόμο της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0