Football Talk

Οι «δήμιοι» που έχουν μόνιμα θύματα, λέγε με Τόμας Μίλερ κόντρα στην Μπαρτσελόνα (video)

Οι «δήμιοι» που έχουν μόνιμα θύματα, λέγε με Τόμας Μίλερ κόντρα στην Μπαρτσελόνα (video)

Ο Τόμας Μίλερ πετυχαίνοντας το όγδοο του γκολ σε επτά αναμετρήσεις εναντίον της Μπαρτσελόνα, επιβεβαίωσε ότι η Καταλανική ομάδα αποτελεί ένα «αγαπημένο» του θύμα. Ο Γερμανός βέβαια, δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που μετατρέπεται σε «δήμιος» μιας ομάδας, καθώς υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τα δίχτυα συγκεκριμένων ομάδων.

Στο ποδόσφαιρο, με την πάροδο των ετών, έχουν σημειωθεί πολλά ρεκόρ, τα οποία ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα προετοιμασίας ή και αρκετών συγκυριών. Υπάρχουν φυσικά και στιγμές που στο άθλημα αυτό, όπως και σε όλα, προκύπτουν συμπτώσεις οι οποίες όταν επαναλαμβάνονται παύουν να υφίστανται με τη συγκεκριμένη ορολογία. Mε αφορμή λοιπόν τον Τόμας Μίλερ και το όγδοο τέρμα του σε επτά αναμετρήσεις ενάντια στη Μπαρτσελόνα η συζήτηση θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλους ποδοσφαιριστές που σκοράρουν «κατά ριπάς» εναντίον συγκεκριμένων ομάδων, αναλογικά με τις εμφανίσεις που έχουν εναντίον τους.

  • Πληγώνει συνεχώς την «πρώην»


Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, είναι ως γνωστόν μια ξεχωριστή περίπτωση σέντερ φορ. Ο Πολωνός έχει μια απίστευτη ικανότητα να σκοράρει ποικιλοτρόπως και με τρομακτική συχνότητα. Τα «θύματα» του είναι αρκετά, όμως η σχέση του με τα δίχτυα της πρώην ομάδας του, Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι πλέον κάτι παραπάνω από εκτενής. Συγκεκριμένα, ο 33χρονος φορ, έχει αγωνιστεί εναντίον της Ντόρτμουντ 25 φορές, κατά την επταετία που αγωνίζεται στη Μπάγερν Μονάχου. Ο απολογισμός του κόντρα στους Βεστφαλούς είναι εντυπωσιακός, αφού σε αυτές τις 25 αναμετρήσεις, το όνομα του έχει γραφτεί 26 φορές στον πίνακα των σκόρερ.

  • O «κουρέας» της Σεβίλλης

Τα κατορθώματα του Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι λίγο πολύ γνωστά. Τα γκολ που έχει πετύχει είναι περισσότερα, καθώς ο Πορτογάλος πλέον μετρά 801 στην χρυσή του καριέρα και πλέον συγκαταλέγεται στους κορυφαίους όλων των εποχών. Όντας πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης , ο CR7, είχε «χρήσει» ως μόνιμο θύμα του κατά τη θητεία του στη «βασίλισσα», τη Σεβίλλη. Συγκεκριμένα σε 18 εμφανίσεις εναντίον των Ανδαλουσιάνων ο Ρονάλντο έχει σκοράρει 27 φορές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε αυτές τις αναμετρήσεις έχει πετύχει μια φορά «καρέ» τερμάτων και τέσσερις φορές «χατ τρικ», και είναι πλέον η πιο «τρομακτική» ποδοσφαιρική φιγούρα για την ομάδα και τους φίλους της Σεβίλλης.

  • O ήρωας των Παρισίων

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς διανύοντας μια μακρά και άκρως επιτυχημένη καριέρα, έχει στο μπλοκάκι του καταγεγραμμένα αρκετά «θύματα». Αγωνιζόμενος στην Παρί Σεν Ζερμέν για μια τετραετία, από το 2012 έως και το 2016, ο Σουηδός σούπερ σταρ, αναχώρησε από το Παρίσι έχοντας στο ενεργητικό του 156 γκολ με τους Παριζιάνους σε 180 συμμετοχές. Σε αυτά τα 156  γκολ συγκαταλέγονται τα 11 που έχει πετύχει κόντρα στη Μαρσέιγ σε 10 εμφανίσεις, σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία οι δύο ομάδες ήταν μέσα στις βασικές διεκδικήτριες της Λιγκ 1. Ιδιαίτερη θα πρέπει να είναι η αναφορά, στο γεγονός ότι η Παρί σε αυτές τις 10 αναμετρήσεις παρέμεινε αήττητη, μετρώντας 9 νίκες και μια ισοπαλία.

  • Ο νέος Μίλερ(?)

Ένα παιδί θαύμα του γαλλικού αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι εδώ και λίγα χρόνια ο Κιλιάν Εμπαπέ, καθώς τα κατορθώματα που έχει πετύχει στα 22 του, είναι αξιοζήλευτα για πολλούς ποδοσφαιριστές. Ο στράικερ της Παρί Σεν Ζερμεν παρά την ηλικία του έχει σκοράρει σε διασυλλογικό επίπεδο 253 φορές και μάλιστα σε αγώνες κομβικής σημασίας. Ο νεαρός Γάλλος, σε 51 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει 23 γκολ και έχει αντιμετωπίσει συνολικά στη διοργάνωση 20 ομάδες. Μία από αυτές, είναι και η Μπαρτσελόνα, με την οποία η Παρί τέθηκε αντιμέτωπη τη σεζόν 2020/21 για την φάση των «16». Η πρόκριση πήγε στη γαλλική ομάδα και πρωταγωνιστής ήταν ο Εμπαπέ, αφού σκόραρε και στα δύο παιχνίδια τέσσερα τέρματα, πετυχαίνοντας μάλιστα στο Κάμπ Νού, ένα εντυπωσιακό χατ τρικ.

1cce5098c9817d7da01097029e8b1609_XL.jpg

  • Οι Γερμανοί βρήκαν τον Έλληνα τους

Ο Βαγγέλης Μάντζιος κατά τα χρόνια που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, κατέγραψε 99 συμμετοχές και 28 γκολ με το τριφύλλι, εις εκ των οποίων οι δέκα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο υψηλόσωμος σέντερ φορ σε αυτές τις δέκα συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει σκοράρει πέντε φορές και οι τέσσερις ήταν εναντίον της Βέρντερ Βρέμης. Οι Γερμανοί έχουν βρεθεί τέσσερις φορές στο δρόμο του Μάντζιου και του Παναθηναϊκού, και με εξαίρεση το 5-1 της Βέρντερ στη Βρέμη το Δεκέμβριο του 2005, όπου ο Μάντζιος δε σκόραρε, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που ο ταλαντούχος φορ αγωνίστηκε κόντρα στους Γερμανούς τους «πλήγωσε» τέσσερις φορές.

main_1591915908_9659555.jpg

  • Η «τυπάρα» που έτρεμαν οι Πορτογάλοι

Μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων φιλάθλων, κατέχει ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας είναι και ο ρέκορντμαν συμμετοχών με τη γαλανόλευκη καθώς έχει αγωνιστεί με αυτή 139 φορές. Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας και με σημαντικά γκολ με το εθνόσημο ο «Κάρα» έχει και αυτός στο ιστορικό του ένα «αγαπημένο» θύμα. Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει αντιμετωπίσει τρείς φορές την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας μετρώντας ισάριθμα γκολ εναντίον της με πρώτο φυσικά εκείνο που πέτυχε στην πρεμιέρα του Γιούρο του 2004. Ο Καραγκούνης μπορεί να έχασε τότε τον τελικό, λόγω καρτών, αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα σε ένα φιλικό στο Ντίζελντορφ, σκόραρε δις με ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ πετυχαίνοντας και τα δυο γκολ της Εθνικής μας. Αξίζει να αναφερθεί, ότι την πρώτη φορά που βρήκε απέναντι του την Πορτογαλία και πάλι σε φιλική αναμέτρηση επί πορτογαλικού εδάφους, είχε αποβληθεί.

Ειδική συνεργασία: Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0