Football Talk

Αντβέρπ – Ολυμπιακός 1-0: Αγνώριστος στην Αμβέρσα και με τη… «βούλα» στα νοκ-άουτ του Europa League (video)

Αντβέρπ – Ολυμπιακός 1-0: Αγνώριστος στην Αμβέρσα και με τη… «βούλα» στα νοκ-άουτ του Europa League (video)

Ο Ολυμπιακός ήταν μακριά από αυτό που έχουμε συνηθίσει στην Ευρώπη και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από την Αντβέρπ στην Αμβέρσα, μένοντας στην 2η θέση και στα νοκ-άουτ του Europa League.

Μπορεί να είχε κλειδώσει μαθηματικά την 2η θέση, όμως ο Ολυμπιακός μπορούσε να διεκδικήσει και την κορυφή στον όμιλο, ώστε να αποφύγει τα «μεγαθήρια» των νοκ-άουτ του Europa League. Τελικά, με μία αγνώριστη εμφάνιση στο Βέλγιο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ηττήθηκε με 1-0 και θα βρίσκεται στην κληρωτίδα της Δευτέρας (13/12) ως δεύτερος

Πίσω στο σκορ από νωρίς…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά το ματς, προσπαθώντας να διατηρήσει τον ρυθμό και να κάνει την διαφορά. Τα κατάφερε ως ένα σημείο, όμως η Αντβέρπ ήταν εκείνη που τον «σόκαρε» πρώτη. Συγκεκριμένα, στο 7ο λεπτό, ο Μισέλ Άνγκε Μπαλικβίσα πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, έκανε το πλασέ και ο Σισέ άλλαξε την πορεία, αιφνιδιάζοντας τον Βατσλίκ για το 1-0 των γηπεδούχων.

Ένα γκολ που έκανε τους «ερυθρόλευκους» να χάσουν την ψυχραιμία τους και να προβούν σε αρκετά λάθη κατά την διάρκεια του πρώτου μέρους. Αυτό έφερε και τους Βέλγους αρκετές φορές σε θέσεις βολής. Ο Μπένσον, σε μία από αυτές έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ αλλά ο Τόμας Βατσλίκ έδειξε πως είναι παρών και διατήρησε το σκορ σε χαμηλά πλαίσια.

Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε ιδιαίτερες φάσεις, με το σουτ του Μπατάιγ να μπαίνει στις τελικές προσπάθειες αλλά μέχρι εκεί. Γενικά το θέαμα ήταν μέτριο και ο Ολυμπιακός έπρεπε να αλλάξει κατά πολύ την εικόνα του στην επανάληψη.

Ένας Βατσλίκ δεν αρκεί…

Παρά τις πολλές αλλαγές των «ερυθρολεύκων», ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε πολύ την εικόνα του. Νωθρός επιθετικά και επικίνδυνος αμυντικά. Η Αντβέρπ έψαξε το δεύτερο γκολ αλλά αμύνθηκε ακόμα περισσότερο για να κρατήσει το σκορ. Αν και η πίεση από τους φιλοξενούμενος αυξήθηκε, δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη φάση που να ανησυχήσει τον Μπουτέζ, σε αντίθεση με τον Βατσλίκ, ο οποίος είχε πολύ δουλειά.

Τόσο ο Μπαλικβίσα όσο και ο Μπένσον έκαναν κλασσικές ευκαιρίες όμως ο Τσέχος έδειξε ξανά την κλάση του, κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Όσο κύλαγε ο χρόνος, τόσο το ματς έμενε στο 1-0, με τον Ολυμπιακό να δείχνει δείγματα πως θέλει να πιέσει στο τελευταίο δεκάλεπτο για την ισοφάριση.

Δίχως να φτάνει στην τελική πάσα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει διαδρόμους αλλά το αποτέλεσμα έμενε ίδιο. Γενικώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν ούτε κάτι αξιόλογο ώστε να δείξουν πως ήταν κοντά στην ισοφάριση. Ήταν αγνώριστοι παρά τις αλλαγές σε αντίθεση με τους Βέλγους, που ήταν σαφώς καλύτεροι.

Μάλιστα, είχαν ακόμα μία μεγάλη φάση με τον Γιουσούφ να κάνει ένα δυνατό σουτ αλλά ο Τόμας Βατσλίκ να κάνει ακόμα μία εκπληκτική επέμβαση για να κρατήσει το 1-0. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να κλειδώνουν την 2η θέση. Την ίδια στιγμή, άλλωστε, η Φενέρμπαχτσε με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης έμειναν στο 1-1, επισφραγίζοντας την κορυφή για τους «αετούς».

Ο Τζιμπρίλ Σο έβαλε μπροστά τον γερμανικό σύλλογο, όμως ο Μπερίσα ισοφάρισε σε 1-1. Η διακύμανση άφηνε ζωντανό τον Ολυμπιακό, όμως ήθελε μόνο νίκη των Γερμανών. Τελικά, η ομάδα του Πέλκα δεν μπόρεσε να βρει δεύτερο τέρμα για να γυρίσει το παιχνίδι και άφησε τον γερμανικό σύλλογο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αντβέρπ (Μπράιαν Ρίσκε): Μπουτέ, Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολέιγ (57' λ. τρ. Ενχελς), Ντε Λατ (58' Κουίρινεν), Ντουόμο, Γκέρκενς, Βερστράτ, Μπαλικουΐσα (88' Γιουσούφ), Μπένσον (73' Σαμάτα), Έγκεσταϊν (73' Φρέι).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (66' Ανδρούτσος), Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46' Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου (60' Βρουσάι), Ρόνι Λόπες (46' Μασούρας), Τικίνιο (46' Αραμπί).

Βαθμολογία:

1.Άιντραχτ Φρανκφούρτης 6 12 (10-6)

2.Ολυμπιακός 6 9 (8-7)

3. Φενέρμπαχτσε 6 6 (7-8)

4.Αντβέρπ 6 5 (6-10)

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0